Григор Димитров със загуба на старта в Мадрид

Българинът бе победен от участник с "уайлд кард"
3 май 2016 18:40, Елка Василева
96
Григор Димитров със загуба на старта в Мадрид
Григор Димитров. Снимка: архив, Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби в първия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд с награден фонд 5,72 милиона евро и ще изпадне от топ 30 на световната ранглиста за първи път след почти три години.

24-годишният хасковлия претърпя поражение от участващия с "уайлд кард" представител на домакините Пабло Кареньо Буста с 6:7(3), 3:6 след 101 минути игра.

Испанецът, който в неделя загуби финала на турнира в Ещорил, проби за 5:4 и сервираше за първия сет, но Димитров успя незабавно да върне пробива. В последвалия тайбрек обаче 28-ият в света българин допусна изоставане от 1:4 точки и не успя да навакса.

Във втората част Кареньо Буста, 46-и в класацията на АТП, набързо дръпна с 3:0. При 3:5 хасковлията имаше три възможности за връщане на пробива, но не се възползва и испанецът затвори мача с втория си шанс.

Димитров завърши двубоя с 26 печеливши удара срещу 22 на съперника, но направи и 25 непредизвикани грешки, докато Буста допусна едва 17.

Българинът достигна до четвъртфиналите на турнира през миналия сезон, а ранното му отпадане днес означава, че той ще загуби мястото си в топ 30 на световната ранглиста за първи път от юли 2013 година, като в понеделник ще запише и най-слабото си класиране от края на март същата година, когато беше 35-и в света.

Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: МадридГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както казах в една предна тема, за умрелите или добро или нищо.Този умря за тениса а аз няма да кажа НИЩО.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо Митко 39Добре че се лайкна сам..........***.Гледал бил тенис.....ХА-ХА-ХАМоже да станеш и на 100 години и ще си същият загубеняк който си бил на 15.Ако с гледане ставаше то всички кучета щяха да са станали касапи а ти щеше да си Иван Лендъл ..................ама НЕ.П.П. И очевидно НЕ за първи път вземаш отношение по темата за ***. А това че си дърт не те прави по-малко глупав. ЗАПОМНИ го добре!
29
1
 
5
 
! Отговори
Николета преди 7 години
Като гледам как е клекнал ми се струва много омекнал, а защо е така?
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма страшно като изпадне от топ 30 ще влезе в топ 50.
27
0
 
11
 
! Отговори
Архаичен преди 7 години
Интелектът е дар от природата. Възпитанието е придобито. Достойнството е една от основните изяви на възпитанието. С достойнство трябва да се разделяш с любим човек, с достойнство трябва да губиш различни неща в живота и един ден с достойнство трябва да си отидеш от този свят. За да те помнят като ДОСТОЕН ЧОВЕК.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо Митко 37Мите, ти да не си оня на който Дришко "дари" 500 хил ойро?Е повече няма да има.Младежа вече е пенЦионер.СВЪРШИ!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук има 7-8 п0ста анти-*** и 30 поста от един и същи *** ЗА ***.Такова чудо не бях виждал.Изобщо не коментирам слабоумните доводи ЗА кауня.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постове 27 и 32 са на един същ нефелен ненормалник който явно е от родата на селчото.Отивай да садиш кауни бе баламурник и вземи *** със себе си.Толкова си злобен че ще пукнеш от инфаркт.***.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 32Очевидно си индивида който от години плещи глупости тук в подкрепа на ДришУ.А това "Той вече не може да е беден" показва колко си кух и с манталитет на БЕДНЯК.АЗ ти казвам че той тъпчо на 40 няма да има дим в ***.И както казах преди 2 години че *** ще разцъква "яки" мачлета с играчи извън топ 100и ще стабиУен около 40-то място виждаме че това вече е ФАКТ!Ако си баща му ...ДГД, се*льо!Бедни сте били, бедни сте и бедни ще *** защото гена ви е НЕКАЧЕСТВЕН.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много бързо си повярва, и егото му надрасна таланта му. Ако не си промени философията, няма да напредне. Това е е един от най-трудните професионални спортове.
21
2
 
13
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Вижте сега , Григор е тенесист на много добро ниво , стигна дори до номер 8. Обаче , когато тръгна да набира скорост журналята почнаха - "Бейби Федерер " , "бъдещия номер 1 " и т.н. Еми стана ясно , че няма да стане ... Оставете момчето да си играе и стига с тия нереални очаквания от него. Само казвам ,че Мануела Малеева е стигала до номер 3 и е играла на полуфинал на US Open и има още 3 четвъртфинала от Големия шлем.
20
0
 
18
 
! Отговори
Лай Но преди 7 години
Елитен пръц май стана а не супер старт на турнир.
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЖалноСамо в представите на един напълно несведущ в тениса човек Григор може да бъде "посредствен тенисист". Няма как човек от ТОП 100 в един свръхелитен световен спорт, като тениса, да бъде определен като "посредствен".
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Turkish PowerСкъпи тюркмене, пауър турчино, поздравления за овчарските съвети към един елитен тенисист, какъвто могъщата осемдесетмилионна Турция никога не е имала / и едва ли ще има скоро!/. След тези свръхинтелигентни изявления, време е да отидете в обора и да се заемете с животните. Те не могат вечно да Ви чакат.Поздрави :)
17
1
 
13
 
! Отговори
Жално преди 7 години
Възход и падение на един посредствен тенисист макар и българин.
16
2
 
13
 
! Отговори
Аматьор преди 7 години
Типично по български да загинеш безславно като напикаано мушкато.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Понедлник 30 ти другия месец 300. Точно на време да обере бостанья в АСкьово ,че те на всички турнири пари не дават!
14
2
 
14
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Скъпи българи, време е. Нека запазим минута мълчание в памет на това, което е било и това, което можеше да бъде. Зад всеки провалил се ***-от стой ....собствената му глупост.
13
1
 
25
 
! Отговори
Галина преди 7 години
Парите не са нищо. Да постигнеш нещо в живота трябва най-вече да имаш постоянство и характер, а не да ходиш по спаружени каки.
12
0
 
13
 
! Отговори
Бара преди 7 години
Къде е дъртата маца, тя е виновна за грешките. Сигорно са го болели топките при сървиса.