В Студентски град няма места за паркиране, решението е зона

Колите се оставят за дълго без да се преместват
17 апр 2024 12:53, Инна Ангелова
38
В Студентски град няма места за паркиране, решението е зона
Снимка: БГНЕС

Голяма част от планираното обновяване на тротоарите в район “Студентски” е извършена и това може да се види по улиците „Стоян Киркович“, „Никола Габровски“, „Осми декември“. Скоро ремонт започва и на други места. 
Кметът на район “Студентски” Петко Горанов обясни пред БНР, че се поставят нови плози, снижени бордюри и тактилни плочи

Той припомни, че един от основните проблеми на квартала е неправилното паркиране на автомобили. Студентски град е наводнен с автомобили от цялата страна. Често пъти собствениците ги оставят дълго без да ги преместват.
За неправилно паркираните районната община разчита на контрола от страна на ЦГМ и Пътна полиция.

"Проверки се правят всеки ден, налагат се актове, но ефектът е минимален – отбеляза Горанов. Според него срещу многото автомобили решението е въвеждане на зона за почасово платено паркиране.

Относно общежитията, Горанов каза, че техен собсветник е МОН. Районният кмет допълни, че проблемът с осветлението около общежитията е от години. Т.нар. кампуси не се стопанисват от техния собственик. Има план от 2010 г. но не е приложен.

"МОН трябва да прави инвестиции не само в сградите, но и за околната територия. Отговорността се прехвърля върху местната власт, но нямаме бюджет за това. Засега такова разбирателство няма."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: кметрайонстудентски
Още от София
Родители искат СО да обяви 2 май за неучебен ден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 седмици
До HeinrichHimmlerАми построихме многоетажни паркинги. Последния, който пуснахме е в Надежда. Таксата за паркиране на месец е двеста лева. И всичко е пълно.
14
6
 
10
 
! Отговори
Галин Костов преди 4 седмици
Любимата игричка на мафията, впила пипала в Столична община, е синята и зелената зона. Достатъчно е да видим кои фирми стоят зад градска мобилност и платените паркинги -до един ветерани от групировките ВИС и СИК. Все пак по време на кмет Бойко това извращение беше въведено. Едва ли има столичанин който е доволен от тези зони. Плащаш абонамент, а въртиш по 40 минути докато намериш къде да спреш. Често пъти в съседния квартал или на платен паркинг. Да не говорим че това все пак е Студентски град.
13
1
 
8
 
! Отговори
ЖИВУЩ преди 4 седмици
САМО СЕ ГОВОРИ И НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО ! ЗОНАТА НЕ Е ЛОЩО РЕШЕНИЕ, АКО НЯМА ОБЩИНСКИ ИМОТИ ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ГАРАЖИ ! ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДПРИЕМЕ НЕЩО ЗА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА, НЕ САМО ДА СЕ ГОВОРИ !
12
1
 
15
 
! Отговори
Селтик преди 4 седмици
Чудесна идея, така преобладаващата част от населението на този квартал ще му се наложи да си сменят адресните регистрации и да си плащат данъците в София;)
11
4
 
25
 
! Отговори
Ооо преди 4 седмици
Решението не е зона! Със зона колите няма да изчезнат, ще се преместят и ще започнат да задръстват другаде! Решението е паркинги вместо кооперации ама това трябва да дойде и от архитекта на СО. Общината трябва да забрани паркирането по тротоарите от своя страна Създаването на зона няма да теши проблема, само ще удължи агонията, за която пак хората ще плащат!
10
1
 
12
 
! Отговори
както казваше преди 4 седмици
Както казваше един мои авер - Зад всяка мила и грижовна майка, бутаща сега количка с детенце, стои миналото и от Студентски град. Не е случайно това хах.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
разкарайте от там тия 4ал.готеки!никакъв студентски град не е тази грозна пародия !срам за уж "европейска" държава!!!
8
3
 
37
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 седмици
Вместо зона защо не построите един многоетажен паркинг с парите, които прибирате от зоните?
7
4
 
2
 
! Отговори
абе и едно време преди 4 седмици
Абе и едно време 95-96 съм ходил да ги блъскам по общаците, не е от сега. По 2 по 3 едновременно като я заблъскам кат кубинка в пералня и става шоуто!
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
едно време ползвахме транспорт като влак и автобус. Какви са тези студенти, на които им е задължително да пътуват с кола. Зелена зона, скъп данък за автомобил, скъпа ГО, изисквания за нови автомобили. Няма места за паркиране пред блока, ама съседа натрупал негова кола, на жена му, служебна и един бус, че ако се наложело. някой пък си стоят от време оно там, че на някой не му се разпрая да я изхвърли или си мисли, че старото му ръждясало желязо е много ценно.
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В студентски град отдавна не живеят студенти, тъй че.... Там са събрани безделници, купонджии, търговци, хора, които работят , а се водят само по документи студенти и пр. Да не говорим, че се застрои и с жилищни блокове.
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама как така!? То унучето е студент в УНСС! Баба и дядо са продали къде що има ниви и имоти за да може то (унучето) да си вземе БМВ (дето само една баба до магазина го е карала) и е на 130 хил. км. на километража (иначе е на 600 хил.). И сега - няма къде да го паркира? Аааа, не може така! Не е справедливо.
3
1
 
45
 
! Отговори
555 преди 4 седмици
Общината ще отговори ли защо дава разрешителни за сгради с 30 апартамента и 10 гаража? Ама все другите виновни
2
1
 
27
 
! Отговори
Откъдя-накъдя? преди 4 седмици
От София съм вечи !
1
1
 
62
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
Това отдавна не е студентски град а един голям бардак...