Нов протест срещу велоалея в центъра на София

По "Фритьоф Нансен" ще има нова организация на движение
29 апр 2024 10:35, Инна Ангелова
94
Нов протест срещу велоалея в центъра на София
Снимка: БГНЕС

Живущите в центъра се обединяват в протест срещу ремонтите и изграждането на нова велоалея. По-рано живеещите в района около "Фритьоф Нансен" изразиха недоволството си срещу въвеждане на двупосочно движение.

Според тях нововъденията няма да рещат проблемите, а напротив - изграждането на велоалея ще отнеме от паркоместата около района, двупосочното движение ще натовари трафика още повече, а с това ще се замърси  и въздухът.

От Столичната община информираха, че от 20 ч. тази вечер до полунощ на 2 май ще бъдат забранени престоят и паркирането по бул. "Патриарх Евтимий" в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Фритьоф Нансен" заради въвеждане на нова постоянна организация на движението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от София
Терминал 3 ще се строи три години, започва през 2026 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
19
 
14
 
! Отговори
Бай Танас преди 4 седмици
Разкарайте ги тези с колелетата от улиците. Да ходят да карат по парковете
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Точно така! Улиците някои ги имат за частни паркинги,а това си е обществено пространство и трябва да се дели между пешеходци,инвалиди,колоездачи,градския транспорт и най накрая частни превозни средства!
10
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За 2-3 велосипедисти на час или на ден, прецакват хиляди шофьори на автомобили.
9
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никой няма да се качи на велосипед заради тези велоалеи. Прави са хората да протестират. Навсякъде в София, където направиха велоалеи затрудниха движението на пешеходците и автомобилите, а въздуха стана по-замърсен.
8
9
 
8
 
! Отговори
Гала преди 4 седмици
Всички колоездачи ***!! Знаетели че благодарение на тях ще се карат по-малко коли, сумати сервизи ще загубят работа, лекарите ще си загубят работата, търговците на коли ще продават по-малко, аптеките ще правят по-малко оборот. Колоезденето е враг номер 1 на София!!!
7
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГЕРБ ВПРЕГНА ДОБИТЪКА ДА МУЧИ ПО ЦЯЛА СОФИЯ СРЕЩУ ПОДОБРЕНИЯТА.
6
15
 
10
 
! Отговори
Мандо преди 4 седмици
Питам се колко трябва да си т1п да караш велосипед в центъра на Софето , мръсен въздух , възможнос да те прегазят ...дори и на вело алея ....колко хора ги смачката по тротоарите ? ..Тези вело алеи са абсолютно безсмислени ,велопедалите си карат дет искат...имам клипове в подкрепа.Стесняват улиците и предлазполагат за птп или задръствания ...задръстванията занърсяват допълнително въздуха....велоалеите са кражба на европейски пари ...и аз карам велосипед в децата ми , но в планината !
5
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Малко по малко центъра поне трябва да се изчисти от коли! Всички почти са ходили във Виена и са виждали какви велоалеи има там,че и със светофари на тях! А тука някои общественото пространство го имат за частен паркинг! Не е така!
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами да се качат на велосипед и да използват метрото! За 20-30 коли каква олелия се вдига! За превръщането на Витошка в пешеходна зона бяха същите демонстрации!
3
4
 
2
 
! Отговори
Бициклист преди 4 седмици
Е, че то там няма ли велоалея и в момента?
2
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колите нямат място там, който може да си купи апартамент в центъра много добре знае, че без гараж не става, който не е ок да продава и да се маха! Центъра само за тротинетки, колелета и пешаци!
1
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
Тази снимка е от кръстовището на Додуков и Раковска :)))