Неделни шпаги: Може ли ЦСКА да вдигне Купата на България?

"Червените" имат две крачки до целта, ако УЕФА все пак ги допусне
8 ное 2015 18:35, Екип на Dnes.bg
20

Червените са длъжни да успеят за Купата. Снимка: Булфото
ЦСКА няма шанс да вдигне купата. Снимка: Булфото

Общо гласували: 175
Червените са длъжни да успеят за Купата.
74%
ЦСКА няма шанс да вдигне купата.
26%

След като ЦСКА стана част от аматьорския футбол, единственият излаз към Европа, ако УЕФА все пак ги допусне, остава Купата на България. Имат ли обаче "червените" сили да вдигнат трофея?

В "Неделни шпаги" мнения кръстосват Красимир Ангелов и Александър Попов.

"Червените" са длъжни да успеят за Купата. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Този сезон със сигурност е най-черният в историята на ЦСКА. "Армейците" бяха изпратени да играят във В група, неяснотите около бъдещето на тима продължават, а шансът "червените" да останат в аматьорския футбол и догодина по административен път никак не е малък.

На фона на всичко това отборът на Христо Янев мачка във Югозападната В група и най-важното – продължава уверено напред за Купата на България. Всъщност точно турнира за националната купа е шансът на "червените" да направят този тежък сезон успешен и да напишат нова славна страница в своята история. Защото ЦСКА е печелил много пъти купата, но никога не е бил в тази ситуация. И никога в историята отбор от В група не е триумфирал във втория по значимост турнир у нас.

Всъщност, колкото и невероятно да звучи на някои, "червените" са само на някакви 4 мача от големия триумф. При това първият от тях не изглежда особено труден – домакинство на "Българска армия" срещу Созопол. Вярно, отборът от морето сътвори сензация и изхвърли Ботев Пловдив от турнира предния кръг, но все пак бе домакин, а и "жълто-черните" са доста далеч от добрата си форма тази есен. А ЦСКА от своя страна показа, че макар този сезон да е с една група по-долу от своя съперник, няма никакви проблеми с отборите от Б група, след като победиха и Спартак Плевен, и Нефтохимик.

Така тежките битки вероятно ще предстоят за "армейците" на полуфинал, но и там може да има късмет при жребия. Победителят от двойката Локомотив Горна Оряховица – Монтана изглежда мечтан жребий за всеки от останалите отбори с мераци за купата, при това в два мача. Останалите възможни съперници за „червените“ - Литекс/Левски или Берое/Черно море изглеждат доста по-неприятни, но точно там може да се разбере реално къде в момента се намира ЦСКА. А и в тези срещи едно и сигурно - "армейците" няма да излязат като обречени, дори напротив. Ролята на аутсайдер в даден мач може и да е непозната на "Българска армия", но пък от тази позиция играчите на Христо Янев няма какво да губят. Напротив, може само да спечелят. А ако стигнат до финал... В един финал е възможно всичко. Още повече, че ще се играе на трибуните на „Васил Левски“, където ЦСКА със сигурност ще се чувства като у дома си.

ЦСКА няма шанс да вдигне купата. Александър Попов, Dnes.bg

За всички е ясно, че отборът на ЦСКА е с класи над останалите във В група. Нижат победа след победа, имат само един допуснат гол, радват се на подкрепа от трибуните. В клуба няма нищо аматьорско и логично се готви да такува горните групи, ако все пак успее да се справи с огромните си дългове. Феновете на "червените" със сигурност са насочили погледи повече към турнира за Купата на България, защото там е шанса да се види какво е нивото им. Досега жребият ги разминава с отбори от висшия ешелон и на 1/4-финалите ще се изправят срещу Созопол. Цари всеобщо мнение, че ЦСКА вече е полуфиналист, а в четворката при късмет могат да играят с Локомотив (Горна Оряховица) или Монтана.

Но истината е, че отборът засега е загадка и по-скоро трудно би стигнал до трофея. Берое, Черно море, Литекс и Левски имат повече аргументи в битката, независимо от името ЦСКА. Да не забравяме, че голяма част от армейците нямат опит в големи дербита. Има много млади момчета с качества, но те тепърва ще израстват около опитните Галчев, Хазуров, Преслав Йорданов и Бранеков. Отборът е сравнително нов и логично не е сработен. Все пак едно е всяка седмица да мериш сили с Лудогорец, Левски, Берое и Литекс, друго е да "пълниш кошницата" на Чико Бяга.

Колкото и странно да звучи, ЦСКА ще има по-голям шанс да стигне до финала и да вдигне Купата на България, ако се изправи срещу Левски. Мач срещу "братския" Литекс ще зависи от изгодата на Гриша Ганчев, докато едно вечно дерби е непредвидимо. В него не винаги отборът в по-добра форма го печели, примерите са десетки. А за публиката пък ще бъде един голям празник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 години
тсДо Just MeВсичките дето ги изброи са откраднати играчи от цяла България. По точно взети!!! ЦСКА беше единствения отбор без юноши, а групата беше основно от военни и милиционерски отбори със свои спортни роти. Цесека си харесали примерно Стоичков от Харманли и му изпратили повиквателна да се яви в цесека, иначе ще ходи войник. Вземат го безплатно естествено, но смешното е - дали ли са и 1 лев на Харманли след като го продават на Барселона?! В Китай и Сев. Корея все има някаква законност и ред
9
0
 
0
 
! Отговори
Just Me преди 8 години
Chudq se koga na nqkoi futbolist ot Levski na ubileq mu shte doidat tolkova zvezdi kolkoto na Hristo Stoichkov. CSKA e golqm otbor zashtoto ot nego sa izlqzli imena koito vinagi shte se pomnqt...Stoichkov, Barbatov, Stilian Petrov, Martin Petrov, Lechkov...Kolkoto i da mrazite i da zavijdate CSKA vinagi shte e nai-golemiqt otbor v Bulgaria!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушайте Варги, той е старши треньора на Карлуково. Капацитет страшен!
7
3
 
5
 
! Отговори
Alastair преди 8 години
Не, но Локо ГО може
6
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се може да вдигне купата , след като жребият е дирижиран не се ли запитахте защо все не се падат отбори от А група,
5
10
 
13
 
! Отговори
ФЕНер - угаснал преди 8 години
ФИФА отстранява ЦСКА за 2 години от европейските първенства. Това вече е факт - не се напъвайте излишна. Може да разкаляте терена...
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Финал Литекс - ЦСКАЕдно е сигурно Гришата ще вдигне Купата
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гроздето май е кисело!Ех мечти,мечти поне за вас не трябват пари!
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако се върне лупи
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da ako 4erepa bojkov i Drugarite mu milioneri stanat sobstvenizi