Контрера: ГЕРБ и ДБ си "играят" с транспорта в София

Открит е и въпросът с липсата на водачи
8 сеп 2023 15:13, Анисия Иванова
12
Контрера: ГЕРБ и ДБ си "играят" с транспорта в София
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и „Демократична България“ подготвят и се канят да приемат финансови параметри, които ще ощетят обществения транспорт в София. Това заяви столичният общински съветник и председател на ВМРО - София Карлос Контрера.

Според него има предложение да се намали възнаграждението на общинските "Столичен автотранспорт“ и „Столичен електротранспорт“ с 40 до 50 стотинки на километър.

По думите на Контрера през декември е много вероятно да не могат да се платят и заплатите на работниците в обществения транспорт. Той припомня, че считано от 1 септември влиза в сила увеличение на заплатите в градския транспорт със 150 лева на човек. В същото време цените на горивата тръгват нагоре, лихвите по кредитите се увеличават (общинските дружества имат договори за заеми и лизинг), инфлацията отново тръгва нагоре, което ще оскъпи и доставките на части и консумативи. Открит е и въпросът с липсата на водачи, каза той пред "Фокус".

Според съветника от ВМРО ситуацията в обществения транспорт е напрегната, а „Московска“ 33 бяга от решенията, да не кажа, че в последните месеци с пасивност или с някои действия задълбочава кризата.

"Да намаляваш възнаграждението на превозвачите в тази ситуация, когато всичко пак започва да се вдига е абсурдно. Вдигат се цени на природен газ, на горива и смазочни материали, на части. От 1 септември влиза в сила и второ увеличение на заплатите в транспорта със 150 лв. на служител.

Дружествата не просто имат непогасени задължения, но и отчитат загуба. Кредитори са започнали принудителни производства по събиране на задължения. Както върви, през декември месец няма да бъдат платени заплатите на работниците поради липса на пари и запорирани сметки. Това е ситуацията.

Над 200 души липсват в „Столичен автотранспорт“ вече, около 100 в Електротранспорта. Как ще се изпълнява транспортната задача? В същото време има и проблем с техническото състояние на автобусите", коментира Карлос Контрера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Градският транспорт в София не от вчера се води към фалит, така е от края на 1991 година. "Оптимизациите" по времето на Фандъкова подготвиха окончателния фалит.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До odgowor От ядене на миди по морето с червено вино. (има го документирано)
10
0
 
2
 
! Отговори
Kk преди 7 месеца
KK , е единствения мислеш в обс
9
1
 
1
 
! Отговори
odgowor преди 7 месеца
До Анонимен Тоя се прави на Искрен Пецофф. Само дето не може да пее,а *** май може да пийе. И бая се е наконтрл последните години в софийска община. Барем къде 20 кила...
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кво а па това име Контрера ?!Нещо на латинопартизанин ми се бара тоа!
7
1
 
1
 
! Отговори
реконтрера преди 7 месеца
Ами одете беш, бе и Вексеремус. Ама не одите ,а ползвате служебни автомобили. Революционери на общински щат. Ами стани шофьор в градския транспорт, а не плямпай. Както се вижда ,качил си 10-15 кил за мандата на съвестта на гражданите. А ,холан... Много лай*** се изтекоха по общинската адми...(канализация)
6
1
 
3
 
! Отговори
Никарагуа преди 7 месеца
Този латино партизанин как не го е срам да се занимава с политкика сле дкато пиян/дрогиран нарита бабичка на подлеза?
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Beнcepeмoc, koмaнgaнтe Kapлoc! Bивa лa peвoлycиoн!
4
7
 
2
 
! Отговори
преди 7 месеца
този братчет на фидел кастро докога ще дава акъл у нас!?
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Транспорта е на загуба, а те увеличават заплатите за да фалира по бързо.
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя не подаде ли оставка скоро? Още ли опява популизъм?
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ти с какво си играеш, кубинец? Играете си на националисти, нали?