Сигналите в Helpbook.info: Да паркираш срещу правилата

Сигнал за опасно паркиране в района на МБАЛ "Надежда"
2
Сигналите в Helpbook.info: Да паркираш срещу правилата

Столицата ни е абсолютен европейски рекордьор по брой на автомобили на глава от населението. Това поражда куп неудобства, като основният проблем е паркирането. В кварталите положението отдавна е излязло извън контрол - стари срещу нови обитатели, струпване на автомобили в нерегулирани улици, особено около училища и детски градини, временно паркиране на доставчици и търговци, между гости и постоянно живущи.

Ето какво ни пише наш потребител чрез платформата на Helpbook.info: „Повод за настоящия сигнал е ежедневното неправомерно паркиране на автомобили в района на МБАЛ "Надежда", на ул. "Блага вест". Независимо, че са поставени пътни знаци, които регламентират организацията на движението, по цялото протежение ул. "Блага вест" има неправилно паркирани моторни превозни средства. По този начин се възпрепятства видимостта при излизане от фирмите и паркинга в района, затруднява се изцяло движението (в района има множество фирми и достъп до тях с камион е цяло приключенение) и се създават предпоставки за ПТП. Създават се тапи и видно от клипа се блокира движението (надявам се да не се стига до инцидент с фатален край за пациент, заради закъснял в тапата на светофара към болницата доктор или линейка). Многократно са подавани сигнали до СДВР и градска мобилност, но до момента без резултат. Апелираме за съдействие за отстраняване на неправилно паркираните ППС, въвеждане ред при паркирането и оказване на регулярен контрол по спазването на правилата за паркиране.“ (целият сигнал тук)

Нужно е при възникнали напрегнати ситуации около паркиране или разминаване да се сигнализират съответните органи, а не да се стига до ексцесии и саморазправа.

Друг проблем, който не е от вчера е изоставените автомобили, които заемат паркоместа или директно са зарязани в тревни площи. Прави ни впечатление, че ситуацията не е единствено в столицата, тъй като почти всеки ден получаваме сигнали за това от доста градове, но най-вече от град Русе. (целият сигнал тук)

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: паркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
3 лева на час, ако не ти изнася не ходи в болницата...
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зад болницата има паркинг за пациенти, както и подземен такъв. На снимката се вижда и платен паркинг. Само, че ganyo е свикнал да си паркира където иска и все някой му е виновен. Като няма място, обикаляш докато не намериш, плащаш си или ходиш с градски транспорт. Цяла София е пълна с паркирали по тротоари, на улицата, на пешеходни пътеки, бусове пред магазини и т.н. За жалост градска мобилност не работи
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И къде е обособеният паркинг към тази болница ко4ина ново строителство? Абсолютно безумие!