Пената: Орелът на Лудогорец щеше да спаси дузпата

Не може да шутираш един път и да искаш два гола, констатира Стратега
Обновена: 19 ное 2014 14:06 | 19 ное 2014 11:00, Красимир Ангелов
22
Пената: Орелът на Лудогорец щеше да спаси дузпата
Димитър Пенев. Снимка: Булфото

Треньор №1 на България за изминалия век Димитър Пенев анализира срамното равенство на нашите национали с Малта в неделя.

Стратега за пореден път направи култови коментари и интервюто му за телевизия Канал 3 се превърна в тотален хит в социалните мрежи.

"Не може да шутираш един път и да искаш два гола... И на приятелите си обещал, че ти ще вкараш гол и другия път.. три ще вкарат.. ние имаме два удара във вратата", започна Пената.

"Нямаше съсредоточаване, нямаше отговорност от страна на нашите нападатели и средни хора... Вкарай половин гол, цял гол, два гола и тогава можеш да покажеш своите индивидуални качества."

Бившият национален селекционер коментира и пропуснатата от Ивелин Попов дузпа срещу малтийците.

"Дузпа, която без всякаква отговорност се изпълни... Всеки, който разбира от бабинтон или баскетбол, ще каже: "Aбе, тоя защо го сложиха да бие дузпата?". Кой ще я спаси? Някой орел, сигурно този на Лудогорец ще кацне да спаси дузпата", завърши в типичния си стил Димитър Пенев.

Чуйте култово изказване на Пената в интервюто за Канал 3 в Gol.bg

Още футболни новини от страната четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАЯ ПЕНЕВ РЕКЕТИРА РОДИТЕЛИТЕ НА ФУДБОЛИСТИТЕ КОИТО ТРЕНИРА ТЕЗИ ДУМИ ЩЕ ГИ ПОТВЪРДЯТ ВСИЧКИ ДЕЦА КОИТО СА МИНАЛИ ПРЕЗ ТОЯ РЕКЕТЬОР ЗЛЕ Е ФУДБОЛА ЗАЩОТО ,, ДИНАСТИЯТА ,, ПЕНЕВИ ,, Е НАВЛАСТ АТАКА КАЗА ТОЗИ Е **** !
16
1
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Две думи една с друга не са свързани на тези футболни гении.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех, Пена, Пена - класик си!
14
5
 
8
 
! Отговори
Кънев преди 9 години
На Димитър Пенев само може да му целуваме обувките . Той човекът се е доказъл и като треньор и като състезател.Това че е направил някаква словестна грешка не означава че не разбира от футбол обаче . Разбира се че сега вече не сме 70-те и 80-те години но футболът който той и много други като него са изповядвали няма нищо общо със сегашния който си е жива "чалга" .
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Великата офча мисъл на Барбуков от Мирувуня
12
5
 
7
 
! Отговори
Бабинтон преди 9 години
Голяма простотия, лошото е че има хора, които се впечатляват от такива простотии и даже се възхищават колко правилно го бил казал... А ние сме вече в 21 век а не при бай ви Тошо, хората се развиват създават а тука все същите *** с гениалните им простотии...
11
0
 
16
 
! Отговори
велико поколение преди 9 години
като се почне от стоичков 'който ни играй - ни пичели', мине през 'да духат супата', трифон иванов 'леко май го ритнах', сираков 'изгубих си обецата, ама им го вкарах' и се свърши с треньора 'тактиката беше..казах им напред и то така се получи някак си'...:)
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А така бе..Повече такива статии, какво ми пишете за борисов, станишев, доган и ктб...:)..Половин гол - цял гол..бабингтон - дедингтон...Колко хубаво си говори човекът..:)
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пияни футболисти нямат място в националния отбор по футбол.
8
0
 
18
 
! Отговори
onz преди 9 години
До Циганине да ама един колумбиец го застреляха щот си вкара автогол, па наще стрелят къмшотове на манкенките по БИАД
7
0
 
15
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
В България мъж означава *** с повече мускули и импулсивно и агресивно поведение, отколкото мозък в главата си и принципи. Докато това са критериите за мъж в България, тази страна ще затъва още повече. В България се уважа перченето, плюенето, безпочвеното пост коментиране, мускулите в ръцете и агресивно-просташкото поведение. Това е така, защото народът е *** и не може да вникне във всяко интелигентно изказване. Българинът е повърхностен и държавата му е повърхонсттна.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"бабинтон".... Рева... :D
5
2
 
17
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Ако не се лъжа то и Р Баджо беше бил една дузпа такваз и май един ИЗВЕСТЕН бразилец на СП-та ,а и други футболисти по-добри от нашият ритнотопковец -може да се случи на всякой да бие дузпа не както трябва . Не защитавам "дузпаджията" , но Пенев защитава племеника си е прав по родниски .
4
4
 
28
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
Ама Пенев не може да му се отрече, че говори правилно. Сега, че изказа му е такъв като на Бай Тошо това е положението, но е абсолютно прав.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не може да шутираш един път и да искаш два гола...Охххх много се смея :))))
2
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъв изказ, какъв дар слово..уникален :):)
1
3
 
53
 
! Отговори
Велик! преди 9 години
Сравнен с Прецедента, този Мъж е велик!