Увеличението на заплатите в администрацията е недостатъчно

Дали ще има протести отговаря Кремена Атанасова
9 апр 2024 19:15, Инна Ангелова
32

Със стачка заплащват служителите и работниците в Областната администрация на София. Те настояват за адекватно увеличение на заплатите. Преди седмица на заседание МС взе решение за вдигане заплатите на 53 000 държавни служители средно с по 283 лева. Увеличението е със задна дата от 1 януари.

В ефира на Bulgaria ON AIR Кремена Атанасова, председателят на Синдиката на административните служители "Подкрепа”, коментира, че средствата са крайно недостатъчни. “Първо трябваше да се направи анализ, който да каже колко средства са необходими, за да се постигнат целите, които постановлението си е поставило, след което да бъдат осигурени средствата", заяви Атанасова в студиото на “България сутрин”.

По нейни думи средствата са крайно недостатъчни и не биха могли да се преборят с проблемите в администрацията. "Сами разбирате, че с един толкова ограничен финансов ресурс, няма как нито да преборим дисбалансите в администрацията, които са наслагвани с години, нито диспропорциите в отделните възнаграждения на служители на една и съща длъжност, нито пък средствата могат да стигнат да удовлетворят на 100% исканията на работещите в администрацията", разясни Атанасова за Bulgaria ON AIR.

Атанасова допълни, че има проблеми с диалога с политиците и това често е причината за протести на държавните служители и отбеляза, че е важно тези служители да знаят как се формират техните заплати. "В противен случай ще продължаваме да си говорим как в администрацията няма нови хора и млади хора, които да искат да работят, как администрацията не се реформира, как ние като граждани не сме напълно удовлетворени от услугите, които предлага администрацията и няма как да е другояче. Крайно време е наистина да поговорим сериозно по този проблем, защото той е съществен. Върху държавната администрация се крепи държавността", подчерта Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от София
В СОС: Искат трамвай да минава от пл. "Св.Неделя" до пл. "Възраждане"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Краси преди 2 седмици
Като са им малки заплатите-да напуснат и отидат в частния сектор да взимат по 5/пет/хиляди лв.!
27
0
 
1
 
! Отговори
тоти преди 2 седмици
Ще стане жешко !!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Хааааа! преди 2 седмици
Народа каза! Ми браво точно казано
25
1
 
7
 
! Отговори
Народ каза преди 2 седмици
Предлагаме да се закрият всички държавни структури и агенциите то така или иначе пари не им давате нека да останат само битаците,пазарите, КРЪЧМИТЕ, Чалга кючек клубовете дискотеките и МВР-ТО други работещи структури не ни са необходими че то това е целта бре драги гражданя
24
0
 
2
 
! Отговори
Станете членки на ОИ преди 2 седмици
Станете членки на ОИК куцо кьораво там и чакайте зад изотзад да дойдат поредните избори да вземете някой лев нали знаете че в България нищо не работи няма икономика няма здраве, няма държава НО има избори мноооого бизнес много нещо купуването и продаването на гласове е задължително!!!!!?
23
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 2 седмици
И без това тука нищо не произвеждаме вече, всичко се унищожи, та аз предлагам да утроим администрацията и да качим заплатите. Така всички ще имат работа. Парите за заплати ще идват от посолството и от на Боко чекмедженцето, па ако накраме и Пеевски да се включи ехей...
22
0
 
7
 
! Отговори
Части за каросерията преди 2 седмици
Абе какво плашите с този частен сектор бе като ви се работи в частният сектор ми работете и ние сме били там някога и ни е ясно че там гушата си пълни само собственика на даденият бизнес а вие ние робите бачкаме дори и без почивен ден неделя табу..! Еййй завистлив Български народ ей то затова сме на тоя хал да гледаме в канчето на другите
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стига сте лъгали тези хора,и вземете мерки за техните заплати най после това увеличение е направо смешно на някои системи им вдигате заплатите всяка година!
20
5
 
4
 
! Отговори
Жоро хитлера преди 2 седмици
За какво ни е администрация?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонименДа, прав сте!!!! Най-неблагодарния работодател е държавата
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До От нашите данъци: 1057лв. Основна заплата. Голямо натоварване. Изисквания:висше образование, чужд език.
17
4
 
3
 
! Отговори
Реалност преди 2 седмици
До Соц. работник Ами сменете си работата , щом не ви харесва .
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Навсякъде по света държавната работа е по-ниско платена от частния сектор, а тук напират за нея. Има нещо много объркано, но не в държавния сектор, а в чорбаджиите.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
53000? Това някакъв майтап ли е? Това е бройката на много ДЪРЖАВИ, а не на някаква си област. Какво работят толкова много хора? Къде е свършеното? Всичко в областта е като след война, Бейрут. Абе ние имаме 25000 войници...Поне 50% съкращение и тогава мрънкайте за заплати. Иначе всички под пагон и да ви видя как ще ревете за пари срещу НИЩОправене.
14
2
 
5
 
! Отговори
Соц. работник преди 2 седмици
Здравейте! Аз съм социален работник от 8 г. и чистата ми заплата към момента е 1231.45 лв. Тази г-жа, преди месеци ни обеша, че ше увеличи заплатите ни, но увиииии... излъгани
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На тая оядена вуйна от картинката никъде няма да и е достатъчно!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да се прави разлика между администрация и висша държавна администрация: политици, министри, премиер, кмет, магистрати. Тяхната заплата си я вдигнаха до 5 цифлено число, плюс "добавки, консултантски, командировки" и други привилегии. А хората в провинцията си броят ттотинките за кисело мляко и хляб.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В частния сектор е много по-лесно. Проблемът е, че те са специалисти в области, които ги няма в частния сектор.
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Замразете заплатите или аз ще си замразя данъците.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ам на мене кога?