Съпругата на Шумахер продава самолета му за 20 млн. евро

На фюзелажа са неговите инициали
25 юли 2014 22:01, Елка Василева
35
Съпругата на Шумахер продава самолета му за 20 млн. евро
Михаел Шумахер. Снимка: архив, Reuters

Съпругата на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер Корина продава личния самолет на легендарния автомобилен състезател, който дълго време бе в кома, съобщи "Билд".

Самолетът Falcon 2000EX е за 8 пътници. На фюзелажа са нанесени инициалите на пилота от Формула 1. Самолетът се продава за 20 милиона евро. Цената на същия, но неизползван летателен апарат, е 25 милиона евро.

Шумахер получи тежка травма на главата по време на каране на ски във френските Алпи на 29 декември 2013 година и дълго време бе в изкуствена кома. До края на лятото се очаква той да бъде прехвърлен от клиниката, където го лекуват, в дома му на брега на Женевското езеро недалеч от Лозана. Там Корина Шумахер подготвя специален медицински център за пилота във Формула1.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Михаел Шумахерсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дедо ТашункоНяма "бивш велик състезател".Той или е велик или не е велик, но бивш велик няма.Така неграмотниците говорят за бивши ДС и СССР.Питам а настоящи ДС и СССР има ли, та ги разграничават.Та да си дойдем на думата- каквото и да се случи оттук натам със Шуми, той завинаги ще си остане велик състезател във Ф1.
3
2
 
27
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
говори, да крачи и изобщо да се възстановява. Шуми притежава 700 милиона и жена му, която го обича, няма да пожали сили и средства, да му помогне отново да се възстанови. Който иска да прави шегички или да се подиграва, нека да си прави това с мен, но моля не и със Шуми. Млад човек, само на 45 г. Приятен ден на всички Ви.
2
1
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Хора, някой тук се мъчат да оригиналничат, но не бива. В памет на този велик състезател, който вероятно ще остане инвалид до края на дните си, нека не си позволяваме шегички. Нека да имаме респект пред този бивш велик състезател. Чета в немската преса всичко за него и знам, че скоро ще му бъде направена операция от най-големите светила в областта на неврологията. Ще му бъде вграден чип, който с електромагнитни импулси да стимулира по-нататъшното възстановяване. Предстои му да се научи отново да
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велик състезател!Ще остане в историята!След такъв рискован живот като неговия, можеше още да се порадва на спечеленото...Жалко.Съдбата му отреди друго.