Терзиев не иска нови избори - нито за кмет, нито за СОС

Той смята обаче, че ще получи повече гласове при вот
13 фев 2024 09:27, Петър Бойчев
80
Терзиев не иска нови избори - нито за кмет, нито за СОС
Снимка БГНЕС

Нови избори не би трябвало да има  - нито за Общински съвет, нито за кмет. Но ще изчакаме решението на съда. Това заяви кметът на София Васил Терзиев пред Нова ТВ.

Нищо не мисля, не мога да изземвам работата на съда, но ще се съобразим с решението. Но се вижда, че ако има някой ощетен, това съм аз, защото моят брой гласове би нараснал при едно преброяване. Но това не е фокус на мен и на екипа, ние се борим с ежедневните проблеми на София и когато дойде решението на съда, ще се съобразим с него, допълни Терзиев.

По повод заседанието на СОС в четвъртък вечер, на което бяха гласувани комисиите, Терзиев определи като "опит да има една спирачка за всичко, което ние правим". Но няма да чуете от мен да се оправдавам колко е трудно, това са даденостите в крайна сметка, работим с инструментите, с които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е нито генерал без армия, нито безгласна буква, има много неща, които можеш да направиш и са в твоите правомощия, допълни Терзиев.

Дори да не ни е лесно, ние пак имаме инструменти, отговори той как ще работи без мнозинство в СОС. И обясни, че кметът има трибуна - когато една добра идея за града е обоснована, и когато е заложена като политика в бюджета, ще се наложи на другата страна да обяснява защо я бламира. Защо биха казали "не" на нещо, което е присъствало в тяхната програма - на решаване на проблема с Витоша, за използване на минералната вода, за детските градини. Затова Терзиев щял да разчита и на натиск през медиите.

Прозрачността лекува най-добре подобни недъзи, обясни той. Затова той и съветниците на ПП-ДБ-СС щели да дават гласност на всички теми и проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Спас преди 2 месеца
Страх го е от изобир зъщо колкото и ДБ от парламентарните избори
70
0
 
0
 
! Отговори
Димо преди 2 месеца
Не ще защото ще го наритат яко
69
0
 
1
 
! Отговори
Работа за София преди 2 месеца
1. Остави полицията да подстрекава протеста срещу БФС2. Остави улиците с двуметрови клони, а тротоарите - с лед3. Остави коледната украса на хартия, та София да блесне с мръсотията си4. Остави някои от задълженията си на СОС, който още няма председател
68
0
 
4
 
! Отговори
Калин преди 2 месеца
Терзиев не иска избори, защото вече със сигурност знае, че София не иска Терзиев
67
1
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 2 месеца
Не си в час,Терзиев го гледах днес в ефир.По-адекватен е от кака ДанчИ сто пъти.Но не се навежда на мутрите и Баце-*** не го харесва.
66
1
 
6
 
! Отговори
До Леманс преди 2 месеца
Интелегентните хора избрали Терзията !?!?!? Ти нещо си в голяма грешка ! Вероятно имаш предвид "Интелегентните хора" от ПРОВИНЦИЯТА" които налазиха столицта през последните 20тина години....
65
2
 
2
 
! Отговори
Реалността преди 2 месеца
Стига с тази сляпа омраза, насъскване, очерняне, обиди на лична основа, саботажи, негативизъм! Обединение трябва около общите за София пробреми и работа, работа, работа!
64
3
 
3
 
! Отговори
ХАХАХ преди 2 месеца
Как ще иска,при нови избори ще отпадне от класацията и той го знае!По добър бил от Фандъкова ,ама друг път!
63
1
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
А Бонев като какъв се явява на кого е представител с 16 % са избрани боневци и дс червеното милионерче това което каза за почистването на тротоарите е видна лъжа Това е работа която се прави навън кмете а не да седиш на топло и да гледаш от прозореца си или заобиколен от въоръжената си охрана заблуди невиждани и нула работа претенции къде са екипите няма ги
62
5
 
2
 
! Отговори
Равносметка преди 2 месеца
Мафията от ГЕРБ ще продължава да управлява София, а виновен ще е Терзиев.
61
3
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Румен Радев и Васил Терзиев обсъдиха модернизирането и развитието на София!
60
4
 
2
 
! Отговори
Леманс преди 2 месеца
Престижните квартали и ителигентните хора избраха Терзиев за кмет на София! За 3 месеца опозицията вече трябва да е преглътнала загубага си.
59
1
 
3
 
! Отговори
Истината!!! преди 2 месеца
Това инфантилно поведение доведе до 3 месеца блокаж на СОС!!!!! А за 3 месеца можеше да се свърши изключително много работа!
58
1
 
2
 
! Отговори
То е ясно преди 2 месеца
Нови избори са просто загуба на време и държавни пари!
57
0
 
2
 
! Отговори
Време е за работа! преди 2 месеца
Време е да се намери консенсус между отделните групи общински съветници и да започне да работи СОС! Цирка трябва са свърши вече, саботажите не са полезни за София!
56
3
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Целта на ГЕРБ е да внушават, че новоизбрания кмет не може са работи. ГЕРБ не мислят за развитието на София, а за саботаж на опонентите си!
55
3
 
2
 
! Отговори
Срам и позор! преди 2 месеца
ГЕРБ и Фандъкова оставиха огромни проблими с ВиК проектите. И не само там. Такава неописуема разруха е в София заради учителката по руски! Нито опит имаше тази жена, нито нужното образование, просто една от поредните некадърни герберски "калинки". Сега софианци си избраха един опитен мениджър за кмет, но злобната опозиция дружно го саботира, за да не вземе да направи нещо добро за София и да изпъкне! Заливат го ежедневно с клевети и помия.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той може да не иска, но всички останали ИСКАТ !!!
53
4
 
2
 
! Отговори
Алооо преди 2 месеца
Терзиев се бори за по-голяма прозрачност в това, което прави община София, за да няма кражби и корупция като по времето на ГЕРБ и Фандъчката.
52
4
 
1
 
! Отговори
Право на мнение преди 2 месеца
Истината е, че ГЕРБ и БСП се страхунат от пълна ревидия в столицата, затжва спъват работата в СОС, за да изнудват Терзиев да не им вади кирливите ризи и мръсните корупционни схеми от предходните години!