Гришо: Това няма да ми е първият или последният финал

Тенисистът ни разказа за успеха над Иво Карлович
Обновена: 1 май 2016 13:51 | 1 май 2016 13:01, Петя Славова
14
Гришо:  Това няма да ми е първият или последният финал
Снимка: Reuters

 Григор Димитров се класира за финала на турнира в Истанбул след победа 7:6 (7:0), 7:6 (7:2) срещу Иво Карлович. Съперник на българската звезда в тениса ще бъде Диего Шварцман (Аржентина).

Ето и какво каза тенесистът на пресконференцията за мача. "Иво е много труден съперник и знаех, че трябва да запазя спокойствие и да използвам всеки момент, който се открие пред мен. Изиграх два добри тайбрека. В тези моменти е много важно да остана концентриран и да се опитвам да вкарам топката в корта. Днес направих няколко много добри ретура в тайбреците, пласирах топката в близост до линиите. Направих минипробив, след това още един, а това прави нещата по-лесни."

Според Димитров, именно Карлович притежава най-опасния сервис. Той определи двубоя като "игра на нерви", но само в началото. " Не можех да вкарам ретур, не можех да намеря мястото си в корта, което понякога е доста опасно, защото имаш само два сета да се поправиш след първия. Играех добре, когато беше важно. Ретурите – това беше най-важното нещо за мен."

Григор каза още: "Няма нещо по-специално за мен от утрешния мач. Като се замислим, утре имам един мач, в понеделник съм в Мадрид и играя отново, така че не виждам нищо по-специално, мач като мач. Не искам да си обременявам главата, че това ми е последният мач в живота, не, въобще не го мисля. Това няма да ми е първият или последният финал и не е. Просто трябва да се фокусирам върху мен и върху играта ми, както казах и в предишните интервюта. Това ми е най-важното нещо в момента. Няма значение срещу кого играя, въпросът е как играя".
 
Ето какво каза още Григор Димитров, вижте в Gol.bg.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
11
 
! Отговори
БОКО преди 7 години
тоя *** що не вземе да се гръмне,не е ли чул за Б.Радев ,Н УРИКЯН и още много БГ спортисти които не са мислели само за полата на ''лелята'',а и за честа на спортиста,поредния БГталант-чалгаджия ***,срам ме е от такива българи
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям бой го би аржентинецът. Нашият е по-добре да се откаже от тениса с една топка.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачка за сега. Чудно защо турците не го освиркват. От коментарите тука оставам с впечатление че сме най-мразените от тях????
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига с този софийски турнир,момчето има начертана схема няколко месеца преди на някой слагач,да му е хрумнало да си прави селски мачлета,и няма време да играе за кефа на Рапона.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A дано!
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно *** пак е започнал да плаща на медиите да пишат за него.Тоя е като черната Златка, известен с това че е известен.Клоун.Добре че идват големите турнири и там му бият шута още в началото та няма да ни досаждат с "новини" за Никаквеца.
4
4
 
12
 
! Отговори
Тенисист преди 7 години
До монкГлупак, какво като е на 37 години Карлович? Ти знаеш ли че все още е на първо място по сила на сервис? И ги съсипва конкурентите само с тези си качества? Григор игра много добре, срещу силен противник! Днес ще вземе и купата! Повече...?
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това няма да ми е първият или последен финал? За тенис ли говори или за жени?
2
6
 
5
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 7 години
Мачкай Гришо, мачкаййй .........чаршафите с лелка си Никол! Важи каката, важи!
1
16
 
9
 
! Отговори
монк преди 7 години
Да е жив и здрав , ама голям тенисист от него не става.Какво има да ни разказва за измъчената победа над 37годишен полу-пенсионер? Няма нито едно голямо име на тоя турнир и е лесно да се прави на велик.Даже турнира в София беше с по-силни участници, но нашия манекен по това време беше зает да си прави селфита и реши да не идва. Айде да го видим на някой турнир АТР 500 поне.