Фандъкова: Няма да се кандидатирам за кмет на София

Според нея, екипът й има още много работа
14 яну 2023 11:45, Петя Славова
183
Фандъкова: Няма да се кандидатирам за кмет на София
Снимка: БГНЕС

"Няма да се кандидатирам за кмет на следващите избори, това е моето решението". Това заяви пред Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Това е мое решение отдавна, и много хора знаеха за него. Вече е време да бъде обявено пред всички”, посочи тя. Обаче не коментира кой ще бъде официалният кандидат, издигнат от ГЕРБ. "Надявам се дебатите на местно ниво да бъдат конструктивни", каза още тя.

"Не бях обявила решението си, за да мотивирам екипа да работи. Очаква ни още работа идните месеци", заяви кметът на София.

Във връзка с проверката на ул. „Граф Игнатиев” столичният кмет заяви: „Категорично нямаме притеснения. Това е най-проверяваният обект. Проектът е проверяван няколко пъти от прокуратурата, КПКОНПИ и МВР. Най-важното за нас беше, че през лятото дойдоха протоколите на ОЛАФ. Там се казва, че няма установени нередности”, посочи тя.

Фандъкова подчерта, че преди няколко дни е приключило делото на последна инстанция, в което има решение в полза на Столичната община срещу финансовата корекция, наложена от управляващия орган, за този проект.

За ремонта на жълтите павета столичният кмет каза, че те са „пренаредени безобразно” и затова са били поканени най-добрите експерти в страната за участие в експертен съвет.


Столичният кмет коментира и промените в градския транспорт като отново заяви, че месечната карта за една линия ще бъде върната. Това обаче щяло да отнеме време. „Електронната система работи почти две години. Успешно е плащането с банкови карти”, заяви тя.

По думите ѝ хората възмутило решението за задължителна валидация. „Те не разбраха първо как и второ защо трябва да се валидират, след като имат карти. ЦГМ не успя да обясни, а това беше негов ангажимент”, е мнението ѝ.

Що се отнася до грипната вълна, по информация на директора на Столичната РЗИ Фандъкова обясни, че има покачване, но то е плавно и не е необходимо да се въвежда грипна ваканция. Към момента не е наложително и налагането на дистанционно обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много слаб кмет е тази. Поставена да изпълнява крадливите поръчки някои от които с плачевни резултати но парите си ги прибират. Не знам как спят тези. Смисъла на работата е да си я свършиш и да си доволен от резултата, не само да прибереш едни пари.
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йее-хе-хе!
105
3
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Дано да се пооправи София, няма толкова много неприятни места, но все пак е доста изоставена.
104
4
 
11
 
! Отговори
Да преди 1 година
Непочтена жена и кмет!
103
5
 
13
 
! Отговори
тя преди 1 година
Фандъкова солидарна с Украйна ,но не и със софианци ,които й плащаха !
102
7
 
5
 
! Отговори
Курти преди 1 година
Тази разбра . че Русия Умре.......
101
3
 
15
 
! Отговори
тя преди 1 година
Разбити тротоари ,не пипани от времето на соца ,милиарди похарчени ежегодно ,корупция невъобразима, това е оставила Фандъкова !
100
4
 
16
 
! Отговори
тя преди 1 година
Най- после си отива "Ремонта на ремонта" !
99
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се! От затвора, няма как де се кандидатираш!
98
5
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 година
В кооперацията се избиват за паркоместата, навремето не са искали да направят нужното - да има паркоместа, сега сме - пукаме гуми, а без автомобил е невъзможно почти да се живее в София, освен ако не пазаруваш набързо и не знам. Тротоарите са под всякаква критика, но това е поносимо, обаче има много неприятни места в столицата, дано се оправи някога, но то - ние остаряхме вече.
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 107 - може! С много взрив и фадроми!
96
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
направи столицата най-мръсният, неуреден и лош град за живеене, оправи и себе си и сега нямоло да се кандатира, още по време на първия мандат тази трябваше да е разбрала, че това не е училище, а столичен град. Съд преди всичко
95
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е една добра новина за София.
94
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава богу! Но каквото е направено със София не може да се оправи.Съсипахте я от фалшиви ремонти унищожихте малкото разстителност, която беше останала.Застрои се прекомерно и не може да се диша от коли и построени безогледно блокове. Който и да дойде не може да помогне на нещастната ни столица, която обезобразихте другари от селсъвета.
93
5
 
19
 
! Отговори
Разгеле !!! преди 1 година
Най-добрата новина за началото на годината.
92
5
 
1
 
! Отговори
До 101 преди 1 година
Има кой, има, казва се Заю Цицин!
91
5
 
0
 
! Отговори
туту преди 1 година
До ХхсА теб в буркани ли ще те затваряме,злоба и жлъч?
90
3
 
7
 
! Отговори
Уау преди 1 година
Не може да бъде, това е някакъв виц!
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрофилката Фъндъчка направи каквото можа за съсипването на столицата ни и превръщането и в миризлива клоака! И за капак на грозната "идилия" поби байрака на *** в центъра на София! Само омерзение и гнус струи от делата на тази българофобка!
88
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали ще се измъкне за всичките милиарди откраднати от ГЕРБ, докато тя беше кмет?