Феро няма победа срещу Левски на "Герена"

Треньорът на Ботев Пловдив има отрицателен баланс срещу "сините"
Обновена: 16 авг 2012 16:02 | 16 авг 2012 16:01, Георги Пешев
1
Феро няма победа срещу Левски на "Герена"
Снимка: Булфото

Треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов има отрицателен баланс като гост на Левски. До сега в кариерата си Феро има пет гостувания на „Герена” с Литекс, в които е записал 4 загуби и едва едно равенство.

В тези двубои оранжевите отбелязват само 2 гола и инкасират цели 8. Най-голямото поражение на Спасов като гост на сините е през сезон 2002/03, когато Литекс пада с 0:3 на стадиона в квартал "Подуене".

В останалите случаи обаче Левски изпитва големи трудности и печели минимално. Единственото реми в тази статистика е от решаващо значение за втората титла в историята на ловчанлии.

Двубоят през пролетта на 1999 година е първи за сините след завръщането им на "Герена". Под проливен дъжд и пред около 40 000 зрители Литекс измъква стратегическо нулево равенство, което на практика окичва футболистите на Ферарио Спасов със златните медали.

Като цяло балансът на треньора на Ботев срещу Левски също е отрицателен. Той има три победи над сините с Литекс, като най-изразителния успех е през сезон 2002/03 година – успех с 3:0 в Ловеч.

След като поема ЦСКА Феро на два пъти е близо до това да победи тима от „Герена”. В първия случай обаче Левски печели с 2:1 на „Българска армия” с два късни гола на Темиле и Чиликов през пролетта на 2004 година.

Във втория завършва наравно 2:2 през първия полусезон не следващото първенство, след като червените водят с 2:0 на почивката, но допускат две попадения през второто полувреме.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Говедарии ние от Пловдив идваме на Гейарена за победаааа....