Контрера: Против сме новото гето "Виетнамски общежития"

ВМРО ще инициира референдум
7 фев 2024 16:36, Анисия Иванова
38
Контрера: Против сме новото гето "Виетнамски общежития"
Снимка: ВМРО

ВМРО ще се противопостави на всички опити на ПП-ДБ-Спаси София да се строят нови общински блокове за настаняване на цигани във Виетнамските общежития.

Преди дни стана ясно от интервю на кмета на район „Красна поляна“ Димитър Петров (Демократична България), че ще се прави нов проект за изграждане на нови общински жилища на мястото на „Виетнамските общежития“. Целта е там пак да бъдат настанени същите, които бяха махнати или предстоят да се махнат.

Областният председател на ВМРО - София и общински съветник Карлос Контрера заяви, че районният кмет и ПП-ДБ-Спаси София искат да възстановят циганското гето.

Десетилетия минаха в борба тези сгради да бъдат премахнати и това гето да бъде заличено. Все още има останали за премахване блокове. Вместо да се върви към окончателно премахване на гетото, сега „Промяната“ пак слага на масата идеята с общински или държавни пари да се строят блокове, където да се населят пак цигани. Искат да създадат ново вертикално гето, категоричен е той.

От ВМРО припомнят, че години наред граждани от район „Красна поляна“ протестираха и се бореха гетото да бъде премахнато и процедурата беше почти на финала.

Сега, когато би трябвало да се завърши процесът, чуваме, че новата власт иска да връща гетото. Това означава милиони, които ще се прахосат за общински жилища, които ще се превърнат в същата кочина, каквато бяха и са останалите блокове. Вместо да се мисли там да се изгради парк, спортна инфраструктура, ако щете старчески дом, ПП-ДБ-Спаси София решили да правят ново гето. ВМРО ще се противопостави с всички средства на тази идея. В крайна сметка мнението на мнозинството от жителите на „Красна поляна“ е ясно. Нека да направим районен референдум и жителите на „Красна поляна“ да решат какво да се прави на мястото на Виетнамските общежития, категоричен е общинският съветник от ВМРО.

ВМРО - София още в предизборната кампания през октомври 2023 г. предупреди, че ПП-ДБ-Спаси София смятат с парите от данъците ни да строят общински жилища и да ги раздават уж на социално слаби, т.е. предимно на цигани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Категорично съм против да се прави каквото и да било с цел поощряване на развъждането на проблемния етнос. Ако ще се стимулира някой, нека това да бъдат образовани млади хора, които са избрали да живеят в България и са направили поне по две деца още преди да навършат 30 г.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ДанъкоплатецАз пък не удобрявам да се дават безплатни жилища на когото и да е с моите пари. Както ти посочи друг коментиращ по-долу, работа има колкото искаш. Заводите внасят работници от Средна Азия, защото няма кой да работи там.
22
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Заповед от "ГОРЕ" !!!!
21
1
 
7
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 2 месеца
Не възразявам с парите от моите данъци там да се построят общински жилища, но при условие, че в тях ще се настаняват само млади семейства, в които и двамата съпрузи имат минимум средно образование и са с повече от едно дете. Общинската управа да си спомни народната пословица: "Който плаща, той поръчва музиката!" С парите на данъкоплатците ще се строи само това, което същите тези данъкоплатци одобряват!
20
0
 
8
 
! Отговори
Кметът попита ли преди 2 месеца
данъкоплатците дали са съгласни с техните пари да се строят жилища за мързеливи и безотговорни хора? Сега в България има работа колкото щеш, не достига работна ръка, включително и неквалифицирана. Който ром си няма жилище, да започва работа, да си изтегли заем, да си купи апартамент и после да си го изплаща. Така правят останалите граждани на България, от къде накъде индийците да са с привилегия, след като от мързел нищо не внасят в хазната?
19
0
 
3
 
! Отговори
Ще идват виетнамци преди 2 месеца
Пак да ги настанят там, в новите сгради, които ще бъдат построени. Виетнамците не създаваха проблеми и оставиха предишните си общежития в много добро състояние.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро цяла София гето
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Човекът е прав, в тези общежития настаняват хлeбарки от монтанско и северозапада с тъмно-лuлав цвят на кожата. Този квартал го превърнаха в гето.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мексиканци управляват София бате!
15
0
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
Да ги изселват към Индия в товарни вагони /за животни/.
14
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя Контреров кой го лансира там бе?От къде изскочи тоя?!Писна ми от кияциии и тунеядци!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Карлос твърди,че години наред жителите на Красна поляна са се борили за премахването на посочената *** Виетнамски общежития!? Но на последните парламентарни избори са гласували и са си избрали кметче от ППДБ,сега на кого се сърдят?! Получават точно това,което са си избрали и заслужили! Да им е честито и дано на следващите избори мислят с главите си,а не с емоциите си! А за урок дано им изсипят в махалата всичко,що е лилаво от цяла София!!!
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помня ги малко време тия виетнамци някога,пълен хаус беше
11
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Защо след 2 секунди ми изтрихте коментара? Нищо обидно не пиша, бре. Значи от вмро могат да употребят синоним на ром, но в коментара това е забранено, дори с точки и запетайки, пак не може.
10
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Сринете ги първо. Пък ще видим.
9
2
 
10
 
! Отговори
Куче преди 2 месеца
Не искам виетнамци.Получих паник атака от новината за тях.Прадядо ми ми е разправял страшни неща за тях.
8
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този латинос трябва да се маха от политиката.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отвратително! Всеки ден работя работа, която не харесвам, за да си плащам наема, а тия безобразни негодници ще строят нови общежития за някакви ***, дето ще продължат да живеят по същия начин, да раждат по 10 деца, които не могат да гледат, да крадат, бият възрастни и безсилни, да убиват. Долу простаааците от сглобката!
6
11
 
1
 
! Отговори
Инж+ преди 2 месеца
Стига сте лъгали и плашили хората!!!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма начин. С глобализацията света става едно голямо гетто. Карлосе, с това чисто българско име, не би работил като метач в София, нали? Всеки все шеф иска да бъде. Бачкаторите изчезнаха. Знаеш ли, че в провинцията е чудо да намериш що-годе свестен ВиК, електричар.... Станахме като в соца, само дето сега всеки пари иска.