396 флашки са компрометирани при вота в София

Липсват 17 флашки, което е странно
29 мар 2024 22:00, Александър Попов
50

Съдът отложи делото по жалбата срещу изборните резултата на кметския вот в София.

"Не беше разгледано заключението на вещите лица, то беше предоставено на страните в 16 часа вчера, представителите на Васил Терзиев и Общинската избирателна комисия възразиха, че срокът е недостатъчен. Затова делото беше отложено за 26 април. Лансира се теза, която започна от мнение на секретаря на ОИК, че експертизата доказва, че Васил Терзиев получава с около 600 гласа повече и резултатът не се променя. Беше спестен съществен факт - една от задачите на вещите лица беше в присъствието на адвокатите да се отворят флашките и да се провери тяхното съдържание дали е манипулирано. Още при първата се натъкнахме на няколко факта - липсват 17 флашки, което е озадачаващо, 15 от тях са от район "Слатина". 396 от флашките са манипулирани. В 304 секции са били само бяла или само черна, а съобразно действащия закон трябва за всяка секция да има по две. За 13 секции пък е имало по 3 флашки", обясни адвокат Милка Христова пред Bulgaria ON AIR.

Заключението все още не е обсъждано в зала, не е и прието.

Тя разясни, че голям брой флашки са със сменена дата - някои са с 55 815 г., други 2038 г., вместо 7 ноември 2023 г.

"396 флашки са с променени дати, останалите не са. Въпросът е как те са се оказали с години, които не съответстват на реалните. Затова ние считаме, че тези флашки са компрометирани. Има флаш памети с нулеви резултати, а в хартиените протоколи има резултати или обратното. Обосновано мога да направя предположение, че тези файлове не са били нулеви в началото. Не бих могла да квалифицирам това като изборна манипулация. Модифицирането означава, че флашката е променяна във времето, кога е било това - преди или след изборния ден, този проблем го има", каза още Милка Христова.

Тя уточни, че не е против машинния вот, но има редица недостатъци.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не пбиждайте мадуровките - далаверата е в софтуера и в секционните избирателни комисии, може и в двете. Ние, българите, без далавери не можем да живеем. Как в едните секции разлика няма или е минимална, в други - по 230- 250 броя. Как годината в повечето секции е нормална, а в други достига до 2150! Дайте председателите на тези секции на съд и повече тези секции няма да грешат . Дайте председателите на секции, които имат разлика по 150 човека също на съд и там няма да бъркат по български.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Машинният вот няма недостатъци - те в ръцете на членовете на СИК са възникнали по-късно. Не обвинявайте изчислителните машини -виновен е или софтуерът, или (по-често) членове от избирателни секции. Питайте специалиста по всичко д-р ББ.
46
0
 
0
 
! Отговори
Цонка от Порто Рико преди 4 седмици
"Що не си свалиш фланелката моряшка,а аз ще ти покажа мойта синя флашка..."
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не са само тези флашки! Целите избори бяха "малко ала-бала" както нарече изборните си фалшификации г-н Парапетов. Намереното в София е само върха на айсберга. Те затова направиха латени "протести" да се върнат машините, че без тях власт нямаше да видят. Нали точно по тяхна поръчка в Англия им правиха фърмуер който да ги изкара победители? И като забраниха машините на тия им потънаха гемиите. Но с подходящи обаждания от посолството на втория кръг си получиха машините за фалшименто вота.
44
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
НЕ машини ами извънземни да сложът във секциите,какво е това БЕ,ШАШМИТЕ,МАСКАРЛЪЦИТЕ,НЕ СПИРЪТ
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На много места по света има машинно гласуване и в последните години все повече държави се отказват от хартиените бюлетини
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никъде по света няма машинно гласуване. Премахнете машинният вот и в България.
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че машините се манипулират чухме в онзи запис, алабала с президента. Видяхме трагичните физиономии на ПП,ДБ, при отмяната им, в парламента. Видяхме министър от ПП да рови в машините и да снима. Купени социолози надуват рейтинга на шарлатанската ПП,ДБ, който е реално много по-нисък.
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
396 компроментирани флашки означава класиране и нови избори в София. Това е осователен повод, да се премахнат машините ог изборите. Как може, ако държавата ги е платила, тези машини да се стопанисват в склад на "Сиела", която ни ги продаде и която е близка до ПП,ДБ?!
39
4
 
5
 
! Отговори
Флашкомоб преди 4 седмици
Навремето, Цветан Цветанов изхвърляше чувалите с бюлетини в Пловдив в контейнерите за смет, за да може Гаро от "Столипиново" да осигури победата на Ванката Лоптев на изборите и Тотев викаше: "Клане, клане, жипси чърчи, евалла!";))) Сега, още по-лесно,сменят се поколенията, никой нема ти мъкне чували, да са мори. просто изчезват флашките и това само се отбелязва като "странно". Нищо повече;)))
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Такова е обществото тук с такава никаква култура под под под
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И какво като има невалидни бюлетини вижда се ясно бюлетината но това на флашката къде е никъде Я стига лъжи неприятни за да може облачните пак с ала бала с кодовете с купуването на депутати поне си го казват открито БЕЗ мадуровки
36
0
 
5
 
! Отговори
Винету преди 4 седмици
Абе това в ДНЕС много пРости коментатори ! Или малко но много активни !
35
7
 
3
 
! Отговори
Пак ли преди 4 седмици
Поредната атака срещу машините. Резултата е преброяване на разпечатаните от машините бюлетини ! Флашките нямат никакво значение ! Всеки който е работил с флашки знае, че тази енергонезависима памет не е сигурна ! Отново ли ще ни прибутват старите манипулации ?
34
5
 
12
 
! Отговори
Хаха ха преди 4 седмици
Броят се хартиените бюлетини колко се брояха миналият пьтЗатова -пп имаха -20% с ала бала както си казаха в записа
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Госпожата пропусна да спомене най-важното нещо. Това, което пише на флашките, по никакъв начин не участва е резултата от изборите.Броят се разписките от машините - броят се на ръка, както хартиените бюлетини!Флашките не участват абсолютно никъде в изборния процес!
32
4
 
15
 
! Отговори
Джоко преди 4 седмици
34 г. след т.н. начало на прехода още не можем да се отървем от ДС и ченгетат@. Не мога да си предсъавя Кои са тези Де Били , които гласуваха и избаха за кмет човек с потекло от ДС ?
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В софия всичкосмърди та не се трае. Такъв пропаднал град едва ли има някъде по света и с толкова безмозъчни гендери
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Шо зле сме от Сомалия.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
УЖАС!КАКВО Е ФЛАШКА?