Арсенал с офанзива за Джулиан Дракслер

"Артилеристите" предлагат 40 млн. лири за звездата на Шалке
31 авг 2013 13:08, Георги Пешев
0
Арсенал с офанзива за Джулиан Дракслер
Снимка: Ройтерс

Арсенал ще направи отчаян опит да привлече звездата на Шалке Джулиан Дракслер, пише вестник Мирър.

За целта Арсен Венгер е склонен да предложи оферта на стойност 40 милиона лири, макар германският тим да оценява звездата си на 60 милиона.

Според Мирър, вчера изпълнителният директор на "артилеристите" Айвън Газидис е бил на тренировъчното игрище, работейки по трансфера.

Шансовете на Арсенал да привлече Дракслер не са никак високи. В края на миналия сезон 19-годишният талант преподписа с Шалке за още две години. От клуба пък заявиха, че биха се разделили с него само срещу "извънредна" оферта.

От друга страна обаче "Миньорите" вчера изненадващо привлякоха халфа на Милан Кевин Принс-Боатенг. Това дава надежда на Арсенал да мисли, че той може да бъде заместник на Дракслер и Шалке да пусне младока.

Ако трансферът на Дракслер не се получи, както е по-вероятно, Арсенал може да обмисли да вземе халфа на Реал Мадрид Кака. Бразилецът си търси отбор, след като заяви, че е дошло време да напусне мадридчани.

Първоначално се смяташе, че Милан е фаворитът за неговото привличане. Вчера обаче Адриано Галиани заяви, че този трансфер много трудно ще се осъществи.

"Бих казал, че има по-голям шанс да вземем Хонда. Идването на единия ще изключи идването на другия", коментира шефът на "Росонерите".

Така за Кака няма да останат много опции. Манчестър Юнайтед беше вариант, но "Червените дяволи" са се насочили към Маруан Фелаини. Идването на Кака на "Емиратс" обаче би било изненадващо не само заради разминаванията в очакванията за неговото заплащане, но и заради мнението на Венгер, че няма нужда от разиграващи халфове.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари