Тротоарите в София вече ще се асфалтират, както е в Европа

Новината съобщи шефът на СОС Георги Георгиев
Обновена: 14 юни 2023 11:21 | 14 юни 2023 11:21, Анисия Иванова
106
Тротоарите в София вече ще се асфалтират, както е в Европа
Снимка: Facebook, Георги Георгиев

Тротоари в столицата ще могат да се асфалтират, както е в цяла Европа. За това съоббщи във Facebook профила си председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Със зам.-кмета Ангел Джоргов проверихме изпълнението на ремонтите на ул. "Павел Красов" в кв. "Горубляне" и полагането на асфалтова настилка на тротоарите. Все повече ще са асфалтираните тротоари в София - изграждат се по Програмата ни за инвестиции в тротоари, по която се изграждат вече 700 000 кв.м., и одобрихме изрично в кварталите, наред с унипаваж, да може и да се асфалтира - както е в цяла Европа", пише още председателят на СОС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С асфалт е по-ефтино и нетрайно и не е вярно, че в Европа се правят така. Защо ли в цяла Северна Америка ги правят от бетон?
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И аз мисля, че асфалтирането е просто увеличаване на паркоместата. Фандъкова много години насърчаваше паркирането по тротоарите. Превърнаха тревните площи в разорани ниви. Като деца играехме футбол в градинките между блоковете, а сега?
51
2
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 11 месеца
то тротоари има но такива като теб дето паркирате *скъпите* си коли по тях ги унищожихте . айде бегай на село !
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
по-добре асфалт, отколкото изронени павета и и пясък, но не е вярно, че в Европа тротоарите са асфалтирани. Просто нашите от столипиновци не мога да подравнят и да изправят една линия, да не говорим за по-сложни неща
49
7
 
2
 
! Отговори
и те така преди 11 месеца
айде недоволните от Фандъкова да почват поетапно да се завръщат по родните си места !
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако Йорданка ги асфалтира,по-добре да не го прави.Тя не можа да намери читав плочкаджия за жълтите плочки,та тротоарите щяла да оправи.Абсурд!
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не могат да нареждат плочки, та сега ще се пробват с асфалт! Пълни смешници! Асфалт е естетически грозно. Отново показва липса на каквато и да е визия за града ни! Асфалта ще довежда до допълнително затопляне през лятото и неговата гадна и отровна миризма. Бездарно асфалтираните тротоари ще се пълнят с локви, вместо да поемат част от водата. Пълна трагикомедия...
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е за улеснение на колите да паркират на асфалт, по-лесно е. В момента има толкова много изпочупени тротоари от паркирали коли, че няма начин да се оправят.Пешеходците с трудност се справят с паркиралите коли и много често слизат на платното, което създава допълнителни затруднения за всички.
45
1
 
13
 
! Отговори
до 30 преди 11 месеца
схемата е ясна ... след като секна кранчето на кражби от магистрали, трябва да се краде от нещо друго ;) Асфалта, който се полага в БГ е: всяка псевдо фирма има собствена рецепта за производство на асфалт - респективно собствен стандарт, който в общи линии е 50% < цена от този по едновремешния БДС... та правете си изводите : )
44
3
 
17
 
! Отговори
Готин преди 11 месеца
В България всеки се занимава и взима решения за неща от които не разбира! Да се асфалтират тротоарите е най-голямата глупост, която може да създаде един градоначалник. Под тротоарите се намират множество комуникации от градската инфраструктура.При плочниците, премахването и възстановяването им е лесна работа. Приафалтирането на такива се изискват специализирана техника и подготовка на основата под тях. Това е България и така не се прави от мързел! Афалта повишава и околната температура в пъти.
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Плочките, красивите градинки, фонтаните, широките площади и т.н. са развитите и културни градове. На нас ни трябват паркинги, молове и чалготеки.
42
0
 
12
 
! Отговори
Смях! преди 11 месеца
Като знам какви некадърници взимат за майстори, по-добре да си караме с криви и пропадащи плочки.
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добро начало ще бъде ако започнете поне да поддържате съществуващите. Такива дребни неща, като почистване от растителност, метене, преместване на контейнерите за смет да не са разхождащи се по тротоари и улици, а в специално изградени джобове за тях, все дребни неща.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Георгиев е един обикновен крадец. Дано скоро изчезне от кметството, че като кърлеж се е вкопчил и смуче ли смуче общински пари!
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То пък където имаме тротоари с асфалт, всичко е цъфнало и вързало. Напукан и изронен асфалт, всякви служби рязали, дупчили и кърпели на две, на три. Като няма никакво уплътняване под настилката, контрол по време на строителството и никаква поддръжка след поставянето &#1117;, няма значение каква е, все се руши бързо и затруднява използването и.
38
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Оставете тая работа на тиквата, не го лилавайте от насъщнуя за да има за някоя мата хари
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В зависимост от коя част на града е настилките са различни. До момента най-издържливият и икономичен вариант масово ползван по света и от бетон, заедно с бордюрите.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно целта е да се правят хем тротоари, хем велоалеи - общиниите ще спестят едни пари, а пък хората ще се разхождат, рискувайки някой да не ги връхлти с велосипед или тротинетка.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лошото е, че и асфалтирането ви е некачествено.
34
4
 
1
 
! Отговори
Сега неЗнам как е,но преди 11 месеца
по времето на СССР почти навсякъде тротоарите бяха асфалтирани и доста напукани. Случи ми се по онова време неколкократно да пътувам до там и то не само в големите градове. Във вътрешността на страната обаче имаше градове, в които асфалтирана беше само главната улица. Жалко, защото тази страна е огромна и богата на ресурси и на работна ръка. Биха могли да са най-добре уредените, но явно през последния век социалната организация там не е била от най-удачните.