Обясниха идеята за новите билети в градския транспорт

Нова демонстрация
6 яну 2023 18:23, Росен Стойчев
58

След недоволство и оплаквания от пътуващите в градския транспорт в София, Центърът за градска мобилност показа отново как се използват новите превозни документи, съобщи Bulgaria ON AIR.

Валидацията на превозния документ е застраховка при случай на определено обстоятелство, а при събирането на данни ще допринесе и за по-добра организация на разписанията, заявиха от Центъра за градска мобилност.

"На всяка врата, на която се качите, маркирате картата и продължавате с пътуването.

Още по темата
Не мисля, че е по-сложно да се валидира документът, или да се опитате да стигнете до перфоратор с познатото старо хартиено билетче", каза директорът на ЦГМ Димитър Дилчев.

Само за първите 3 дни на тази година има толкова валидации, колкото за две седмици на месец декември. "Купих си ги от шофьора за 2 лв., бях предупредена, но няма проблем, успях да си го валидирам. Обаче има хора, при които сутрин е малко шоу", сподели пътуваща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, който е измислил валидирането едва ли ползва градския транспорт, убедена съм!Малоумно е при положение, че имаш закупена карта всеки път да ровиш в чантата си, за да я цъкнеш, така или иначе, когато те проверяват ще покаже активна ли е.Но разбира се целта е да се следи, затова е целият цирк, на наш гръб трябва им статистика без да ги е грижа какво причиняват ежедневно на хората.Валидирането е пълна бутафория!
45
4
 
27
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не разбрах защо трябва да си валидирам пенсионерската карта а тези без билетикато видят контролата слизат и се хилят така стана и с апаратите за купуване на билетиедна наша фирма да свие едни пари това е девиза в българия
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди хората с периодични документи не са си перфорирали билет. Създавате напрежение, блъсканица и смут в и без това претъпканите и нередовни рейсове. Все едно не знаете, че на Плиска, Стадиона, Румънското посолство сутрин човек едва се натъпква, а очаквате и да успее да се валидира.Билетчетата ги перфорихме с подаване от ръка на ръка, но с новите това не е възможно.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В това безумие имало и идея
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане, спите ли?
41
3
 
23
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Идеята е да се нагушат гербавите некадърни калинки и да се назначат още
40
0
 
31
 
! Отговори
Ненормалници! преди 1 година
Кога почваме протестите пред общината?!!!
39
2
 
27
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Ако това се случи в Гърция, досега да са ги изхвърлили през прозорците с главата надолу!
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре ве кога ще пускат помощ за хората с доход до 1000 лева питате ли ни как пътуваме в момента чакайки умните да се наумуват лудите да се налудуват
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно би трябвало да е "Градска (транспортна) карта". Живеем в България и езикът е български. А на английски могат да сложат отделен надпис за туристите.
36
0
 
33
 
! Отговори
Гост преди 1 година
грабят ви както досега не са го правили
35
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този господин дето коментира ,че надяват повече хорада ползват Градцкия траспорт, не виждам как ще ни мотивира. Като махна картата за една линия която аз ползвах,защото пътувам само с един транспорт - а някой ми налага негови правила без да ме пита и взима решение вместо мен без да ми е нужно. Било по изгодно - да бе да. И как го сметна. Една карта месечна за една линия е 23лв × 12мес.= 276лв. Карта годишна на 3вноски ми излиза 370лв. И къде е по изгодното,че не ми става ясно. Върнете ми картата
34
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това "време за пътуване" е голяма измама. Сами си казват "започва да тече от момента на закупуване". И какво означава това за ползвателите на транспорт, който редовно е нередовен. Я закъснява, я е в задръстване. В трамвай съм седял по 40-50 мин, в метро съм седял между спирки. Ще ме глобяват щото транспорта е нередовен ли? Мисля, че ще има доста бити контрольори идните месеци.
33
2
 
32
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
И подкрепено единодушно от всички общински съветници от Да България, които уж били опозиция
32
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-лошо от при Фандъкова не е било. Каракачанов, Янчулев, Мафиянски, Бойко Борисов също се проявиха, но Фандъкова е най-зле.
31
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен 0011 преди 1 година
Освен валидация на превозния документ, пътуващите трябва да подпишат и клетва за вярност към СО, да рецитират "цъфнал гербер", както и да представят есе до 2 страници, формат А4, на тема "100 неща които обичам в Йорданка Фандъкова, най-добрият кмет в историята на София". Който не подпише, ще се счита за народен враг и ще бъде съпровождан от контрольорите до министерството на мисълта, където Бат Бойко ще го маже със свинска мас и ще му се изясни кой е Големия Брат.
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само трябва да си носиш транспортир, че се оказа, че валидаторите за 100 милиона отчитат само при определен ъгъл
29
0
 
24
 
! Отговори
Софианец преди 1 година
Преди да цъфнат Теменугите и градският транспорт, заради вас да спре, ще ви Изритат от Московска, като другите съсипали града!
28
20
 
1
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
И аз забелязвам нещо... Явно си от новите софиянци и не помниш Янчулев и Софиянски. Фъндъка дразни ама и по-лошо е било.
27
0
 
32
 
! Отговори
Софианец преди 1 година
Авторитарно решение за забрана на картите за една и две линии, както и за месец, три и шест месеца. Карта за всички линии е необходима на хора от Перник, Банкя и крайните квартали.