Бутат незаконното "селище" в Ловния парк

Хората нарекли мястото "Малката Монтана", защото са от Монтана
11 юли 2023 11:42, Стела Стоянова
29
Бутат незаконното "селище" в Ловния парк
Снимка БГНЕС

Започна преместване на семействата, които обитават незаконно селище в Ловния парк в София.

Вчера стана ясно, че десетина семейства - деца и възрастни, живеят при нечовешки условия в гората насред София, съобщава Нова тв.

Те са се самонастанили в Ловния парк, построили са си дървени бараки – 12, и оцеляват под открито небе. Нарекли са мястото "Малката Монтана", защото са от Монтана. Една от бараките била доста масивна постройка с отделни стаи.

Още по темата
Събарянето на постройките е започнало тази сутрин в 05:30 часа.

"Съдействаха ни хората, бяха проверени, тръгнаха си", заяви Красимир Димитров, дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столична община.

След като мястото бъде разчистено, ще бъдат засадени фиданки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Ловен паркбездомници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
До Velos преди 10 месеца
На кого викаш стадо бе, ***? Тези под тебе, дето пишат, на стадо ли ти приличат? И какво точно не разбират и не помнят? Ако искаш да проповядваш справедливост, отивай пред министерския съвет, пред парламента, пред американското посолство, пред БНТ и другите продажни медии... На онези вътре може да викаш, че са стадо, тъпанарино!
24
4
 
8
 
! Отговори
Velos преди 10 месеца
Стадо не разбрахте ли, че тези *** неподлежат на доброволна интеграция. Те искат само права, но не и зъдължения. Не помните когато започна анти българската декада на ромското включване, как им дигнахме къщи с наще данъци, а само две години по късно ги бяха унищожили и се бяха изнесли, като разбрали, че трябва да плащат ток, вода и данъци за жилищата...
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега сътрудниците на Helpbook да следят в кой парк ще изникнат нови бараки и още тази вечер ли ще се случи това?
22
0
 
6
 
! Отговори
Въпроси преди 10 месеца
Преди да бъдат построени тези бараки, какво е имало на това място? Фиданките и засаждането им кой ще ги плаща? Тези не можаха ли поне с труда си да помогнат при засаждането на фиданките или от тях не се иска да полагат какъвто и да било труд?
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо не върнат софийското жителство и всички навлеци да се върнат по селата си? Да напомня, че софийското жителство го въведоха през 1942 година.
20
1
 
18
 
! Отговори
Предлагам флашмоб преди 10 месеца
Всеки роден в София и непритежаващ собствено жилище, да нарами палатка или материали за построяване на бунгало и в уречен ден да се отправи към някой от столичните паркове, където да се настани да живее. Дойдат ли да събарят, арестуват и разгонват, веднага да се викат медиите, НПО-тата и да се сигнализира в чужди посолства. И всички самонастанили се по парковете да настояват за общински жилища. С предимство да са тези, които учат, работят и се осигуряват, както и трудовите пенсионери.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Факт - Значи тук са си построили нещо като летни бунгала, а през зимата сигурно ще се върнат там, където имат къщи.
18
0
 
24
 
! Отговори
До 16 преди 10 месеца
Затова е наложително за отделни категории хора да се възстанови пак мярката принудителен труд. На когото не му харесва, границите са отворени. Индия пък отдавна е заявила, че приема и дава гражданство на всички лица с такъв произход.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи нямат пари за квартири, но строят стабилни дървени сгради с отделни стаи? А с какво са си палили огън, за да си приготвят храна или просто така, да седят край него вечер?
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само не разбрах къде се премести малката Монтана.В Южния парк или в Борисовата градина?
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На такива и работа да им намериш те няма да ходят. *** са си мързеливи и предпочитат по цял ден да просят, гепят или да обикалят кофите за *** , но не и да се хванат на редовна работа и да потърсят друг живот за децата си. Важното е да се изкарат днес 10-15 лв. за цигари, алкохол и малко хляб и другото не ги интересува. Но за това е виновна системата , че им дава такива волности, а не ги адаптира
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И къде се преместиха?!
13
0
 
35
 
! Отговори
Патриот преди 10 месеца
Да ги интернират обратно в Индия!
12
0
 
32
 
! Отговори
Е как ще оцеляват преди 10 месеца
под открито небе, щом са си построили дървени бараки и едната от тях даже била доста масивна? Това мисирките се оливате, като почнете да се правите на политкоректни. Колкото до "нечовешките условия на живот" - за тези екземпляри това е идеален начин на съществуване, познайте защо?
11
1
 
30
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Всички тези имат къщи и земя в провинцията.
10
1
 
33
 
! Отговори
gogo преди 10 месеца
a глоби, нещо арест??! или той ареста го ползвате за токсикология?
9
1
 
47
 
! Отговори
А откъде са взели преди 10 месеца
дървен материал за строежа на бараките? Сигурно са изсекли гората наоколо, щом сега ще се залесява. И, разбира се, няма санкции за това. Десетина семейства са поне 100 маемуняка - добре щеше да им се отрази цяло лято да полагат обществено полезен труд, докато възстановят щетите. Ама те си тръгнали си по живо, по здраво и отиват на друго място да се самонастанят. Нали така, драги столични общинари?
8
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Монтански маннг али.... и пак трябваше някой гражданин да пише до телевизиите, за да си свършат мързеливите институции и общината работата. Аман от нищоправци в тази надута администрация, клаттят си краката по цял ден.
7
0
 
34
 
! Отговори
Не са от Монтана, от преди 10 месеца
Индия са. Значи мястото трябваше да се казва Малката Индия.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не се разбра от тоя журналистически плам тия семейства как са се издържали по-конкретно ? Откъде са идвали някакви доходи за да оживяват щом пък и бараки са си построили ? А бе правоверни я думайте.