След 4 месеца: Барселона отново е на върха

127 дни бяха нужни на каталунците
9 мар 2015 09:41,
0
След 4 месеца: Барселона отново е на върха
Снимка: Reuters, архив

Барселона се завърна на върха в Примера дивисион след повече от 4 месеца, изчислиха испанските медии след победата над Райо Валекано с 6:1.

Точно 127 дни или 16 кръга, след като за последно бяха лидери, хората на Луис Енрике пак окупираха първата позиция и се надяват да се задържат там до края на кампанията.

Те започнаха силно сезона, като в първите си 8 срещи направиха единствено равен с Малага. Това ги постави на първо място в класирането, като дори поражението от Реал на 25 октомври с 1:3 не се оказа фатално.

На 1 ноември обаче последва поражение у дома от Селта, от което Реал се възползва и след като победи Гранада с 4:0, се изкачи на лидерската позиция.

В един момент дори белите отвориха аванс от 6 точки, който обаче загубиха за малко повече от 2 месеца през 2015-а година след загуби от Валенсия, Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао и равен с Виляреал.

За същия период Барса падна единствено от Реал Сосиедад и Малага, но с много по-добра форма тимът сега отново е на върха и очаква с нетърпение дербито със столичани след 2 седмици.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации