Пускат нови автобуси до Витоша от най-висок екологичен клас

Пътниците по линиите 63 и 66 са се увеличили над 4 пъти
18

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шест нови автобуса в София ще пътуват до Витоша.  Причината е, че пътниците по линиите 63 и 66 са се увеличили над 4 пъти само през последната година.

Автобусите по линия 63 ще се движат на интервал от 16 минути през уикенда и на 30 минути в делнични дни. Автобусите по линия 66 през събота и неделя ще са на 20 минути, а през седмицата - на 60 минути.

Автобусите са от най-висок екологичен клас и са оборудвани със системи за звуково известяване за пътниците с различни потребности. В следващите месеци ще се работи както за подобряване на разписанията, така и за по-лесна достъпност до планината.

Всички автобуси по линия 66 ще бъдат оборудвани с велобагажници, другите по линия 63 вече имат имат такива, поясни председателят на СОС Георги Георгиев.

По думите му целта е планината да стане още по-достъпна за хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Витошаавтобуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Валя преди 11 месеца
До Един Българинщото на всяка крачка има спънки, не е като да няма желание да се направят като хората тези лифтове.......
11
0
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 11 месеца
За автобусите - хубаво, ама и лифтовете да оправят.
10
0
 
0
 
! Отговори
Алеко преди 11 месеца
Грешка - Витоша !
9
2
 
0
 
! Отговори
Алеко преди 11 месеца
Много лесно може да се продължи пътя за коли.и автобуси до Черни връх. Той съществува от много години и трябва само да се асфалтира . На върхът има достатъчно място и за обръщало . Така всички ще могат да се качат без никакво усилие на Витола !
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 6 За това се купува билет или си седиш вкъщи
7
4
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 11 месеца
То хубаво ама Фандъчка не развали концесията на Цеко и теално за това са се увеличили пътниците. Просто заради далаверата на Чекмеджиев ние нямаме планина освен че трябва да я цапаме с автобуси. Защо не работи драгалевски лифт?!! Защо не работи симеоновски? Гласуването за герб е национално предателство независимо дали ще те уволнят или си взел едни 100 лева!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По времето на социализЪма една кондукторка ги свали двама души, отиващи на Алеко с автобуса, в едни виелици и сняг по средата на маршрута в нищото, че нямали билет... Бяхме деца, тая само като я видехме, че е контрола в някой рейс и измръзвахме...
5
13
 
13
 
! Отговори
Иво преди 11 месеца
Как веднъж някой от този сайт не каза добра думата за Фандъкова. На нея София дължи метрото и други хубави придобивки.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Идат местни избори, Фандъка почва с покупките, а очаквам и лятото яко ремонти по софийските улици. Парата тре'а са върти, пък и някоя банкнота може да сбърка пътя при тия натоварени парични потоци! Старите хора дето викат ля'а ръка, десен джоб.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още помня един мутро-шофьор как искаше да ме сваля с колелото от празен автобус, като му рекнах че съм дупчил билет и за колелото да има повече пари за него се осмири.
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Келфайда след като останалите, особено в "провинцията" не са от какъвто и да е клас. Пак неадекватни напъни и действия отзад-напред.
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Китайчета ли са ..