Сър Алекс чукна 71 години

"Той е типичен сърдит шотландец", шеговито го похвали Стив Кларк
31 дек 2012 15:55,
18
Сър Алекс чукна 71 години
Сър Алекс не винаги е сърдит. Снимка: Ройтерс

Днес Сър Алекс Фъргюсън отпразнува 71-вя си рожден ден.

По повод това мениджърът на Уест Бромич Стив Кларк го поздрави и го похвали по шеговит начин, наричайки го "типичен сърдит шотландец".

Преди два дни Манчестър Юнайтед игра точно с Уест Бромич и победи с 2:0. Така Сър Алекс и Стив Кларк се срещнаха на "Олд Трафорд". 49-годишният Кларк започна кариерата си като тийнейджър, под ръководството именно на Сър Алекс в шотландския Сейнт Мирън.

"Не знам дали аз бих изкарал до 71 години", коментира днес Стив Кларк, цитиран от официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

"В днешно време играта се разви така, че нещата са по-краткосрочни. И ще е много трудно, ако не и невъзможно, да се повторят неговите постижения".

"Ще е много по-трудно да изградиш династия и да си в професията толкова дълго, колкото е бил той".

"Срещал съм доста сърдите 70-годишни старчета и той е типичният сърдит шотландец. Не е загубил жаждата си или желанието си".

"Работих със Сър Боби Робсън на подобна възраст и той може би не бе толкова агресивен, но беше същият. Имаше устремеността да побеждава. Страхотно е да се види".

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
fen преди 11 години
До 9 :Ами я отговори тогава, защо когато вкарваше наред и след като спечели награда за играч на кръга, вкарвайки отново 2 гола в последния си мач, Фърги го сложи на пейката ? После дори с половин сезон Берба спечели златната обувка за голмайстор на ПЛ ВЪПРЕКИ нежеланието на Фърги това да стане, като за целия втори полусезон Берба игра два или три мача. Та верно Берба не вкарва, но само според такива като теб а статистика показва друго ! Хайде бегай да доиш кравата ...
9
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 11 години
Фърги е опънал на Гигси жената и сега го пуска да играе да се подмазва
8
1
 
1
 
! Отговори
перо мъжкара преди 11 години
да го 4укна на жена му.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, хайде, кажете ми, спецове такива, Фърги, като е такова мръсно , що не е тръгнал да се гади с ван Перси, ами само с Бербатов? Отговорът е лесен - защото холандецът вкарва, а българинът не! Просто Бербатов не стваше.... За Фулъм или където е там сега, става, но за МЮ? Да не сте луди и слепи?
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фърги Дъвката не се е подигравал с Бербо. Той даде пари за него за да има голмайстор всеки мач.След издънките на Бербо първата година, внуците на Дъвката се появиха на церемонията на награждаването с фланелките на Митко.Когато положението бе Тевез или Бербатов, той избра отново Бербатов.Дъвката според мен даде много шансове на Митко. Митко от своя страна имаше много малко добри игри в ШЛ и срещу лидерите в Англия.Мнението, че Фъргито е арогантен е също погрешно. Той даде възможност на Харгрийвс и Майкъл Оуен да се възстановят от контузии много дълго време (междувременно получаващи добри заплати).Бербатов е минало за МЮ, за тях живота продължава. Никой от ръководството на отбора не се занимава с нашето момче. Живота на запад е много динамичен - за последните 2 години 31 футболиста са наппуснали отбора или са отишли там, просто никой няма време да се занимава или мисли за Митко.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимтихо тихо ***
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо ми изтрихте коментара, че не ме кефи тоя *** ли, само суперлативи ли оцхаквате да четете тук, АМИ НЕ МЕ КЕФИ, ТОВА Е. айде пак ме изтриите
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да му е честит рожденния ден на сър Алекс, хейтърите да погледнат черно на бяло постиженията на този човек и да замълчат поне на този ден!
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Сър Алекс Фъргюсен!Нормално е да пратиш един надут некадърен ритнитопковец като Бербатов да топли скамейката.
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪРА ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ХВАЩА КЪРА!!!