Таксита пак на протест заради премахнатите стоянки

На места има само по една
15 май 2024 10:15, Стела Стоянова
50
Таксита пак на протест заради премахнатите стоянки
Снимка БГНЕС, архив

Продължава недоволството от промените в пътната организация в София.

След част от живеещите в центъра на протест излязоха и таксиметрови шофьори, които се чувстват ощетени, след като много стоянки за колите бяха премахнати.

Още по темата
От Националния таксиметров синдикат поставиха ултиматум на кмета на София Васил Терзиев да ги възстанови.

"Нашето желание да се срещнем с кмета остава неудовлетворено, напротив, даже получихме съобщение чрез служителя на общинска полиция на входа на общината, че кметът няма да ни приеме. Внесохме заявление, че искаме среща до края на работната седмица, в противен случай минаваме към безсрочни протести на всяка стоянка в града", каза пред БНТ Красимир Цветков - председател на Национален таксиметров синдикат

Той обясни, че има места в София, на които са премахнати по 10 стоянки на квартал и такива, които разполагат с 1 активна в момента.

Красимир Цветков каза, че един от проблемите за таксиметровите шофьори ще бъде съставянето на актове и фишове от контролните органи.

"В тези ситуации ние не можем да им се сърдим, защото все пак стоянките са премахнати и няма знак, който да позволява престоя и изчакването", коментира още той.

БНТ потърси позицията на Столична община, откъде заявиха, че общината не разбира защо се протестира. В публикация в профила на Васил Терзиев във Фейсбук се съобщава, че новите промени на движението в София не премахват стоянките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: протесттакситастоянки
Още от София
Къде в София няма да има вода на 16 май, четвъртък?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
До 44 и 45 преди 1 седмица
Доста време ти отне да намериш на картата местонахождението на Игуменица и за да докажа, че никога не си и виждал това населено место и си с изключителен комплекс кажи какво има забележително в Игуменица което е запомнящо се ? В интернет го няма не се рови там, само ако си ходил се знае !
44
0
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 1 седмица
Разбира се, че съм виждал Игуменица и не бих казал, че е нещо особено - просто едно гръцко рибарско село, близо до границата с шиптърите.
43
0
 
3
 
! Отговори
39-ти, селянина преди 1 седмица
явно си ти с изявен комплекс при това щом търсиш мерило в Игуменица ? Сигурен съм, че си гелме в София ! Не ни излагай поне повече !
42
4
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 1 седмица
"До 36" - ти наистина си изключителен глYпак ! Игуменица е градче-пристанище бе умствен голтак и защо да не е мерило виждал ли си го колко е красиво и чисто, а аз от там хващам ФЕРИБОТ ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА в която няма такива екземпляри с комплекси като теб ! За теб кое е мерило Торонто или Лос Анхелес, а може би "римлянското" Делхи, че и то е със същата мръsотия като София и там по улиците препускат каруци с конска тяга ?
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какви стоянки искат тези обирджии ? Къде по света държава се грижи за такситата, а не за доброто на населението си ? В комунизъм ли живеем, такситата държавни ли са, че да се грижи държавата за тях ? Като не им харесват условията сменят бизнеса ! Хотелиери, ресторантьори, такситаджии, частни лекари и т.н. всичката иzмет капризничи, иска пари, а суверена кучета го яли и тези с капризите ! Ай sikтир бе, ами ние искаме тогава американски заплати и бангладешки цени, кой ще ни удовлетвори желанието ?
40
0
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 1 седмица
Има бе, минганите от Факултето и квартал Христо Ботев, масово са бакшиши.
39
2
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 1 седмица
Щом за теб Игуменица е мерило за цивилизация, ясно е от кои си. От селяните, които си мислят че смрадливите византийци, по-скоро етиопски мигани са върхът на сладоледа.
38
4
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 1 седмица
Кмете, кметеее. Никога нищо не разбира и не знае този човек. Слуша само изцеди София. А те искат да няма коли в София. Всички да се качваме на автобусите. Демек, стадо.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не познвама софиянец, който да е бакшиш. Това са най-вече селяни от провинцията, които за нищо друго не ги бива, а като са дошли в София трябва да се прехранват все пак.
36
6
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 1 седмица
"до 30" - на врачка ли се правиш или на "умник" ? През София само съм минавал /за ужас на автомобилът ми на път за ферибота в Игуменица / когато се прибирам от отпуска на път за цивилизацията и, ако някой ден реша да се завърна в България /да не дава Господ / никога не бих и помислил да живея в това огромно, мръсно, "***" и надменно село обладано от чалгария и простотия !
35
5
 
3
 
! Отговори
Български преди 1 седмица
Единствения който не може да говори български е Просто Киро Корала. Лорер апартамента и Рашков пудела също. Да ви мочам на селската промяна. Ще ви изметем от нашия град скоро.
34
2
 
5
 
! Отговори
До съсипи София преди 1 седмица
Бонев си е кореняк софиянец.Селянката беше Фандъкова.А ти какво си завършил,че пишеш камАни?Откъде ви намират такива неграмотни т.р.о.л.о.в.е?
33
4
 
1
 
! Отговори
Фандъкова преди 1 седмица
Беше си ок с Фандъкова. Не зачна ремонта в центъра, след като не можа да намери паркоместа. Тия селяни фашисти сега не им пукя за никои. Ама некои ден ще.го набият и на тебе или на дете ти. А аз ще стоя и ще се радвам. Селяни прости. Като кажете "софето" и ме напушва смях, ***.
32
1
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 1 седмица
От провинцията в София идвате само копейските на Коце Варненския джоревец с платените автобуси и два сандвича бонус.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Такова опростачаване на нацията, което направиха Про стия похотливец от село Банкя, дето дори не може да говори български и калинките му, дори и Славчо Чалгаря и сценаристите му не са налагали.
30
5
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 1 седмица
"ДО 26" - сериозно ли не подкрепяте ГЕРБ софетата ? А защо тогава ви няма никакви на площада,чакате провинцията да дойде и да ви освободи от ГЕРБ ли ? А кой управлява София като кмет 12 години ? Кой избра Фъндъкова,селяните от Имренчево ли я избраха ? Като всички сте против ГЕРБ, защо когато ви биха зад колоните нищо не направихте след това,страхливци ли сте или сте прекалено малко за да излезете и да покажете достойнство ? Нищо не става от вас,както е целия този български суверен само срам !
29
3
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 1 седмица
Преди 100 години София са 10 000 човека. Аз съм от тук и знам. Бонка си проследява рода от тия 10 000 човека и още 3 поколения назад? *** бегай с тия глупости на село откъдето си. На пл. Журналист си под наем, а някои си живеем в центъра откато я има София. Дано мис Бони ти го натресе някоя сутрин, докато си полузаспал. Розово пони.
28
1
 
7
 
! Отговори
до 26 преди 1 седмица
Нещо си се объркало, точно селяните надошли в София през последните 20-ина години подкрепят Про стия крадлив похотливец и шайката му. Нито един софиянец НИКОГА НЕ Е ГЛАСУВАЛ за герб. Запомни го!
27
3
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 1 седмица
Батака,който създаде ГЕРБ в София,не може да бъде оправен с години
26
7
 
3
 
! Отговори
Ама чакайте преди 1 седмица
бре софета, вие наистина ли не вярвате, че сте най-проsтите на Балканите ? А защо тогава подкрепяте бандитите и измамниците на ГЕРБ ! Когото да питате по света интелигентен човек подкрепя ли бандит ще получите едно НЕ ! Тиквата първо беше мутра това го знаете отлично, после стана "теляк" на Тошо, след това го направихте секретар на МВР, после го избрахте за кмет и накрая го "коронясахте" да е вожд на суверена, да пълни чекмеджета и мляска торта "Сахер" из Европа ? Ами елементарно проsти сте !