Кобрата без счупвания след сблъсъка с Кличко

Кубрат Пулев се размина само с рани и хематоми от боя с украинеца
Обновена: 16 ное 2014 21:31 | 16 ное 2014 15:32, Камелия Цветанова
436
Кобрата без счупвания след сблъсъка с Кличко
Снимка: Ройтерс

Кубрат Пулев няма сериозни наранявания след мача за световната титла по бокс в тежка категория срещу Владимир Кличко късно снощи в Хамбург, съобщава БТА.

Още по темата
Пулев е преминал медицински прегледи на скенер, които са показали, че той няма счупвания по лицевата част на главата и вътрешни поражения, а само рани и хематоми, които са обработени.

Кличко защити шампионския си колан във версия IBF, след като нокаутира Пулев в 2:11 минута на петия рунд. Преди това украинецът още на три пъти свали съперника си в нокдаун.

След двубоя българинът беше пратен в Университетската клиника в града от лекаря на двубоя Щефан Бок заради съмнение за фрактура на скулата, нараняване на горната челюст и тежко мозъчно сътресение.

"Желанието ми винаги е след мачовете съперниците ми да бъдат здрави. Но в спорта се случват и такива неща. Не беше лесно. Кубрат Пулев се представи добре. За това заслужава уважение. Мисля обаче, че му дадох добър урок", коментира Кличко, който е непобеден на професионалния ринг от април 2004 година.

Украинецът записа 63-а победа в 66 мача и защити за 17-и пореден път световната си титла в тежка категория.

Премиер Бойко Борисов пък поздрави Кубрат Пулев след мача снощи.

Министър-председателят написа на своя личен профил във фейсбук, че родният боксьор е показал "смелост пред такава машина" като Кличко, за което заслужава "похвала и респект".

"Поздравявам Кубрат Пулев за това, че се изправи смело пред такава машина. Само затова, че беше там, че българското знаме се развя и цялата зала скандираше неговото име, той заслужава похвала и респект", сподели премиерът.

"България се нуждае от такива силни и достойни мъже, а сигурен съм, че неговите успехи тепърва предстоят. Чухме се и му пожелах бързо възстановяване, защото следващите победи и световни титли съвсем скоро ще бъдат факт", казва още Борисов.

Още спортни новини четете на gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: кличкоКобрат Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
12
 
! Отговори
Мижетурка преди 9 години
Трябваше и Пулев да стане като Шуми ита да видим дали неговата щеше да му сменя цял живот гащите.
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чалгарите авансово освиркваха Кличко, щото гледат в бъдещето и знаеха какво ще последва....
15
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бил стиснал ръката на Кличко... Няма как да проявиш уважение към някого, когото преследваш от 3 години и накрая трябваше федерацията да го принуди да излезе на ринга да си защитава пояса.
14
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Владимир Кличко добави още, че е останал истински изненадан когато след като за първи път се оказа на пода, Пулев е успял да се изправи. Украинецът уточни, че след удара, който му е нанесъл тогава, са го заболели кокалчетата на пръстите.
13
6
 
23
 
! Отговори
Оксана преди 9 години
Как не се намери никой там да ги раздели и да не го бият Пулев. Не са хубави тези работи. А защо намесва съдиите ,че били мафиоти? И те ли са го били?
12
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чест му прави на Кубрат, че имаше мъжеството и топките да предизвика най-добрия на двубой. Да, Кличко беше по-добър, но Кобрата не се предаде докрай. Ето това е дух, а и да не забравяме, че от 20 мача на професионалния ринг има 20 победи, 11 с нокаут, само Кличко успя да го спре.
11
5
 
22
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Почват се пак патетичните тиририрамби! Геройският подвиг на Кубрат, величието на българите, и ала-бала. Да е жив и здрав Пулев, и само успехи за напред. Искрено му го желая.
10
11
 
62
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Аз се радвам, че В. Кличко победи чрез нокаут. К. Пулев никога не съм го харесвал като човек и като спортист, а снощи много ми падна в очите с отказа да поздрави Кличко за победата, както и с тъпата си реч, че не се оправдавал, ама били мафия, монополисти, съдии, глупости.
9
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По добрия победи, освен това Кличко показа спортсменство, а Пулев реагира като сърдито дете набито от по големия му батко
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е като робот бе. Баси тялото аз и мускули!
7
2
 
21
 
! Отговори
Оксана преди 9 години
Незнам ,но все си мисля ,че не трябваше да го удря по главата.В какъв свят живеем/
6
20
 
38
 
! Отговори
Истина... преди 9 години
Пада един българин на земята. И след това всички "българи" се редят на опашка един през друг да го обиждат, осмиват, омаскаряват... Заслужавате си съдбата изверги! Заслужавате да няма помен от вас! А атакистите, дето писаха под другата новина, че бил с *** име "Кубрат"..да си прочетат историята. Сергей не е българско име...
5
4
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 2Аз не искам да кажа дали е достойно или не. Просто се накефих и на двамата. Първо на Кубрат , че влезе остро в двубоя и второ, че Кличко му отвърна по шампионски с марка Кличко. Благодаря им за емоциите макар и само за 15 минути.
4
9
 
29
 
! Отговори
Оксана преди 9 години
И за какво го е бил Кличко? Можеха да се разберат като нормални хора и да не се стига до грубости.
3
8
 
24
 
! Отговори
Гавра преди 9 години
просто дългия съединител се изгаври с Кобрата.
2
83
 
28
 
! Отговори
Анкетата преди 9 години
Достойно ли беше участието на Пулев снощи?Да +Не -
1
9
 
24
 
! Отговори
смока преди 9 години
/Боже на какво се радваме Не успял Кличко да притрепе нпълно Пулев