Скандал: Ренато Санчес не бил на 18, а на 24 г.!

Родителите му го записали, чак като станал на 5 години
5 юли 2016 16:07,
19
Скандал: Ренато Санчес не бил на 18, а на 24 г.!
Снимка: архив, Ройтерс

Новата звезда на португалския футбол Ренато Санчес не е на 18, а на 24 години! Сензационното твърдение е на бившия френски треньор Ги Ру.

Според него има проблем с рождената дата на играча, тъй като той е бил регистриран, когато е вече на 5 години и родителите му се разделят.

Официално Ренато се води, че е роден на 18 август 1997 година, но тъй като произходът му е от Кабо Верде, Ги Ру твърди, че има разминаване.

"Той казва, че е на 18 години, но според мен това трябва да се провери внимателно. Смятам, че рожденната му дата е регистрирана няколко години след дейстителния ден, в който се е родил. Убеден съм, че той е на 23 или 24 години", заяви той.

Ренато изигра страхотен мач срещу Полша, като вкара гол в редовното време, а след това се разписа и при дузпите за успеха на своя тим. Преди месец пък Байерн плати 35 милиона за него, като сумата може да се увеличи с още 45 милиона в зависимост от представянето му и постигнатите успехи.

Иначе това не е първият случай, в който се поставя под съмнение възрастта на играч с произход от Африка. Шансел Мбемба от Нюкасъл например има регистрирани 4 различни рождени дати.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е и?
11
0
 
4
 
! Отговори
Гунчо преди 7 години
Някои от Пеневата чета също имат разлики, но само в месеците. По това време като се кажеше, че ще има балканиада за юноши родени след м. септември еди коя си година и им променяха картотеките, за да може да играят. Затова някои от тях са с две рождени дати.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязали ли сте как винаги се появява някой, който твърди, че е на 150 години, но никога няма документи с които да го докаже? Просто по света все още има места на който никой не се занимава с такива неща като рождена дата. Да, знае се, че той е син на... и евентуално е роден когато вожд е бил..., но дали е било през 1989 или 1997 няма никакво значение. Не знам точно къде е роден Ренато, но явно е роден на подобно място.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той може и на 32 да е, дали на Байерн ще им е все тая пак :)
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никакво значение на колко е, важното е , че е интегриран и набута гол в правилната врата.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и Обонго не се знае на колко години са го регистрирали.
6
5
 
11
 
! Отговори
НЕГАРАТ с ОЛД СПАЙС преди 7 години
УЕЛС би служебно с 3 на 0 ей ся по БТВ НОВИНИТЕ го казаха
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Африка и в части от Азия още си живеят в съвсем друг свят. 90% от населението няма лични документи и такива "подробности" като точна рождена дата не им трябват. Когато живееш в малко селце по средата на нищото и се занимаваш с лов, риболов и евентуално със земеделие изобщо не е важно дали си на 18, 28 или 108.
4
2
 
4
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Може да са изчакали , да видят дали ще стори и тогава го записали.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова ли е важно? Нали играе добре. Пък едно време и нашите прабаби по селата, я са си знаели точната дата на раждане, я не са. Като почнат да обясняват, че била на 95, щото я бил кръстил еди си кой поп, пък той станал поп еди си кога... същата работа! И като се вземе предвид, че са били 10 деца *** го разбери кой на колко години е точно. Така, че какво се подигравате, като преди 100-на години и тук е било същото.
2
1
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
В Африка явно ...трудно броят до 20-сет и за това са извинени.Еее,някои броят и до 50-сет,но са с висссше...образование.
1
15
 
12
 
! Отговори
кооооооооо - неееее преди 7 години
не му давам повече от 15