Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига

"Орлите" удариха с 1:0 Базел пред 30 000 зрители на стадион "Васил Левски"
Обновена: 23 окт 2014 07:01 | 22 окт 2014 23:40,
280
Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига
Снимка: Булфото

Лудогорец удари с 1:0 Базел на стадион "Васил Левски" и донесе историческа победа за България от групите на Шампионската лига.

Така разградчани станаха първият роден отбор с подобно постижение, след като през 2006 година Левски записа само загуби в лигата на богатите и не успя да запише дори равенство.

Единственото попадение в мача заби Йордан Минев със страхотна тупалка в 92-ата минута.

Разградчани не изиграха запомняш се мач, но с много постоянство, битка и себераздаване си взеха победата и така бленуваните три точки.

Трябва да отбележим, че "орлите" играха повече от 70 минути с футболист повече, тъй като още в 19-ата минута червен картон получи Серей Дие от състава на Базел.

Българите за пореден път заслужават суперлативи за представянето си в Европа и продължават да пишат история.
"Орлите" от Разград донесоха огромно щастие на милиони българи пред екраните и на около 30 000 наши сънародници на трибуните на "Васил Левски".

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво за уникалното постижение ! честито
174
10
 
0
 
! Отговори
dd преди 9 години
От 70 до 90 минута Базелците се скапаха.Нормално с 10 човека. Никакви ги нямаше. Лудогорци през това време нищо не направиха. Просто класа на противника. Спомнете си 45 до 70 минута. Случайност в 91 -та и ха голямата работа.
173
1
 
10
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
Гледах снощи мача по телевизията. Браво на Лудогорец за победата! Браво на Данчо Минев!!! :) Направи ми впечатление че публиката основно скандираше "Българи Юнаци" ... все едно това е мач на националния отбор... нещо не успях да усетя от феновете една истинска подкрепа към Лудогорец и подобаваща хореография. 12-тия играч нещо не се представи вдъхновяващо за останалите 11 на терена :)
172
3
 
29
 
! Отговори
ФЕН преди 9 години
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, АЗ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА "ЛУДОГОРЕЦ" И СЪМ ОТ РАЗГРАД. РАДВАМ СЕ ЗА УСПЕХИТЕ НА НАШИЯ ОТБОР, НО ВИНАГИ СЪМ ПОДКРЕПЯЛ ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ОТБОР КОГАТА ИГРАЕ С ЧУЖДИ КЛУБОВЕ. АКО СМЕ ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА ПОНЕ В ТАКИВА СИТУАЦИИ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЕДИННИ.
171
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя година 1920?
170
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Кирето!Е..а мамата на Българския флот и с парите направи футболен отбор.Просперитет и цъфтеж!Блазя на България!Колкото до мача-браво на момчетата!Като няма кораби-11 сърфисти стигат!
169
3
 
5
 
! Отговори
фен преди 9 години
Щото Левски и ЦСКА не са били много по имените противници и то само с БЪЛГАРИ ли?
168
3
 
51
 
! Отговори
L'onoreE Il Ris преди 9 години
Браво, ама наистина. Този отбор направо е уникален. Направо да се чуди човек как в нашето балканско, мързеливо и непостоянно маняна - битие може да се случи такова нещо. Според мен заслугата е на Домусчиев. Той е градивната сила за успехите на клуба. Добрият управленец затова просперира, защото може да подбира и е заобиколен от правилните хора - играчи, треньори. Естествено, паричките са вятър в платната на успеха.
167
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смазайме ги
166
2
 
35
 
! Отговори
МСН преди 9 години
Искам само да спомена, че последния мач,който гледах от италианската серия А, беше между Интер и Наполи. На терена имаше точно трима италианци, от които единия беше съдията. Така че не говорете много много, колко българи има, колко чужденци. За всички ще е по-добре да играят предимно българи, но действителността е такава - няма класни български състезатели,които искат да играят в БГ първенството.
165
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е че биха, ама да си кажем правичката бяха асболютно безидейни в нападение, а и ст.треньора не направи нищо смислено, след като остана отбора с човек повече
164
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво на момчетата - но цска беше 2 пъти на полуфинал - на четвърт финал - каква исьорическа победа
163
1
 
50
 
! Отговори
аааа преди 9 години
Аз не съм фен на никой български отбор, но съм за всеки бг отбор играеш е евро турнири. Браво на Лудогорец. Можеше и по-добре да се представят, но явно не искаха да допъснат грешките от първите два мача. За всички които казват, че Лудогорец не е български отбор за това че имат 5-6 български играчи, то колко испанци или англичани има в РМ или Ливърпул? Успех в следващите мачове.
162
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хейтърите винаги ги има, но и те снощи са дремали пред тв-то с бира и кебабчета, чакащи погром за българския отбор... ама ХА и не им се сбъдна мечтата...
161
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лудогорец играе добре защото в него преобладават НЕбългари,друг манталитет независимо от коя държава си а не като българите само смятат от колко по-богата държава били,от колко по-богат отбор били и затова предварително губят,освен това нашите са фолклюбители и то не на българския а на балканския,обичат много и манИкенки,в чипа ,в чипа е проблемът както казва дедо Симеон и не само в спорта а въобще,с черногледство ,подлизурство и слугинаж успехите са временни а борбения губи с достойнство
160
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тази игра са важни точките и отбелязаните голове. Всичко останало е на втори план. Лудогорец биха, първа победа на БГ отбор в ШЛ, Лудогорец е български *** и големи отбори идват тук в БГ заради този отбор. Това са фактите!!!
159
2
 
11
 
! Отговори
Ali преди 9 години
Maca ako bese v Razgrad stehme da biem s 5 gola razlika. E pone I v sofia pred publikata na corbarite I sinie gadini pak specelihme.Da jivee LUDOGORETS RAZGRAD.Skoro Domusciev ste postroi super stadion v Razgrad I togava grandovete na Evropa kato Barcelona I Bayern Munhen ste gostuvat v Razgrad. Vece yasno koy ste e Sampion pored 10 godini v Bulgaria. Kogoto I da pitate ste otgovori ........LUDOGORETS RAZGRAD.
158
1
 
31
 
! Отговори
Lutfi Basri преди 9 години
Samo ***LUDOGORETS RAZGRAD ***
157
1
 
65
 
! Отговори
Пенсиониран турчин преди 9 години
До АнонименАз поне имам на какво да се радвам, а ти се самоизяж със злобата си. Браво "ЛУДОГОРЕЦ", честито БЪЛГАРИ!
156
1
 
37
 
! Отговори
Vans преди 9 години
второто полувреме имаше изцяло само един отбор на терена, но Базел се бяха прибрали дълбоко в своето поле и много трудно беше да се стигне до голово положение. Браво на Лудогорец, пишат в момента със златни букви историята си! Освен всичко са прекрасен пример как ако си поставяш високи цели и ги преследваш упорито, можеш да ги достигнеш! Дано да виждаме все повече успехи на наши отбори в Европа,това е правилният път!