Цирк с паркиране в "Младост 3": 15-20 души унищожават инфраструктурата

В Helpbook: За проблема е сигнализирано многократно
42
Цирк с паркиране в "Младост 3": 15-20 души унищожават инфраструктурата
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info пристигна подробен сигнал за проблемите в район „Младост“, които наш потребител е синтезирал: „За пореден път искам да обърна внимание на общината за десетки паркиращи автомобили по пешеходни алеи в междублоковите пространства на блок 334 и 335. Този цирк продължава вече над 10 години. Идвали са инспектори, които не направиха нищо, защото междублоковото пространство било регистрирано като строителна площадка в кадастъра на София - смешно извинение, позволяващо на 10-15 неосъзнати индивида да унищожават инфраструктупата на над 500 живущи в съседните блокове. От както се построи къща/център за народни танци алеите между блок 334 и блок 335 се използват за паркинг и собствениците на въпросното място научиха целия квартал да паркира в градинката. Пред импровизирания паркинг на къщата няма асфалтиран път - шофиращите най-безпардонно минават през две на брой градинки, през пешеходна алея от плочки, която е напълно потънала и през асфалтирана пешеходна алея направена на лутен пейзаж за да излязат на ул. "акад. Румен Цанев".
 
Между дърветата, наред с нагло паркираните, всяка вечер автомобили има и две такива с изтекла гражданска и извън движение вече втора година. Шофьорите до такава степен са свикнали на хаоса, че най-нагло паркират по пешеходната алея и градинките, не само когато няма свободни места на паркинга, а дори когато на паркинга има свободни места, което показва абсолютно и безгранично незачитане на останалите живущи. Заради 15 човека останалите 400+ човека в двата блока всеки ден особено зима, есен и пролет се разхождат в кал и локви!
 
Настоявам да предприемете действия по отремонтиране на алеята между блок 334 и блок 335, да пренаредите плочките, които до една са потънали, заради неадекватните и нагли шофьори, да промените кадастъра, за да не се допускат повече тези своеволия на гърба на останалите 95% от живущите в съседните блокове и да обградите с колчета пешеходните зони, както и да вземете мерки и да подсигурите преместмането на входа на този абсурден импровизиран паркинг от къщата "школа за народни танци" излизащ директно на градинката, която са унищожили, защото имено Вие в общината с Вашето бездействие въпреки предходните сигнали, сте виновни за тази подигравка с живущите и минаващи по алеите.
 
Също така смятам, че е крайно време, по подобие на ул. Александър Паскалев да направите и улица акад. Румен Цанев еднопосочна в участъка между ул. д-р Атанас Москов и ул. Филип Аврамов (в посока Филип Аврамов), за да може да се паркира от двете страни на улицата вместо да се паркира върху зелените площи и детските площадки. Дори се чудя как въобще е възможно в 21-ви век във втория по големина квартал в София и в България да няма зелена и синя зона? Има семейства от по двама човека с по 3-4 автомобила, от които 2 се използват веднъж на година, а задръстват паркингите. Много несериозно отношение от страна на общината и напълно недопустимо и необяснимо лентяйство от страна на администрацията на един от кварталите с най-голямо население в цяла България! Това каре се намира на 3 блока разстояние от общината и цяло десетилетие никой не се сеща да погледне в какви условия са принудени да живеят над 300 от данъкоплатците като въобще не споменавам, че там където паркират тези самозабравили се индивиди има пенсионерски клуб и е алеята водеща до двете детски градини, където минават десетки майки с деца всеки ден. Тази абдикация от страна на общината показва абсолютната апатия на служителите в нея и поставя въпроса защо въобще сте там и интересувате ли се от Вашата работа или сте там колкото да изпиете 2 кафета на аванта, да откраднете няколко топа хартия и да отбиете номера?
 
Тази липса на отношение не просто унищожава вече построената инфраструктура, а отвращава много млади, пречи за развитието на квартала и отказва много млади от Младост да се нанесат тук имено заради такива гледки. Вие не просто не си вършите работата, а с бездействието си унищожавате онова, което е изградено от 3 поколения българи. Смешно е миналата година да ми пращате човек, който да ми се подсмихва и да ми казва "няма какво да се направи" като аз Ви казвам какво точно трябва да се случи и то не струва почти нищо, а ще помогне на младите хора да не напускан родните си жилища. С Вашето безхаберие отказахте десетки родени 90-те да останат по родните си места и Ви съветвам да престанете да спите по бюрата, а да започнете да работите в името на живущите тук.
 
Престанете да толерирате 1% простаци, които не уважават труда на строителите на тези алеи, които не уважават съседите си, които не уважават природата и не на последно място не уважават Вас - защото облика на квартала е мерило за Вашето дело, а те го унищожават!“ (целият сигнал и снимки вижте тук).

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: младостсофияпаркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има една луда която се прави на градинарка и взима пари от общината за подръжка.И се прави на кметица.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе вие луди ли сте?Каква инфраструктура .?
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да се върне софийското жителство със доста задна дата и ще се оправят нещата
33
1
 
3
 
! Отговори
Нормално преди 11 месеца
Ами защо мислите сготвиха Иванчева. Защото пречеше на мафията да презастроява. Сега вече сме "свободни" да избираме между всякакви цветове кметове - в крайна сметка са безопасни за върхушката и безполезни за хората - всичките работят за мафията.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато трябваше хората от квартала да се вдигнат заедно и да спре това презастрояване, всички спахте. Сега ще си сърбате попарата. 10 човека бяхме по протести. Прибирате ли се по Малинов от работа? Колко часа ви коства минаването на булеварда? Скапано общество.
31
0
 
3
 
! Отговори
Бай Урко преди 11 месеца
А къде е Иванчев!!!
30
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Всичко започва от корумпираната община,която разрешава строителството на сгради без необходимата прилежаща инфраструктура.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рибата мирише от главата! Не са виновни хората! Системата и власта ни прави тарикати и нахалници!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А бе то има ли община? Някой влизал ли е в сградата? Бедно, мръсни стени,тясно...! Какво очакваме от кмета? Да извади магическата пръчка? И той работи в тая мизерия. Такава е и инфраструктурата в Младостите-1,2,3,4.
27
2
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 11 месеца
То имаше една кметица и те я наредиха с подкуп.
26
2
 
5
 
! Отговори
Иван Иванович преди 11 месеца
Общината да преустрои "инфраструктурата" в паркинг и се решава проблема.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То улицата и зелените площи към парк 100-години София в Младост 2 приличат на бойно поле в Украйна от паркиралите автомобили, но общината нехае
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В България никой не мисли за инфраструктура. Строят някакви сгради без паркинги, без зелени площи около тях. Никаква мисъл. Никакво планиране. Често дори се случва да строят преди да има изградена канализация, водопровод и комуникации. В последствие се налага да разбиват вече асфалтирани улици за да се положат нужните тръби и кабели.
23
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами преместете се в София най-сетне. Какъв го търсите в Младост 3?
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До Анонимен 22 еми на последната подписка която беше срещу планираното застрояване на парка между младост и горубляне се подписаха около 500 човека... и токова с протестите, явно ни кефи да живеем в мизерия!
21
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 11 месеца
За когото и да гласуваш няма да има съществена разлика, освен да стане по-лошо. Май трябва да започнат нон-стоп протести срещу застрояването и съпротива срещу плановете дето си приемат...
20
2
 
18
 
! Отговори
аз преди 11 месеца
За всичко е виновно презастрояването, докога ще се трупат блокове един върху друг писна ми вече, това не е в младост 3 а е в цяла София - само блокове един върху друг, общината прибира огромни суми и после няма пари една площадка да направи, пък то и място не остана за нищо.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 20 Колата си е твоя и грижата къде да пракираш също е твоя! А това че е презастроено, мисли като гласуваш...
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 20 - Младост 3 коя година го завършиха, ако можеш да ми опресниш паметта?
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако се окаже, че местата за паркиране са по-малко от апартаментите, значи общината и архитектите са виновни, че са допуснали презастрояване. В такъв случай те се глобяват солидно, така че да може да се съборят последните построени блокове и хората да се обезщетят с колкото пари са платили за апартаменти и отгоре от глобите. Може и собствениците на строителните компании да се глобят най-вече, защото и на тях им е пределно ясно, че презастрояват квартала и ще има куп проблеми след това.