Тротоарите в София вече ще се асфалтират, както е в Европа

Новината съобщи шефът на СОС Георги Георгиев
Обновена: 14 юни 2023 11:21 | 14 юни 2023 11:21, Анисия Иванова
106
Тротоарите в София вече ще се асфалтират, както е в Европа
Снимка: Facebook, Георги Георгиев

Тротоари в столицата ще могат да се асфалтират, както е в цяла Европа. За това съоббщи във Facebook профила си председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Със зам.-кмета Ангел Джоргов проверихме изпълнението на ремонтите на ул. "Павел Красов" в кв. "Горубляне" и полагането на асфалтова настилка на тротоарите. Все повече ще са асфалтираните тротоари в София - изграждат се по Програмата ни за инвестиции в тротоари, по която се изграждат вече 700 000 кв.м., и одобрихме изрично в кварталите, наред с унипаваж, да може и да се асфалтира - както е в цяла Европа", пише още председателят на СОС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 75 Кое е по-удобното на плочи. Бутай някоя бебешка количка или карай колело на асфалт и на плочи да видиш разликата. Че е по-красиво ако са направени като хората си признавам,но не е практично понеже всеки е свикнал да си паркира колата на тротоарите и съответно плочите се чупят. А след скорошен ремонт даден тротоар ще се ремонтира поне след 30г най-рано. Проблем на асфалта е,че лятото се нагрява и жегите стават по-големи. Всичко си има плюсове и минуси
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Както в Европа..... България е в Европа значи тротоарите в България ще се правят както в България (Европа)....
71
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Е явно сме били като в Европа, много отдавна. Защото повечето тротоари например в Люлин, Обеля и ..още при строителството на кварталите са правени с асфалт.
70
0
 
16
 
! Отговори
Western преди 11 месеца
Те защото вече оправиха улиците и по пътните платна няма проблеми и дупки в асфалта, сега до това опряха. Плочите не са лошо решение за тротоар, проблемът е, че ги правят по нашенски. А именно - върху никаква основа, директно върху пръстта насипват пясък и цимент, редят плочите и наливат вода отгоре. Каквото стегне стегне. Но като няма основа, след време, а понякога и веднага плочите се пълнят отдолу с дъждовна вода и като я настъпиш те опръсква с кал.
69
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
С плочи или павета е къде къде по- хубаво и удобно. След ремонт се пренареждат паветата и не си личи. Сега ще бъде кръпка до кръпка и тротоари осеяни с дупки.
68
0
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 11 месеца
След 10-на години асфалта в България ще се забърква като в европейския съюз!
67
0
 
13
 
! Отговори
Hell преди 11 месеца
"Асфалтираме, както е в Европа" - това какво означава като подготвят Европа за катаклизъм и температури до и над 40 градуса. Тук при нас на 40 градуса асфалта се топи и набръчка
66
2
 
11
 
! Отговори
В Европа преди 11 месеца
Асфалтират се предимно вело-алеите, иначе тротоарите са болшинството с плочи !
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Асфалтирали са 200 метра все едно са оправили целия квартал .Асфалтирайте всички тротоари в квартала и тогава пишете.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цяла Виена е така от 50 години.Сега откриха от общината топлата вода.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
12 години асфалтираме за комисионните и пак ще асфалтираме. Работа, работа, работа
62
3
 
9
 
! Отговори
До: 52 преди 11 месеца
Ходи виж и тогава говори. Цяла Швейцария е с асфалтирани тротоари. По този начин НЯМА кал.
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да ги правят по бързо. Ако сложат колчета и високи бордюри за да не си качват колите по тротоарите, ще изкарат 20г без да се ремонтират. За сметка на плочките дето ги слагат и след половин година изглеждат все едно са от преди балканската война слагани. Като не можем да направим читаво тротоар с плочки това поне ще е здраво СТИГА да не се пускат камиони и глупости отгоре. Отделно, че като разкопаят от ВиК или ЧЕЗ ще си го асфалтират, а не да дойдат да насложат плочките в калта и да си тръгнат!
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В комплексите на София много от тротоарите са с асфалт още от чсъздаването на комплексите, например в ж.к.Младост. Досега те незаконни ли са били? Има ги от 50-60 години и не да мръднали, но тогава се строеше качествено и не се крадяха милиарди.
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
РАЗГЕЛЕ! Това от 20г го повтарям. В БГ няма тротоарни плочкаджии и хора дето могат да редят павета от 1980 насам. Нито един майстор не е останал дето да го умее. Идват слагат плочките и след 3 месеца хлопат, дупки итн. За паветата да не говорим. Идете в Италия или Чехия да видите павиран път. Няма да хлопа, тропа, друса и не шуми като тук. Щото паветата са наредени с малки фуги, равномерно и са добре тромбовани така че не се "олягат" и да стават на кратери. Тук правят 15 пъти жълтите и все ***!
58
2
 
7
 
! Отговори
Лели герп преди 11 месеца
Подкрепяме, предлагаме да се асфалтират и стадионите ,няма да има разходи за поливане на тревата
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хората се отказват от асфалта заради абсурдните температури, София слага асфалт. Цял ЕС се отказа от крушките с цвят над 2700 келвина за улично осветление, в цяла София крушките по 6000... Какво да говорим изобщо?!
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Младост още от 1979 са асфалтирани без да сме били в ЕС! Къде си тръгнал?
55
2
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 11 месеца
А вие,доволните от Фъндъкова,които дойдохте от родните си места и я избрахте заедно с тия от Филиповци и Факултета,с какви критерии боравите за да ви се вижда работата и толкова добра?Не искам да ви обиждам,но резултатите говорят сами.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тогава нека в Европа да асфалтират улиците си, както е в София.