Тротоарите в София вече ще се асфалтират, както е в Европа

Новината съобщи шефът на СОС Георги Георгиев
Обновена: 14 юни 2023 11:21 | 14 юни 2023 11:21, Анисия Иванова
106
Тротоарите в София вече ще се асфалтират, както е в Европа
Снимка: Facebook, Георги Георгиев

Тротоари в столицата ще могат да се асфалтират, както е в цяла Европа. За това съоббщи във Facebook профила си председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Със зам.-кмета Ангел Джоргов проверихме изпълнението на ремонтите на ул. "Павел Красов" в кв. "Горубляне" и полагането на асфалтова настилка на тротоарите. Все повече ще са асфалтираните тротоари в София - изграждат се по Програмата ни за инвестиции в тротоари, по която се изграждат вече 700 000 кв.м., и одобрихме изрично в кварталите, наред с унипаваж, да може и да се асфалтира - както е в цяла Европа", пише още председателят на СОС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Във Франция по кварталите тротоарите са с асфалт! Плочките са удачни само за център на град!
32
0
 
7
 
! Отговори
Продължението - преди 11 месеца
Предвиждало се най-големите тежести върху тротоарите да бъдат насипаните въглища за едно домакинство, които веднага ще бъдат пренасяни в мазето, а също и разтоварените мебели за нечие обзавеждане. Инженерът поясняваше, че откакто е започнало паркирането на автомобили върху тротоарите по времето на късния соц, тези решетки са се натрошили и ако не бъдат сменени с по-здрави, тротоарите ще са вечно хлътнали и неравни. Не знам някой да е сменял такива решетки. И като асфалтират, ще стане на вълни.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Председателят на СОС май не е ходил много по Европа?!
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Както е в цяла Европа" - този израз чух преди доста години от възрастен инженер, завършил образованието си в Германия преди Втората св.война. Той разказваше как през царско време нашите тротоари били правени като европейските - със специални решетки, върху които се насипвало не знам какво и най-отгоре поставяли плочките. Само че здравината на тези решетки зависела от това, какво натоварване ще носят. Навремето се предвиждало, че най-големите тежести върху тротоарите ще бъдат (продължавам)
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Европа настилките по тротоарите са съобразени с предназначението. В райони с ниска скорост на движение се ползват малки павета, велоалеите се асфалтират и то с различен цвят, тротоарите масово са с различни типове блокчета. В Германия даже съм виждал как например пред гараж или изход от кооперация, се използват различен вид блокчета, за да привлекат внимание на минаващите, че може да мине кола. Тук едва ли ще стигнем такова софистицирано ниво на мисъл в тази дейност.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По комунизЪма всичките пешеходни алеи бяха асфалтирани. Дойде демокрациАта и започнаха да редят плочки понеже плочките на всеки няколко години трябваше да се подменят и пренареждат.. демек повече далавера за "нашите" фирми. Явно в момента са намерили друга схема за да се връщат пак към асфалта.
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те първо да асфалтират улиците така както са асфалтирани в Европа и после да мислят за тротоарите
26
2
 
24
 
! Отговори
мак преди 11 месеца
Понеже в Европа асфалтират де що има според автора, да го правим и тук. Страхотна логика. Въобще не е така както твърдят и това ми прилича на обикновено подражание, щом нещо се прави у Европа, значи е по-добро и смислено. Хората ползват плочи и плочки, такива неща, но масово асфалт, не.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама в Европа не крадат от асфалт. Бойко ще си купи втора вила в Барселона само от софийските тротоари.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Глупаво заглавие. В Еропа си има плочки, има и асфалт. Нека специалистите да кажат кога какво е добре, но има и двете. Кой казва, че тенденцията е към едното и другото. На асфалт се кара много лесно и ще хвърчат с колелета и скутери по тротоара. Дори в САЩ са различни видове плочки, това с хасфалтирането си е нова тенденция..
23
0
 
20
 
! Отговори
!! преди 11 месеца
Проблема с асфалта по тротоара е, че повечето шофьори го приемат като покана да си паркират колите там :(Иначе определено е по-удобно - може да се бутат детски колички и да се карат тротинетки, ремонтира се по-лесно и бързо.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Асфалтът, първоначално когато се направи изглежда много добре, но много бързо се деформира и напуква, особено ако има дървета наоколо. В София тротоарите ни са в окаяно състояние и се налага да се направи сериозен план за обновяване. На много места проблем са и старите дървета с огромни корени, които пазят сянка, но и деформират плочките и асфалта. Трябва и те да се изкоренят и да се посадят нови видове, чиято коренова система няма да разрушава тротоарите.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вземете да асфалтирате булевардите!!! Пожизнено ще гласувам за кмета който махне кълдаръма от Цар Борис!!! На Прага се родиха като разкараха паветата
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
далаверата с асфалта продължава - пишеш го 30 см, слагаш 10 см и останалото си разделяте всички по веригата, които знаете за това
19
4
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 11 месеца
Асфалтът по тротоарите обикновено само се рони, рядко образува големи дупки. Калдъръмът не е по-добър с нищо.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С плочки е много по-цивилизовано.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Последни напъни преди местните. 12 г. къде бляхте?
16
0
 
15
 
! Отговори
VladTepes преди 11 месеца
От плочки и павета изобщо не се краде трудно - калпави материали, нискоквалифицирани работници евентуално от Казичене и крайният резултат е калдъръм.
15
1
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 11 месеца
Е те сега да видите колко километра тротоари ще се направят и всяка година ще се ремонтират. Бюджета за кръпки вече ще включва и тротоарите. Евала столичани в повече!
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз пък точно в Европа рядко съм виждал асфалтирани тротоари. Там основно са с блокчета, които се нареждат много качествено, включително и бордюрите. Няма размествания и се правят така, че колите да не могат да минават и паркират където им скимне, разнасяйки кал. Просто хората имат концепция за оформяне на тези площи и целта им не е да се откраднат едни пари на общината, като претупаме изпълнението. Освен това се влага голяма мисъл в пътното и тротоарно строителство.