Бутат незаконното "селище" в Ловния парк

Хората нарекли мястото "Малката Монтана", защото са от Монтана
11 юли 2023 11:42, Стела Стоянова
29
Бутат незаконното "селище" в Ловния парк
Снимка БГНЕС

Започна преместване на семействата, които обитават незаконно селище в Ловния парк в София.

Вчера стана ясно, че десетина семейства - деца и възрастни, живеят при нечовешки условия в гората насред София, съобщава Нова тв.

Те са се самонастанили в Ловния парк, построили са си дървени бараки – 12, и оцеляват под открито небе. Нарекли са мястото "Малката Монтана", защото са от Монтана. Една от бараките била доста масивна постройка с отделни стаи.

Още по темата
Събарянето на постройките е започнало тази сутрин в 05:30 часа.

"Съдействаха ни хората, бяха проверени, тръгнаха си", заяви Красимир Димитров, дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столична община.

След като мястото бъде разчистено, ще бъдат засадени фиданки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Ловен паркбездомници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
До Velos преди 9 месеца
На кого викаш стадо бе, ***? Тези под тебе, дето пишат, на стадо ли ти приличат? И какво точно не разбират и не помнят? Ако искаш да проповядваш справедливост, отивай пред министерския съвет, пред парламента, пред американското посолство, пред БНТ и другите продажни медии... На онези вътре може да викаш, че са стадо, тъпанарино!
24
4
 
8
 
! Отговори
Velos преди 9 месеца
Стадо не разбрахте ли, че тези *** неподлежат на доброволна интеграция. Те искат само права, но не и зъдължения. Не помните когато започна анти българската декада на ромското включване, как им дигнахме къщи с наще данъци, а само две години по късно ги бяха унищожили и се бяха изнесли, като разбрали, че трябва да плащат ток, вода и данъци за жилищата...
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега сътрудниците на Helpbook да следят в кой парк ще изникнат нови бараки и още тази вечер ли ще се случи това?
22
0
 
6
 
! Отговори
Въпроси преди 9 месеца
Преди да бъдат построени тези бараки, какво е имало на това място? Фиданките и засаждането им кой ще ги плаща? Тези не можаха ли поне с труда си да помогнат при засаждането на фиданките или от тях не се иска да полагат какъвто и да било труд?
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо не върнат софийското жителство и всички навлеци да се върнат по селата си? Да напомня, че софийското жителство го въведоха през 1942 година.
20
1
 
18
 
! Отговори
Предлагам флашмоб преди 9 месеца
Всеки роден в София и непритежаващ собствено жилище, да нарами палатка или материали за построяване на бунгало и в уречен ден да се отправи към някой от столичните паркове, където да се настани да живее. Дойдат ли да събарят, арестуват и разгонват, веднага да се викат медиите, НПО-тата и да се сигнализира в чужди посолства. И всички самонастанили се по парковете да настояват за общински жилища. С предимство да са тези, които учат, работят и се осигуряват, както и трудовите пенсионери.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Факт - Значи тук са си построили нещо като летни бунгала, а през зимата сигурно ще се върнат там, където имат къщи.
18
0
 
24
 
! Отговори
До 16 преди 9 месеца
Затова е наложително за отделни категории хора да се възстанови пак мярката принудителен труд. На когото не му харесва, границите са отворени. Индия пък отдавна е заявила, че приема и дава гражданство на всички лица с такъв произход.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи нямат пари за квартири, но строят стабилни дървени сгради с отделни стаи? А с какво са си палили огън, за да си приготвят храна или просто така, да седят край него вечер?
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само не разбрах къде се премести малката Монтана.В Южния парк или в Борисовата градина?
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На такива и работа да им намериш те няма да ходят. *** са си мързеливи и предпочитат по цял ден да просят, гепят или да обикалят кофите за *** , но не и да се хванат на редовна работа и да потърсят друг живот за децата си. Важното е да се изкарат днес 10-15 лв. за цигари, алкохол и малко хляб и другото не ги интересува. Но за това е виновна системата , че им дава такива волности, а не ги адаптира
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И къде се преместиха?!
13
0
 
35
 
! Отговори
Патриот преди 9 месеца
Да ги интернират обратно в Индия!
12
0
 
32
 
! Отговори
Е как ще оцеляват преди 9 месеца
под открито небе, щом са си построили дървени бараки и едната от тях даже била доста масивна? Това мисирките се оливате, като почнете да се правите на политкоректни. Колкото до "нечовешките условия на живот" - за тези екземпляри това е идеален начин на съществуване, познайте защо?
11
1
 
30
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Всички тези имат къщи и земя в провинцията.
10
1
 
33
 
! Отговори
gogo преди 9 месеца
a глоби, нещо арест??! или той ареста го ползвате за токсикология?
9
1
 
47
 
! Отговори
А откъде са взели преди 9 месеца
дървен материал за строежа на бараките? Сигурно са изсекли гората наоколо, щом сега ще се залесява. И, разбира се, няма санкции за това. Десетина семейства са поне 100 маемуняка - добре щеше да им се отрази цяло лято да полагат обществено полезен труд, докато възстановят щетите. Ама те си тръгнали си по живо, по здраво и отиват на друго място да се самонастанят. Нали така, драги столични общинари?
8
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Монтански маннг али.... и пак трябваше някой гражданин да пише до телевизиите, за да си свършат мързеливите институции и общината работата. Аман от нищоправци в тази надута администрация, клаттят си краката по цял ден.
7
0
 
34
 
! Отговори
Не са от Монтана, от преди 9 месеца
Индия са. Значи мястото трябваше да се казва Малката Индия.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не се разбра от тоя журналистически плам тия семейства как са се издържали по-конкретно ? Откъде са идвали някакви доходи за да оживяват щом пък и бараки са си построили ? А бе правоверни я думайте.