Шефът на СОС: Да посрещнем 2023 г. с любов, а не с гърмежи

Фойерверките стресират малките деца, хората с увреждания
Обновена: 29 дек 2022 15:53 | 29 дек 2022 15:52, Камелия Цветанова
41
Шефът на СОС: Да посрещнем 2023 г. с любов, а не с гърмежи
Снимка: Pixabay

Да не се използват фойерверки в Новогодишната нощ по повод предстоящите тържества за новата 2023 г., заявява председателят на Столичния общински съвет, цитиран от пресцентъра на Съвета.

"Отново апелирам да посрещнем Новата Година с любов, а не с гърмежи, заявява Георгиев.

Той припомня, че от 1-ви март тази година влязоха в сила промените в Наредбата за обществения ред, с които се ограничава използването на пиротехнически средства на територията на Столична община. Безконтролното използване на фойерверки се отразява негативно на малките деца, хората с увреждания и животните заради силния шум от гърмежите. Те замърсяват въздуха и могат да причинят редица материални щети. Затова фойерверки, пиратки, бомбички и всякакви пиротехнически средства от категория F2 и F3 могат да се използват само на Нова година от 18.00 ч. на 31-ви декември до 2:00 ч. на 1-ви януари или след предварително подадена заявка и разрешение от районната администрация, припомня Георги Георгиев.

Глобите за нарушителите са от 500 до 2000 лв. за физически лица, а за юридически лица - от 3000 до 10 000 лв.

Затова и празничният Новогодишен концерт, организиран от Столичната община, ще премине без фойерверки, а със светлинно шоу, каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, по чиято инициатива бяха приети ограниченията. "Вярвам, че не със забрана и принуда, а с убеждаване можем да станем истински толерантни и добри", отбеляза Георгиев и пожелава весело посрещане на Новата 2023 г. "Нека най-силният шум в новогодишната нощ да е от тапата на шампанското!", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Софияпиратки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА преди 1 година
ДАВАТЕ ПО ТВ КАК СЕ ПОСРЕЩА НГ ОН АВСТРАЛИЯ ДО САЩ И НАВСЯКЪДЕ ИМА ФОЙЕРВЕРКИ!!! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТОРМОЗИТЕ ХОРАТА!!! ПФУ!! КОМУНИСТИ ДОЛНИ!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Карал съм НГ в няколко европейски държави и никъде не съм видял такава патаклама като в най-бедната, най-проста и най-корумпирана държава в Европа."-----------Както винаги и тази статия я налазиха киселите пишман-европейци да размахват пръст. Мой приятел, холандец е похарчил 1400 евро за пиротехника за тази Нова година. Ще гърми в продължение на 20 минути.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един път в годината е бе HИЩ0ЖEСTBА! Може ли всяко нещо да забраните, ненормалници!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема да гърмите ей,че момченцата се стресират докато си епилират краката.
14
2
 
12
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
То едно време нямаше ли малки деца, болни хора, домашни животни. Изведнъж се появиха такива плашуващи се индивиди.Проблема чини ми се е в гейтaцитe дето се появиха.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ми напомни, че трябва да проверя запасите от фойерверки и да купя още за всеки случай.
12
14
 
5
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Как е възможно? Баш на Нова година да не си покаже простотията българина.Фоерверки и пиратки трябва да се забранят със закон в цялата страна,както и продаването им. Нека има само официална заря.Това е достатъчно и професионално.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мани го тоя, пуцай куме!
10
0
 
4
 
! Отговори
14,5x114мм преди 1 година
Много отчетливо и запомнящо се е думкането със ЗПУ 2/примерно/.................
9
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Кажи го на Украйна и на Русия.
8
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не замирише на барут кви мъже сме бе.Ще думкаме яко.
7
6
 
8
 
! Отговори
столичан преди 1 година
Много години вече си празнуваме нормално с фойерфейки, нека да не променяме традицията. На никого толкова не се пречи да се погърми малко за 10-20минути, и без това никой не заспива толкова рано на Нова година. Отделно, изборът на форйеиверки става все по-голям, има и такива гоито са по-тихи и не пречат на никого.
6
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като деца ни беше забавно да има гърмежи, но с всяка следваща година все повече се изнервям като почне войната на 31 Декември. Карал съм НГ в няколко европейски държави и никъде не съм видял такава патаклама като в най-бедната, най-проста и най-корумпирана държава в Европа.
5
11
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
8 катерици имахме миналата година пред блока след канонадите на де-би-литевсичко измря от стрес сега има нова мода във всеки апартамент кучета какъв воище настане ако се повтори миналогодишната прос-то-тия защо не заминават в украинатам да гърмят и трещат ами все по балконите се крият мишките
4
6
 
15
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Забрави човека да спомене че въпросната наредба с глобите е отменена от съда вече.Тече уж обжалване но и на другата инстанция ще я отменят защото с тези калинки в Сос какво да сътворят само глупости.Гърмете си спокойно в новогодишната нощ.
3
9
 
13
 
! Отговори
До:9 преди 1 година
С трещене и гърмени се веселят духовно бедните и необразовани персони!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква любов бе, хората нямат пари за жрици на любовта. Пиратките са по - евтини!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на НГ мислим да изплякам поне 2 пълнителя 7х62. елате ми се скарайте....