Григор Димитров със загуба на старта в Мадрид

Българинът бе победен от участник с "уайлд кард"
3 май 2016 18:40, Елка Василева
96
Григор Димитров със загуба на старта в Мадрид
Григор Димитров. Снимка: архив, Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби в първия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд с награден фонд 5,72 милиона евро и ще изпадне от топ 30 на световната ранглиста за първи път след почти три години.

24-годишният хасковлия претърпя поражение от участващия с "уайлд кард" представител на домакините Пабло Кареньо Буста с 6:7(3), 3:6 след 101 минути игра.

Испанецът, който в неделя загуби финала на турнира в Ещорил, проби за 5:4 и сервираше за първия сет, но Димитров успя незабавно да върне пробива. В последвалия тайбрек обаче 28-ият в света българин допусна изоставане от 1:4 точки и не успя да навакса.

Във втората част Кареньо Буста, 46-и в класацията на АТП, набързо дръпна с 3:0. При 3:5 хасковлията имаше три възможности за връщане на пробива, но не се възползва и испанецът затвори мача с втория си шанс.

Димитров завърши двубоя с 26 печеливши удара срещу 22 на съперника, но направи и 25 непредизвикани грешки, докато Буста допусна едва 17.

Българинът достигна до четвъртфиналите на турнира през миналия сезон, а ранното му отпадане днес означава, че той ще загуби мястото си в топ 30 на световната ранглиста за първи път от юли 2013 година, като в понеделник ще запише и най-слабото си класиране от края на март същата година, когато беше 35-и в света.

Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: МадридГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Счупена ракетаГ-н Счупена ракета, очевидно сте експерт по сервисите в тениса! Имате ли обяснение защо , при това положение, не знаете, че думата "сервис" се пише със "с", а не със "з" накрая?
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Счупена ракетаОт казаното от Вас е ясно, че Григор не разполага със сериозен сервис. Поради което не би следвало да е в ТОП 100. Как, при това положение, ще обясните физическия факт, че той, заедно с несериозния си сервис, бе номер 8, а понастоящем 28-и в света?
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Прощавайте, бихте ли ми напомнили кога г-н Валери Божинов е бил номер 8 в света, че нещо не си спомням? Кога е бил номер 28? Кога е бил в ТОП 100, поне? Кога е бил гадже на нещо различно от български чалга-***?
8
1
 
15
 
! Отговори
Така преди 7 години
Значи, няма да си губя времето да гледам повече това перде след финала в неделя. А що се отнася до тия пачаври, които споменаваш, моята жена я предпочитам със сигурност пред тя, те не могат да и стъпят и на малкия пръст, без вобще да е толкова известна.
7
2
 
23
 
! Отговори
М преди 7 години
Това полуграмотно момче няма как да стане голям тенисист след като в акъла са му само лъскави каки.. Слаба психика слаб характер!!!
6
4
 
9
 
! Отговори
abe mishleta преди 7 години
Ama Grishko ima okolo 10-15 miliona s reklamite i nagradni fondove,v elita na svetovnia tenis..v Top 100 li si na sveta znachi si ok..Vie v koe ste top 100 priateli v celia sviat ( osven v omrazata ) ???
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това момче върви по стъпките на Валери Божинов .
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турист,що пара потроши за самолетни билети.Тоя екскурзиянт сега ще троши народна пара да ходи на олимпиада.Кака не се усеща,как не го е срам ?То ако можеше да мисли нямаше да се излага така нали.Тръгна да се прави на американец,говори български с акцент,взе се за голяма звезда а е един *** който хората намразиха.Как да обясниш на *** ,че хората вече не са във 80те години на миналия век и не се кланят на звезди?Няма глава за тенис,няма философия за живота ,от там и излагацията
3
1
 
11
 
! Отговори
доктора преди 7 години
Ха ха.....и как падна без да счупиш поне една ракета.......
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 4 Бате, бе да ти кажа искам винаги да падам за да ме утешава такава като кака ти Никол!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължаваме напред...нали Гришо? Само че в събота Чисора като пребие Пулев от бой, вече не знам кой щя я използва тази обнадеждаваща фраза...