Михаел Шумахер е в критично състояние

Германецът е изпаднал в кома, оперират го по спешност
Обновена: 30 дек 2013 08:36 | 30 дек 2013 01:20,
82
Михаел Шумахер е в критично състояние
Снимка: Reuters

Михаел Шумахер се намира в критично състояние и е трябвало да претърпи спешна операция в болница в Гренобъл.

По-рано днес легендарният пилот от Формула 1 претърпя инцидент по време на каране на ски във френския курорт Мерибел. При падане той удари главата си в скрит под снега камък.

Първоначално информациите бяха, че състоянието му не е сериозно и той дори е бил в съзнание. Впоследсвие обаче Шумахер е получил усложнения в болницата и е трябвало да бъде опериран.

"Той получи мозъчна травма с кома, което наложи незабавна хирургическа намеса. Той остава в критично състояние", се казва в изявление на агента на Шумахер, прочетено от човек от болницата.

В болницата в Гренобъл е дошъл и професор Джерард Сейлънт, експерт по мозъчни и гръбначни контузии. Той е близък приятел на Шумахер и го лекува след тежкия инцидент на Силвърстоун през 1999 година, когато германецът счупи крак.

По-рано през деня доктор Кристоф Жерниньо-Леком заяви пред френското радио РМС:

"Шумахер падна в 11.07 местно време докато караше ски в Мерибел. Той носеше предпазен шлем и удари главата си".

"Спешната помощ се намеси незабавно, в 11.15 часа. Той бе закаран с хеликоптер в боница в Мотие. Той бе шокиран, леко разтърсен, но в съзнание. Може да има сътресение, но не е много сериозно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: Михаел Шумахер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
50
 
! Отговори
az преди 10 години
Дано се оправи :) стискам палци за любимия си пилот
31
2
 
66
 
! Отговори
С. Симеонов преди 10 години
Дръж се Шампионе ! С теб сме !
30
2
 
68
 
! Отговори
F*CK! преди 10 години
Цял живот близките му са се притеснявали да не загине от катастрофа, за да се пребие накрая със скапани ски... никой не може да избяга от събдата си, дано се оправи...човек-легенда.
29
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
shumaher e predi vsi4ko CHOVEK, syprug, bashta..... pojelavam mu ot syrze da se opravi byrzo i v bydeshte da ne riskuva jivota si po tozi nachin.
28
2
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудно ми е как може от едно нещастие, човек да изпитва радост и удовлетворение. Аз като фен на Ф1 винаги съм симпатизирал на противниците на Шумахер (Сена, Хил, Мика Хакинен и Кими Райконен) но това не значи, че не уважавам личността Шумахер и това което е постигнал с спорта. Той е 7-кратен шампион във Ф1 !!!!!!!Пожелавам на Шуми да се оправя, а на всички малки, дребни, злобни душици да се давят в собствената си злоба и през 2014 г.!
27
1
 
43
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Дръж се Шуми!
26
0
 
48
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Ето, човека е бил с каска, непосредствено след инцидента е бил в съзнание, и въпреки това по-късно в болницата са настъпили усложнения, наложили хирургическа намеса... Деликатна работа е главата на човек... Дръж се шампионе! С теб сме!
25
0
 
14
 
! Отговори
Chr преди 10 години
До 39: *** е четирикратен шампион - 1985, 1986, 1989 и 1993. Т.е. бил е шампион с Уилямс-Рено само 1 път през 1993г. Три пъти е шампион с Макларън - 1985,1986 и 1989. Вицешампион с Макларън - 1988г. За уточнение само.
24
0
 
37
 
! Отговори
Chr преди 10 години
Стискам палци да се оправи! Наистина голям, великан! Човече, бори се бе! Както си се борил през целия си живот! Наистина е нелепо всичко да приключи по този начин! Късмет и дано Господ и този път да ти помогне!
23
1
 
39
 
! Отговори
ФЕН преди 10 години
ДРЪЖ СЕ ШУМИ! ДАНО И ГОСПОД ДА Е С ТЕБ!
22
1
 
48
 
! Отговори
онуфри преди 10 години
Ей как веднъж дребната душа на селяка не се отвори и да види и да осети хубавото,положителното и доброто!Шуми ще се оправи(силно му го пожелавам)!
21
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дръж се, Шуми! Ти можеш!
20
0
 
61
 
! Отговори
до злобарите преди 10 години
не го познавам лично човека, знам за постиженията му, защото е световно известен и е име, което ще се знае и от моите деца и внуци. Желая му бързо оздравяване, защото на земята трябва да има повече като шумахер и по-малко като вас безименни злобни същества. ДАНО СЕ ОПРАВИ НАПЪЛНО
19
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина ще бъде нелепо да си отиде по такъв начин. Млад човек, не съм му фен, но подобна нелепа смърт никой не заслужава. Напомня ми за Чочо Попйорданов, който си отиде по такъв начин. Дано да има дни да живее човека. И как така уж не било нищо сериозно и изведнъж изпада в кома? Тия са по-зле и от нашите български лекари. В никакъв случай не му желая смъртта. Подобни коментари наистина ме карат да се срамувам, че съм българка. Какво ви е направил човека, че да му желаете лошото?
18
3
 
44
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Той може да бъде сравнен едиствено със най великия. Аертон Сена. Оправяй се шампионе.
17
0
 
49
 
! Отговори
ФЕН преди 10 години
До АТАКИСТИ аз заради него се запалих по Формула 1 и спрях да я гледам след като спря да се състезава.Господ да му даде сили да преживее всичко това.
16
0
 
57
 
! Отговори
ФЕН НА ШУМИ преди 10 години
Мамка му наистина,че ако ти е писано да се обесиш ще се удавиш.Дръж се Шуми
15
2
 
91
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Не съм му фен, но мам*а му - Шумахер, не се давай, човече, ще е адски нелепо да си отидеш така....
14
3
 
60
 
! Отговори
Messerschmitt преди 10 години
Дръж се, шампионе! Ти най-добре знаеш как!!!
13
90
 
9
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Знаех си,че няма да избута зимата .Ще му изядат и на него житото и кроасаните)))