Могъщ Реал съсипа проекта на Пеп

Мадридчани спечелиха реванша от Шампионската Лига
Обновена: 30 апр 2014 07:26 | 29 апр 2014 23:25,
53
Могъщ Реал съсипа проекта на Пеп
Серхио Рамос ликува след първия си гол срещу Байерн. Снимка: Ройтерс

С по два гола на Серхио Рамос и Кристиано Роналдо Реал Мадрид спечели категорична победа с 4:0 срещу Байерн Мюнхен в реванша от полуфиналите на Шампионската Лига на "Алианц Арена".

Така след победата с 1:0 в първия мач Реал елиминира германците и се класира за финала, където ще спори за трофея срещу победителя от Челси и Атлетико Мадрид. Мачът ще бъде на 24 май в Лисабон.

Противно на очакванията за смазващо домакинско превъзходство и колеблива игра на Реал, подобна на тази в реванша срещу Борусия Дортмунд, нещата се развиха точно обратното.

Белите неутрализираха типичната игра с безбройни подавания на Байерн, като бяха дори още по-категорични от първия мач. Задачата им бе максимално подпомогната от решителните изяви на Серхио Рамос.

Защитникът откри резултата в 15-та минута, засичайки с глава центриране от корнер. Пет минути по-късно отново той засече с глава центриране от фаул и окончателно отчая съперника. Това бе трети негов гол в рамките на три дни, след като през уикенда се разписа с глава и срещу Осасуна.

В 33-та минута пък Реал вкара трети гол в типичен свой стил - след скоростна атака, при която Бейл напредна, поднесе на Роналдо и той матира Нойер. Това бе негов рекорден 15-ти гол в тазгодишното издание на Шампионската Лига, с което надмина 14-те попадения на Лео Меси от 2012-та година, Жозе Алфатини от 1963 и Рууд ван Нистелрой от 2003 година.

В самия край на мача португалецът се разписа още веднъж, вкарвайки от пряк свободен удар с изненадващ изстрел под стената.

Това бе първа победа като гост на Реал над Байерн, като преди това испанците имаха 9 загуби и един равен. Карло Анчелоти пък продължава да няма загуба срещу баварците с 6 победи и две равенства.

Така  Реал Мадрид стигна до финала на Шампионската Лига за първи път от 2002 година насам, когато спечели и трофея. Сега белите ще се опитат да постигнат така мечтаната десета купа от най-престижния европейски турнир.

 

Прочетете подробности от мача Байерн Мюнхен - Реал Мадрид

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
16
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да понеса Чукотка да вземе ШЛ тая година! Едва оцелях след като биха Ливърпул тоя уикенд, оцелях благодарение на многото бира, доброто обслужване в плажния бар където го гледах мача и благодарение на ледените води на морето в което влязох пиян да се успокоя. Реал ще, трябва, да унижи противника на финала. А ако противника е Чукотка - трябва да го унищожи и гнусния португалски *** завинаги да умре в *** си!
12
2
 
48
 
! Отговори
от Мадрид преди 10 години
До испански ЦиганиТи как разбра , че е глад в Испания?
11
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еваси тандема Роналдо и Бейл!1000 процента няма по-бърза контра от тази на Реал.Напомня ми много Галактико с Зизо и Фиго,когато имаха най-добрите крила в света.Не се получи мега спектакъла защото каталунчето Гуардиола отново беше осрал яко Байерн!
10
1
 
65
 
! Отговори
kiro преди 10 години
Щели да прекръстят Байерн Мюнхен на Байерн 0:4!!!!
9
4
 
58
 
! Отговори
Bellerephon преди 10 години
Къде е детето където спори миналата седмица с мен, а ? Станахме свидетели на групово изнасилване. Заради тях е направен този спорт хейтъри. Ла Децима е на една крачка. Кралете отново са на върха. ХАЛА МАДРИД !!!!!!!!!!!
8
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bairen nai setne gi postaviha na mqstato im tupi 6fabi
7
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo real napravo gi raztrelqha
6
6
 
52
 
! Отговори
YEPPPP преди 10 години
CR7!!!!!!!!!
5
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AIDE RIBERI DA PASE
4
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a taka EVALA REAL ZASLUJAVA
3
2
 
55
 
! Отговори
дечо преди 10 години
0:4 , май не го догледахте до края
2
1
 
60
 
! Отговори
1212 преди 10 години
4 на 0 още не е свършил мача и пускате статията :)
1
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с по 2 гола и накрая резултат 3:0...Аз ли не мога да смятам, вие ли...