Сдружението на заведенията: "Спаси София" мрази бизнеса в столицата

Те са против въвеждането на Синя зона в неделя
13 май 2024 20:46, Нели Христова
30
Сдружението на заведенията: "Спаси София" мрази бизнеса в столицата
Снимка: БГНЕС

"Доскоро гражданската, а от скоро силовата структура "Спаси София" мрази бизнеса в столицата". Това казват от Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова организация на ресторантьорите – София, Българската асоциация за туризъм и Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия.

В позиция до медиите от сдруженията на заведенията са несъгласни с реорганизацията на движението и паркирането в района на бул. „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, както и от идеята за платеното паркиране в центъра да важи и в неделя.

За новите правила за движение, паркиране, които засягат и "Фритьоф Нансен" собствениците на заведения казват: "Организация, която освен останалите вреди, които нанесе, направи невъзможно зареждането на търговските обекти. И изгони хората от центъра!".

Според тях платеното паркиране в "синя зона" да работи в неделя и удължаването му за час през останалите дни е "нова идейна секира".

"Това отново затруднява хората, особено от провинцията, които през уикенда искат да посетят столично заведение. На практика те вече няма къде да оставят колата си, за да го направят. Поредна капка в езерото за съсипване на българския бизнес. Не сме съгласни с това целенасочено мачкане и силово налагане на безумни идеи!", казват от сдружението на заведенията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от София
Липса на градини в София: Защо 10 хиляди деца ежегодно остават вкъщи?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв бизнес, някаква гаражна търговия
25
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 седмица
Да представят исканията си пред компетентните служители протопрезвитер Кусан Хадавян и архиепископ Датев Акобян.
24
2
 
3
 
! Отговори
A преди 1 седмица
Аз като ходя в прованса на кафе не сума с колата. Да се научат селяните
23
2
 
11
 
! Отговори
Васко ДС и Мис Бони преди 1 седмица
Харесва ли ви промяната?!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нормално е да се мразят бандитите и мошениците!
21
4
 
7
 
! Отговори
Карлос Сайнц преди 1 седмица
Не се сещам за европейска столица, в центъра на която паркирането да е лесно и евтино.Ето примерно до нас паркоместа има, ама са по 200 лева на месец.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе Алибегов като не плаче за пари, какво ли прави? Сигурно е само през нощта и спи
19
3
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 1 седмица
Ковид Варварина пак се отчита пред Сачева. Че не се знае дали няма да остане на сухо.
18
5
 
9
 
! Отговори
ОлигУфрен преди 1 седмица
Ааам сега тез, такива, кат не ме пускат на Витошка, как ше си показвам 10-годишното беенве на силиконовите квври, м? Веднага да се пуснат автомобили по Витошка, веднага! Щот без беенвето си съм пълен мизерабъл и не знам де да си тура мазните ръчички!!
17
4
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 1 седмица
А ти си пий в празното заведение - сам.
16
6
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 1 седмица
Не просто трябва да е зона в събота и неделя, ами трябва и да е червена - изобщо да не се допускат автомобили на разходка в центъра на София. Спират си на буферния паркинг на Цариградско и в Надежда, които и без това стоят празни, качват се на метрото и отиват спокойно да си пият в заведенията в центъра на София. Заведенията слагат такива цени и предлагат такова обслужване, така че на хората да им е кеф да стигнат до тях с метрото - много е лесно!
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сигурен съм, че от провинцията специално идват в София на заведение, като на всичкото отгоре ще пият газирано (нали са с кола), вместо да отидат в селската кръчма. Като живеещ в синя зона, до парк, определено съм за зона в неделя. Става пълно лудница, спират един върху друг
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама естествено че ще крякат, защото им е много по-удобно да зареждат когато им скимне и да не се съобразяват с никакви правила и норми.
13
15
 
15
 
! Отговори
духа преди 1 седмица
Само така, напред и още повече ще гласуваме за вас. Най сетне започнаха да се случват добри неща. Затова гласуваме за добрите сили
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мечта ми е, като пътувам от бедното ми безработно село с 30 годишната трошка, да мога да спра не даже отпред, ами направо вътре в столичното заведение и от седалката да сляза направо на стола и да споделя моите жълти стотинки бакшиш с някоя завъртяна сервитьорка.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е тайна колко адски много печелят столичните заведения. Да построят многоетажни паркинги в близост до тях не е финансов проблем за собствениците. Просто са твърде скръндзави.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
все пак Общинският съвет си гласуваха доста значително увеличение на заплатите ,догодина синята зона ще е 24 часа в денонощието и 7 дена в седмицата! Пари трябват пари много пари .А стадото е и доволно че го доят.Ще има бонуси за общинарите.
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще паркират на буферен паркинг и с метрото, ай сиктир от селинджъри, ние плащаме данъци в тоя град
8
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още гласувайте за Бонев и Терзиев
7
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напрежението породено от Окради София с експеримента им нараства като снежна топка по склон. Вероятно скоро ще достигне иницииралите го. При всяко положение ще донесе негативи на изборите за партията свързана с тях и Терзиев.В България наказателният вот е много популярен.