Как протича пренареждането на жълтите павета?

Очаква се до средата на септември вече да можем да стъпваме по тях
Обновена: 10 авг 2023 22:23 | 10 авг 2023 22:18, Йоана Цонева
46

Продължава пренареждането на жълтите паветата в центъра на София. Изненадваща проверка направи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. До 15 септември движението в участъка трябва да бъде пуснато.

Усърден труд и в жега и в студ - така изглежда обстановката пред парламента заради ремонта на ремонтираните вече историческите жълти павета.

"Искам освен да имате постоянен представител и да се контролира непрекъснато и да се правят проби за материалите. А от изпълнителя искам да внимаване да няма увреждане на паветата", каза столичният кмет на отговорните служители от общината, които следят за изпълнението на обекта, съобщи Bulgaria ON AIR.

До този момент са наредени 700 квадрата павета. Новото редене е и по нова технология.

"В момента върви малко по-бавно от предния път, поради това, че се внимава повече", каза ръководителят на строителния надзор Тодор Тодоров.

Използват се специални метални профили, които са част от новата технология за нареждането на жълтите павета.

При проверката нарушения не бяха открити, но и за да не се стига до такива от общината са взели специални мерки.

"Всеки ден специална комисия проверява, преди да се разреши да започне фугирането. Санкции ще има за забавяне ако не се е справила фирмата в срок", каза зам.-кметът на столицата Ангел Джоргов.

Очаква се до средата на септември вече да можем да стъпваме по жълтите павета.

А редом с ремонта пред парламента - такъв започна и в сградата на Народното събрание. Депутатите вече изнасят най-нужните си вещи, за да могат и те от следващия месец да се преместят в новото си, старо работно място - Партийния дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Накрая ще им теглят един хубав асфалт от горе и готово.
41
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 9 месеца
Самите павета са силно повредени и са с повредени ъгли и ръбове и изглеждат много зле.Каква е тази тайна технология ,че не могат да се направят ?Това да не е Кока Кола.Нали имаме разузнаване. Руснаците откраднаха атомната бомба , а ние едни павета....
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Националният празник на България трябва да се казва Ремонт на ремонта и да се празнува всяко лято, като по случай на празника да се прави пренареждане на жълтите павета.
39
2
 
2
 
! Отговори
Е, как? преди 9 месеца
Предизборно и по гербера3тки :)
38
8
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 9 месеца
Хората на Фандъкова са. Схемата е елементарна - първо се чупи, после се прави Обществена поръчка, печели се от наши фирми, а те връщат 60% в Чекмеджето. Казва се 60:40 и е измислена от Дон Тиква.
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Театър ли е, цирк ли е, не знам. Всеки ден ги гледам, все по-мърляво изглежда. Кинтицата се сети предизборно да го играе компетентна. Ако за нещо искам да се изнеса от София, това е арогантното поведение на управатамкъм гражданите. Задръствания, застроявания, безкрайни нескопосани ремонти, мръсотия. Не се ценят времето, усилията и спокойствието на гражданите.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докога ще ги пренареждате тея павета бе ?
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
He cтaвaт, зaщoтo ca paзяgeни oт мoч...
34
3
 
13
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Толкова про сти и некадърни кметове и фирми, не е имало нито при царя, нито при комунистите.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жълтoпaвeтниците не могат да си наредят коччината от жълти павета, но ще редят държавата.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
*** не могат да си наредят коччината от жълти павета, но ще редят държавата.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Играят си с кубчета децата.
30
3
 
3
 
! Отговори
Спортна завист преди 9 месеца
Начи, кумшията отсреща, Леонсио, кръстен на баба си Лалка, гулям рисидивис излези. Де що види паве, прибира и носи у тях. Зарад него започнаха да ги пренареждат рехаву, да не личат многу-многу липсити . За какО са му тез павета, бабо Лалке, питам я, пък тя: "Мчи тринира, баби, фърляне, за олимпиадата. Дванайста булка му избяга, щот все у главите ги цели. Не му оценяват таланта. Пък тоз зависник, бако ти, му вика Льончо Павето. Ама многу ни й добро момчето
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пхенареждане
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България става само за сателит на Русия, за нищо друго не става тая държава!
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как протича пренареждането ли? Питайте Фандъкова за мнение, защото това е един от малкото случаи, в които самият кмет ходи да наблюдава процеса за десети път. Поне като е там, би могла да сподели размислите си - добре ли е?
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Затвор за софийска столична община! Няма идин тротоар като хората, няма една улица като хората. Няма и да има. Корумпирани комунисти. Фандъкова е за затвора барабар с Бойко да си правят компания
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей Данчето Фандъкова ще се пенсионира на тоя пост. Тая е несменяема братче, толкова е кадърна, че още не се е родил тоя дето може да я замести! Корумпираните диктатори и държава на хаоса. Ей ама ДС пак прецака народа на БГ. Каквото и да прави българина не може да се измъкне от здравата хватка на комунистическата диктатура! Айде честито на печелившите които са още там! Силата е в касекета! Да живеят болшевиките! Путин да идва и да си ви взима да си ви прави тяхна република.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жалка картинка!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Навремето са ги наредили както трябва без много шум, а сега занимават цялата държава сякаш ще изстрелват сателит в околоземна орбита. Положението е зле щом дори такава задача се оказва предизвикателство.