ЦСКА заминава на лагер, ще се готви тайно

Адалберт Зафиров поведе автентичния "червен" клуб
4 юли 2016 22:10, Анисия Иванова
18
ЦСКА заминава на лагер, ще се готви тайно
Снимка: Булфото

Неприятно съм изненадан от това, което се случи при пристигането ни, защото това са децата на ПФК ЦСКА. Това каза Адалберт Зафиров, който стана треньор на автентичния „червен” клуб, влязъл в процедура на фалит.

Преди да изведе отбора си, изграден изцяло от юноши, той стана свидетел на сблъсъци между „армейски” фенове в Борисовата градина. Част от привържениците подкрепят дружеството на ПФК ЦСКА АД, а другите ултраси застанаха зад новосформираното такова ЦСКА-София, собственост на Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков.

„Събираме се с амбицията да тренираме и да играем срещу Лудогорец за Суперкупата. Очаквам и други юноши, които са били картотекирани през миналата състезателна година в ПФК ЦСКА, да се присъединят към нас”, обясни Зафето.

Още по темата

„Ще има само един отбор на ЦСКА и това е ПФК ЦСКА, който се опитваме да възродим. Другият отбор, доколкото съм запознат, е Етрополе, закупил Литекс и прекръстен на ЦСКА. Заплахи не съм получавал, но получих “приятелски” смс, от мои бивши приятели. Играчите също са получавали такива съобщения.”

Дали има истина в слуховете, че част от футболистите на ЦСКА-София могат да се присъединят към неговия тим?

„Донякъде е истина, че футболисти на отбора, който в момента е на подготовка в Австрия, искат да се присъединят към нашия тим. Става въпрос за това, че децата на ЦСКА, на които не им се дава възможност да се развиват, са добре дошли при нас. Няма да върнем никой, картотекиран през миналия сезон в ПФК ЦСКА, защото ние нямаме право да правим нови картотеки до зимата. Има разговори, но няма нищо потвърдено.”

Как се чувства той в тази враждебна обстановка?

„Чувствам се потиснат, защото не съм очаквал, че „червената” общност може до такава степен да бъде заблудена. Лично Дора Милева ме покани, за да възродим ПФК ЦСКА и да стартираме с отбор, който да се готви за Лудогорец. За лиценз не мога да говоря, там си има други хора. Аз съм поканен единствено да подготвим тези деца, за да не се излагаме тотално срещу Лудогорец.”

Кой издържа отбора?

„В момента ние сме отбор на синдика. Изцяло се издържаме от тях, но не сме направили никакви разходи, за да говорим за издръжка.”

Какво очаква да се случи?

„Очаквам феновете да се опомнят какво правят в момента и какво се случва с ЦСКА, защото определени хора се опитват да откраднат името. Увеличиха се неприятелите ми, но ако ме беше страх, нямаше да се явя днес.”

Защо се е наел да стане треньор на тима?

„Аз се чувствам задължен на ПФК ЦСКА, защото тук е израснал баща ми и е спечелил девет титли. Аз съм бил капитан на този отбор и затова не мога да го пренебрегна с лека ръка. Щом мога да помогна на моя отбор, ще го направя винаги, с най-голямо удоволствие. Страшно много ме боли, че някои още не могат да се събудят. „Червената” общност трябва да се събуди и да се обедини, за да възродим този клуб, който в момента е в несъстоятелност. Тогава, когато този клуб не съществува, тогава приемам да се търсят други варианти. Сега искаме да покажем, че ЦСКА е жив. Не можем да привличаме други състезатели освен онези, картотекирани през миналия сезон в ЦСКА. На този етап стартираме само с юноши, родени от 1997 до 1999 година. Те не могат да имат договори, защото те са юноши.”

Кой има интерес от раздора в Борисовата градина?

„Явно някой има интерес да раздели публиката на ЦСКА и отборът да бъде в това мизерно състояние. Тази работа, която е започната с разединяването, не е от днес, а е работено върху това от предишни години.”

Какви са бъдещите му планове за лятна подготовка?

„След тренировката ще отидем на лагер, но не мога да ви кажа къде, защото отборът ще се готви тайно. В тази обстановка не може да се работи. Тези деца нямат навършени 19 г. и са нашите деца, но не могат да работят в такава обстановка. Ще се опитаме с тях да постигнем нещо."

Още за спортната драма четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Вижте какво нещо било Демокрацията! Тези дето обраха ЦЕКА с над 30 милиона, днес не са в затвора, а са негови спасители?!
13
5
 
8
 
! Отговори
do Черепа преди 7 години
Кой ти дава право да пречиш на отбора?Къде беше миналата година, когато Гриша Ганчев пое ЦСКА във В група и спечели купата на БЪлгария. Сега той има план за изкупуване на старото дружество. С какво право ти ще се буташ там? Просто ще има пререгистрация? кой ще чака 30 години да се издължаваш?Мафиот!
12
4
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Защо да вярвам на Черепа. Миналата година по това време той беше привърженик на започването от А Окръжна група. Година по-късно той реши да оздравява дружеството. Какво се случи през тази година? КОЙ решжи, че ЦСКА трябва да стои още 3-4 години в ниските дивизиии да се оздравява в продължение на 30 години. КОЙ ще си чака парите 30 години?След 30 години тези 23 милиона на колко ще са равни в днешни пари?
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В заглавието АВТЕНТИЧЕН трябва да.е в кавички, а не ЧЕРВЕН
10
2
 
8
 
! Отговори
Hahahahahah преди 7 години
Левски излиза от А група ЦСКА става Литекс ахахахаххахаха има ли още тапунгери да ревът за БГ футбола ?
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 2 до 10Божков е имал 3млрд. преди 10г. Дори един лев да не е спечелил от тогава, пак има 3 млрд. Това приравнено към моя стандарт означава все едно аз да имам 3000 лв. а дълговете на ЦСКА да са 30 лв. Аз, а и всеки истински фен на ЦСКА не би си поколебал и две секунди какво да направи. Божков прави ли го? Мислиш ли, че изобщо му пука за ЦСКА? Единственото, което иска, е да печели от базите тези 30г. И любимият му Леевски да е без конкуренция.
8
11
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Как и да е е за предпочитане пред алтернативата да се закрие ЦСКА, не мислиш ли ? Друг избор нямаме ! Другият вариант е да подкрепим ГМО-Уродът на Ганчев, който пък няма абсолютно нищичко общо с червеният клуб.
7
8
 
10
 
! Отговори
ти под мен преди 7 години
Ти го каза, предпочиташ ГГ пред ЦСКА ! Айде бегай у Микре, припознавачо.
6
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цесекар съм и предпочитам ГГ пред този "автентичен" ЦСКА с Дучето, Цимбика и Божков, който няма за цел да ни оздрави, а да ни заличи от големия футбол завинаги!
5
7
 
16
 
! Отговори
ала-бала преди 7 години
Така и не разбрах какво значи "автентичен". Ако беше автентичен щеше да е на подчинение на Министерство на отбраната. Илия Павлов ли е бил автентичен, Сашо Апашо ли, Васил Божков ли, Титаните на мисълта ли... Кой им дава право да се отъждествяват с идеята ЦСКА? Разграден двор е държавата и затова е такъв резултатът. Имали да дават на спортното министерство 14 млн.?!?! Ами кой ги проспа докато се трупаха? Като бяха 1-2 да беше излязъл някой да каже край. А не сега да умуват кой е автентичен...
4
10
 
16
 
! Отговори
ЦСКА преди 7 години
КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ФЕН НА ЦСКА ДА ПЕЕ В ЕДИН ГЛАС СЪС ТОМИСЛАВ РУСЕВ, Б. КАСАБОВ, ИВАН И АНДРЕЙ... КАК ПЛАНЪТ ЗА ОЗДРАВЯВАНЕ НА ЦСКА НА ЛАФКА И БОЖКОВ БИЛ ДОБЪР ЗА ЦСКА !!! А ТОЗИ ПЛАН Е ДОБЪР САМО ЗА ВРАГОВЕТЕ НА ЦСКА !!!
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много има за крадене.Сашо Апашо не успя да гушне базите,а парите са там.Играта е за пари,всичко друго е за ф(р)енската любов.
2
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Васил Божков е на 60г. Прави си сметката 30г. да връща дълговете и като ги върне в следващите години да започне да печели. А, бе хора, как му вярвате?????????????????????????????????????????????????????????????
1
6
 
10
 
! Отговори
gost преди 7 години
Играят си на партизани