Шефът на 8 РУ на МВР аут след убийствата в Лозен

МВР започва проверки, друг началник е понижен
31
Шефът на 8 РУ на МВР аут след убийствата в Лозен
Снимка: БГНЕС

В хода на досъдебното производство за двойното убийство на територията на София е установено, че заподозреният за престъплението е извършител и на друго умишлено убийство от миналата година, за причиняване на смърт по непредпазливост.

По настоящото досъдебно производство постъпват доказателства, според които може да се направи обосновано предположение, че с допуснати съществени пропуски във връзка с установяване на фактическата обстановка и набавяне на годни доказателствени средства, касаещи престъпление на същото лице от април 2022 г., съобщиха от МВР.

Във връзка с тези констатации са предприети незабавни мерки от страна на ръководството на МВР.

Началникът на сектор „Престъпления против личността" към отдел „Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, а началникът на столичното Осмо РУ напуска системата на МВР.

Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Лозенубийства8 РУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
14
 
! Отговори
Лозен преди 9 месеца
Шефът на 8-мо до кога ще тормози Лозен със стрелбището си над селото? Мутри стрелят от 7 часа всяка сутрин. Няма пауза между 14-16.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Уволнението не може да замаже ничии очи бе. То е задължително, а не да се ползва за успокоение на обществото. Даже сами тряваше да са подали оставки. Разследване на това РПУ няма ли да има или смятаме че всичко вече е шен с тия уволнения и понижавания ?
6
0
 
10
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Лошо разпределение на задълженията, отговорностите и заплащанията в системата!
5
1
 
26
 
! Отговори
видял преди 9 месеца
В Грузия за една нощ уволниха 100% от МВР ,заедно с чистачките , и нещата там станаха перфектни .А тук ще го свалят от длъжност и след 3 месеца ще го издигнат на по високо ниво !!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освен, че е аут, ще го осъдят ли?
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие да сте видели български милиционер пеш да патрулира в квартала ви последните 35 г? Аз не съм. Пазят в банкя тиквата и пеевски. Това правят. А току що им вдигнаха с 10% заплатите. Сравнете с италианските карабинери.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво ги преназначавате и пращате в други РПУ-та , като се вижда, че са неакдърни и компрометирани. Дисциплинарно уволнение и на съд.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Махнете всички кадри на ГЕРБ. Те са корумпирани у саботират Промяната.