Спират строежа в "Мусагеница", теренът остава градинка

Фирмата ще бъде обезщетена с друг имот
21 юли 2023 10:01, Стела Стоянова
11
Спират строежа в "Мусагеница", теренът остава градинка
Снимка БГНЕС

Никой инвеститор няма да налага силово претенциите си на София. Спираме строежа в „Мусагеница“. Зелената площ пред бл. 101 остава градинка.

Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, пише БГНЕС.

От днес гражданите от кв. „Мусагеница“ спират ежедневния си протест срещу намерението да се строи жилищен блок с близо 5000 кв.м. пред блок 101. Те протестираха със затваряне на кръстовището на бул. „Г. М. Димитров“ и бул. „Драган Цанков“. 

"Днес общинските съветници от всички политически групи - ГЕРБ, Демократична България, БСП, „Патриоти за София“, кмета на района Петко Горанов – постигнахме успех в изключително тежките преговори със собственика на терена. С наш доклад предвиждаме теренът от над 1000 кв.м. да остане градинка със страхотните дървета в него. Обезщетяваме собственика с друг имот, който ще се обособи на бул. „Александър Малинов“, отдалечен от жилищни сгради. Той е част от голямо проектно решение, с което спасяваме от застрояване още 15 зелени имота в „Младост“.

Още по темата

Фирмата на Петьо Блъсков, която е собственик на терена, ще трябва да плати и парично обезщетение от над 830 000 лева на общината за новия имот, който ще получи.

Благодаря на граждани на „Мусагеница“, че ни подкрепиха в усилията за намиране на законосъобразно решение. Благодаря и на колегите общински съветници от ГЕРБ, ДБ, БСП, „Патриоти за София“, с които месеци наред водихме изпълнени с много нерви и висок тон преговори с инвеститора.

Съединението наистина прави силата! Следващия четвъртък общинският съвет ще одобри предложението ни и така казусът ще бъде окончателно решен", посочи още Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спираме заради изборите. След изборите пак ще го пускаме.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отврат! Само защото на есен идват избори, за това удовлетвориха исканията на гражданите. Ако това беше в началото на мандата им, никой нямаше да чуе гражданите там, а презастрояването в градинките щеше да си върви в пълна сила.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тея майки какво са мислили като купуваха в Малинова долина, а? Българския модел - нека да е евтино, а пък после 'ше го мислим!
5
0
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 9 месеца
Вчера бях в Малинова долина, майките разхождат бебетата по тротоара, защото няма грам градинка. Блок до блок, гледат си в прозорците, отврат. Хора, гордеем се с вас, дано не го застроят след изборите
4
0
 
9
 
! Отговори
Митака преди 9 месеца
Това е добра новина, но е предизборно освен това е с обезщетение от друг общински имот.Ако искаме да се промени нещо трябва общинския съвет да може да забранява строителство изобщо. Или откупуването да става с пари, не с други имоти защото те не са безкрайни.
3
0
 
8
 
! Отговори
Пеци преди 9 месеца
Ей го, че можело!. То, преди избори лесно става, де...
2
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
И защо в Младост??? Да го заменят с някой в Орландовци!!! Младост ударно се презастроява от "наши" хора!
1
0
 
17
 
! Отговори
браво! преди 9 месеца
Една бяла лястовица. При нас в Лозенец СДС-общинарите разпродадоха бившите общински градинки на свои хора през 90-те и тъй като са частни парцели, застроиха всичко въпреки възраженията ни и заприлича на бразилска фавела, с любезното съдействие на мегакорумпираната гл. архитект.