Масово минаване на червено в София, 100 души са получили призовки

В момента тече процедура по модернизация на системата
4 юли 2023 12:28, Нели Христова
93
Масово минаване на червено в София, 100 души са получили призовки
Снимка: БГНЕС

За последния месец са изпратени над 100 клипа с нарушители на движението, които са получили призовки да се явят в полицейските управления. Това заяви Николай Крушарски, началник пътна полиция в СДВР, предаде БГНЕС.

Камерите за видеонаблюдение са ситуирани в централна градска част на столицата в 14 зони и се наблюдават от служители на видеонаблюдение. В момента тече процедура по модернизация на системата.

Още по темата

"Наблюдава се много голямо преминаване на червен светофар. С цел санкциониране на водачите се заснемат видеоматериали на нарушенията им", обясни Иван Младенов, началник сектор “Видеонаблюдение”.

След като бъдат предоставени материалите с неправилно преминаване на червен сигнал, от страна на Пътна полиция ще бъдат предприети незабавни действия за санкциониране на всички нарушители.

"Това е едно от опасните нарушения и ще бъдем безкомпромисни. Предвидената санкция е 50 лева и от март тази година има и отнемане на 10 точки", каза Крушарски.

Разширяването на видеонаблюдението ще даде възможност за по-голям контрол на този тип опасни пътни нарушения, които могат да доведат до катастрофи с други МПС или да застрашат живота на пешеходците.

"Подготвя се и проект за инсталирането на камери в 36 зони по Околовръстния път на София", каза още Крушарски. Той очаква до края на годината да започне самото изграждане.

"Новата система ще може да следи за разположението на МПС върху пътното платно, дали не се преминава от една лента в друга неправилно, дали не се прави неправилна маневра при ляв или десен завой на червено", каза още Крушарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Честита промяна!
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жълтото също е забранителен сигнал.
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При Борисов нямаше такива бабешки тъпотии, жълтото нали е затова да се изпразни кръстовището а има няколко секунди толеранс. Сега всички трябва да караме с 20 щото някоя бабичка нямала рефлекси и ката като папагал
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В тая държава винаги е било най добре да си на държавна хранилка и да санкционираш с измислени глоби населението
56
2
 
8
 
! Отговори
До 58 преди 10 месеца
Ти си нарушител няма" току що" минал на жълто. Законът си е закон, това че искаш да си тарикат и да се оправдаваш е друга тема. Щом минаваш неправемерно ще бъдеш санкциониран.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Терор над шофьорите! То май най добре да се потиш тролея..
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредната глупост, а пешеходците дето пресичат където им падне и в 99% от случаите НЕ на пешеходна пътека за тях няма ли да има призовки? А пък аз дето съм минал на току що светнало жълто ще ме глобяват
53
0
 
10
 
! Отговори
Моя мила Родина! преди 10 месеца
Кога ще премахнете паркинга за автомобили, който е на тротоара пред "Шератон"? Всички плочки са изпочупени от тежки джипове, като вали е прекрасно! Паркингът беше на Къро, хайде докато беше жив добре, властта го уважаваше, ама сега вече? Моля ви, влезте в час вече!
52
0
 
11
 
! Отговори
Непригодни сме ! преди 10 месеца
Нямаш брояч нямаш след него жълто ,никой не знае жълтото една секунда ли е или три ,едно е да влезеш на червен свтофар едно е да излезнеш на червено , никой няма да смее да кара спокойно когато вижда че свети червено защото ще го е страх че внезапно сигнала ще се смени и няма да може да реагира ! Ще започнат масово да катастрофират пред светофарите ,колоните ще станат двойни от шубетата !Много често ми се случва да ми свети зелено, но от страх водача пред мен почва да намаля и да се готви да спи
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Май някои вярват в дядо Коледа все още.Нали се сещате,че няма да глобяват ''нашите'' хора,а само бедняците и обикновените хора?!Иначе си вярвайте,че ще страдат джигитите,не ми пречите.....
50
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джигитите ревнаха. Точно така. Браво. С призовка в полицията. И ако не се явиш - те обявяват за национално издирване. Да се научат тарикатите, че правилника е за всички. Който спазва - ще усети подобрение. Така и трафика ще се ускори и катастрофите ще намалеят. Дано да го направят.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
4 червени и без книжка. Така джигитите на втория ден ще са изчистени от пътя.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С броячите е много удобно, определено. Но точно тази функция трябва да изпълнява жълтата светлина на светофара, която вече е станала само фиктивна.
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така заснетите нарушители получават известия и глоби по ... регистрационен номер на колата. Искам да знам не стотиците, а хилядите нарушители пешеходци как точно биват санкционирани като непрекъснато минават на червено? И дали това че ние шофьорите получаваме глоби, а пешеходците не - всъщност не носи звучното име "дискриминация"? Преди няколко дни аз, чинно спрял на червен светофар, наблюдавах как един велосипедист си мина яко на червен сфетофар, и да ви кажа хич и не му пукаше дали има камери
46
4
 
8
 
! Отговори
Мутри вьн преди 10 месеца
Започна терора на дребно - баце бе прав за - пп ще ни ошушкат до дупка и после на осъровите
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е само работа на Путин. Той се бъзика с копчетата на софийските светофари, за да могат рязко да светнат в червено. Като се наиграе с червеното ще пусне всички напречни светофари в зелено.
44
3
 
1
 
! Отговори
Тираджия преди 10 месеца
Такава малка глоба от 25 е няма никъде в ЕС. Отново нещо не сте го измислили,както трябва. Много неспособни хора има май в КАТ.
43
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Нарушителите получили призовки да се явят в полицията?!И то не за друго,а за връчване на фиш?!Абе,вие нормални ли сте?Ще си оставим работата,за да може чантаджията с фуражка да спи,а ние да се самосанкционираме!Има законов ред за връчване на глоби и той не е придружен въобще с ходене в полицията.Наглостта ви няма край.Рекетьори,за нищо не ставате,само за пари ревете.Аре у лево,НЕКАДЪРНИЦИ С ПИЩОВ НА КРЪСТА!
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не само в София, а и в Пловдив махнаха секундарниците от светофарите, а бяха доста удобни.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"ще бъдем безкомпромисни. Предвидената санкция е 50 лева"