За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София

Сериозно е поскъпването и в централните райони на столицата
204
За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има големи разлики между поскъпването на имотите в различните райони на столицата. В ж.к. „Младост” например повишението на цените в рамките на две години е много голямо. Един нов двустаен апартамент преди струваше 100-120 хил. евро, в момента за 150 хил. евро трудно може да се намери подобно жилище, разказаха брокери на имоти пред „Труд“.

Още по темата

В ж.к. „Младост” и в централните райони на София има сериозно поскъпване. Южните райони винаги са много интересни за купувачите и там търсенето е голямо. Апартаментите в такива желани райони държат висока цена. Сред причините за това са ограничените възможности за ново строителство.

В централните райони на София почти не са останали терени за застрояване. Това затруднява архитектите, защото те трябва да се съобразяват със зоната, в която попада теренът, и на база заданието да създадат възможно най-добрата сграда, която се вписва в околната среда и предлага удобства на хората, които ще купят апартаменти в нея.
Много сделки има и в крайните квартали на София, защото там цените са по-ниски. С развитието на градския транспорт вече няма толкова голямо значение какво е разстоянието от апартамента до центъра на града. Затова хората с по-малък бюджет избират имот именно в районите с по-ниски цени на жилищата. Ако човек трябва да направи компромис дали да купи жилище с няколко квадратни метра по-малка площ или да бъде по-отдалечено от центъра, много хора предпочитат да имат по-голям дом, макар и в по-краен квартал.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: жилищаимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам някакъв опит с купуването и продаването на жилища в София. Основното е, че няма подходящи жилища, отговарящи на търсенето и не става дума за цената. Новото строителство е изключително калпаво и с надута площ на жилищата. Старите панелки се оказаха в пъти по-добри от новото строителство, но ги няма и каквото се появи на пазара без първи и последен етаж, веднага се купува. Предимството на новите е, че имат паркоместа, но трябва да се купува много на зелено и са с надути цени.
98
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 87 преди 1 месец
"85, явно хал-хабер си нямаш от цените в европейските" - - Точно защото имам представа. Даже минала година гледах Виена. Сам можеш да си видиш напр. сайта domaza.bg за Виена /понеже почнахме с този град/ - има апартаменти за 68 000 - 100 000 евро доста. Пример само. Да не ровя из столици на държави с доста по-ниски цени.
97
0
 
6
 
! Отговори
@@@ преди 1 месец
Икономиката е система за производтство, разпределение и потребление на стоките и услугите, всички диспропорции и натрупвания се регулират във времето, под влияние на пазара и участниците в него.Ако наистина е скъпо строителството, въпрос на време е корекцията да стане факт, тогава инвеститорите се превръщат обикновено в длъжници.
96
7
 
6
 
! Отговори
ХАХАХ преди 1 месец
Хора със семеен доход над 20к на месец. Докато някои чакахте да се спука балонът, други изплатихме по 10 имота, които ни носят по 20к пасивен чист доход след данъци... И ЗА ТОВА СИ ЗАИНТЕРЕСУВАН ДА ПИШЕШ КОМЕНТАРИ В ДНЕС БГ.....ХАХАХА
95
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе още ли има такива, които си вярват че в условията на инфлация цените ще спрат да растат. Та даже и ги чакат да паднат.
94
5
 
7
 
! Отговори
КАКВО ДРУСАШ преди 1 месец
Младост е търсен и приятен за живеене квартал. МЛАДОСТ БЕШЕ ТАКЪВ КВАРТАЛ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ, СЕГА ТАМ НЕ СТЪПВАМ
93
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормални новини. Заплатите на хората, които имаме повече имоти, скочиха в пъти последните години. Кой купува имоти? Хора със семеен доход над 20к на месец. Докато някои чакахте да се спука балонът, други изплатихме по 10 имота, които ни носят по 20к пасивен чист доход след данъци. Влагаме ги другаде. Играта на парите. Най-сладко е да въртиш чуждите пари с лихва 1.8% и да ги влагаш в нещо, което носи много по-сериозна доходност. А в момента да се купува имот е АБСУРД. Последното, в което бих влож
92
2
 
4
 
! Отговори
МЪЪЪ преди 1 месец
В централните райони на София почти не са останали терени за застрояване КАК ТАКА БЕ ???? НЯМА ЛИ БУЛЕВАРДИ ? НЯМА ЛИ ПАРКОВЕ ? МОЖЕ ЛИ ДА БУТНЕМ НАРОДНИЯ ТЕАТЪР И ДА ПРЕМЕСТИМ АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ В ЛЮЛИН ?
91
0
 
2
 
! Отговори
Хубав квартал. преди 1 месец
Младост е търсен и приятен за живеене квартал. Но е застроен вече. За да остане такъв , който направил блок, направил. Нийкой няма нужда от нов Лозенец. Като толкова искат да се строи има място, и то хубаво място - по протежение на булеварта на Метрото за цял един нов квартал Младост 5.
90
2
 
3
 
! Отговори
ВЪВ ВАЛЕНСИЯ преди 1 месец
Е ПО-ЕВТИНО
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОНИЯ ДЕН НЯКАКЪВ ГЕЛОСАН СИМПАТЯГА ГОВОРЕШЕ В НЯКАКЪВ ПОДКАСТ,ЧЕ ИМАЛ ИМОТИ ЗА 6 МЛН. ЛЕВА,А ПЪК ИМАЛ КРЕДИТИ ЗА ОКОЛО 1 МИЛИОН И ПОЛОВИНА...СЪЩЕВРЕМЕННО НЯКАКВА IT СПЕЦИАЛИСТКА ИЗПЛАЩАЛА 4 АПАРТАМЕНТА СЪС ЗАПЛАТА ОТ 3 500 ЛЕВА...КАК СТАВАТ ТИЯ РАБОТИ?
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що за мерак е да се набуташ в центъра?
87
3
 
1
 
! Отговори
EEEEE преди 1 месец
ееее друго си е да дадеш 200 хилки за панелка, ЗА ПАНЕЛКА ПЛАЩАМ 500 ЕВРО КВАДРАТА
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми значи скоро ще има корекция в цената. Така се движат пазирите. Чакаме.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ееее друго си е да дадеш 200 хилки за панелка, на която живота и вече е приключил или ще приключи съвсем скоро... новите пък са супер некачествени и още по-скъпи, дано да няма земетресение като в турция
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 97 - Това е повече Ню Йорк и Калифорния. А ив БЪлгария нямаме такива огрони сгради. Къща 140 квадрата идва огромна за повечето българи, а в САЩ се смята за дом за млада двойка без претенции.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РАНО ИЛИ КЪСНО ЕПОХАТА НА ЛЕСНИТЕ И ЕВТИНИ ПАРИ ЩЕ СВЪРШИ И ЩЕ СЕ ОКАЖЕМ В ПОЛОЖЕНИЕТО НА БРАТЯТА АМЕРИКАНЦИ-ОГРОМНИ НЕОБИТАЕМИ СГРАДИ С АБСОЛЮТНО НЕПОНОСИМИ НАЕМИ И КОМУНАЛНИ УСЛУГИ...УНИЩОЖЕНА СРЕДНА КЛАСА,КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ЕЛЕМАНТАРНИ НЕЩА...
82
1
 
7
 
! Отговори
Ерол преди 1 месец
До Анонимен 89 - А и гледам нещо дурго - НАП разследва за жилища над 750 000 лева. Всякакви жилища за тея цени в провинцията, са нечие мутро-барок изпълнение. Какво правят братята роми - купи имот за 200 000 лева, ама сделката е за 60 000 пред нотариуса, останалото кеш (ходят по 30 човека да носят, защото се появиха слухове, че няколко пъти са ги нападали ...), събарят, а после се вдига имот за 500 000 лева, ама "на черно" и го пишат още 50 000 лева. И гледаш - фамилията е на френската социална!
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е па нали бяха по 300 хил евро минимум друстайните? Какво става бе? Преди сте се били объркали? Очаквашще се тази година вече да са по 400 хил евро двустайните в Младост според брокерските закллинания. Що така изведнъж - тръц?
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Аз Кочо - Така е. Освен това, ръстът не е толкова голям, кгоато се вземе под внимание инфлацията. Ако миналата беше най-слабата година за последните 15, то тази е втората най-слаба за последните 16. А и нека не забравяме, че лихвите по имотите масово скочиха в чужжбина преди година-две ... А както се знае, България е винаги поне 18 месеца назад, в това отноение. Набичат ли лихви по 7% и пазара ще се охлади, все едно е полят с течен азот. И като плаващите лихви скочат, ще е страшно.