Симеон Чамов – олимпиецът ни между бокса и семейството

Съпругата му се надява на медал от игрите Рио
11 авг 2016 12:22, Красимир Ангелов
14
Симеон Чамов – олимпиецът ни между бокса и семейството
Снимка: Reuters

Няколко решаващи удари и категорична победа, която развълнува хиляди българи. В началото на седмицата 25-годишният боксьор Симеон Чамов спечели срещу турчина Онур Шипал в първия кръг на боксовия турнир от игрите в Рио.

Още по темата

За представянето си спортистът споделя, че чувството е неописуемо, а атмосферата в залата – уникална.

"Гледах по телевизията и чувствах огромно вълнение и адреналин. Много съм горда с неговия мач и постижение", споделя съпругата му.

Случайно или не, Таня и Симеон се срещат за първи път именно на боксов мач. Това се оказва любов от пръв поглед. 8 години по-късно те са щастливи родители на малкия Тервел и все така неразделни.

"Обади ми се веднага след мача. Моята реакция беше едно бурно викане. Бях толкова щастлива, а той толкова спокоен", разказа Таня пред Bulgaria ON AIR. По думите й спортът ги сплотява като семейство. Тя самата като малка е тренирала бокс, но по- късно разбира, че този спорт не е за нея. В момента е изцяло отдадена на сина им Тервел.

"С каквото и да реши детето ни да се занимава в бъдеще, ние ще сме зад него, но държим спортът да бъде част от неговия живот, защото това е здраве и физическо развитие", посочи още съпругата на боксьора.

От своя страна Симеон заяви, че заради постоянните тренировки и отсъствия от дома, семейството му липсва.

"Надявам се да стигна до почетната стълбичка, защото това е оценка на целия труд и лишения", каза спортистът. Съпругата му също се надява той да спечели медал, за да бъде удовлетворен от положените усилия.

Тази вечер Симеон Чамов ще се изправи срещу тайландския боксьор Сайлом Ади в мач от 1/8-финалите. Мачът е малко след 00.30 часа българско време.

"Ще бъде труден мач, целта му е да изкара противника от неговата тактика, надявам се да не успее срещу мен. Мисля, че имам здрави нерви и ще устоя", обнадежден е българският боксьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 7 години
До изнервенщо не ходиш да си ловиш покемоните и не оставиш коментарите на тези който се гордеем с постиженията на българите. Макар и да са малки успехите им, вложеният от тях труд е огромен. "ТРУД" - това е думичка която ти и АНОНИМЕН явно не знаете смисъла
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като прочете човек статията ще реши че мангуто е станал олимпийски шампион. А той победил в предварителния кръг никому неизвестен тюрк.
6
2
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Благодаря ти, Симеоне, за това, че ме накара пак да изтръпна от гордост, че съм българин!!! Ще гледам следващия ти мач и ще стискам силно палци!!!Успех, момче!!!
5
3
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
И какво й има на думичката л.и.г.а.в.и., та трябва да я цензурирате?
4
3
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
А бе, тези спортните коментатори от БНТ са ли пълни о.л.и.г.о.ф.р.е.н.и - некадърни, ***, с някакво соц. самочувствие? Докога ще дават на тази смотана телевизия да печели големите спортни събития. Писна ми.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгария вече са с 6 златни и 10 сребърни.
2
5
 
15
 
! Отговори
българин преди 7 години
Спортните успехи на българите са с тройно по-голяма стойност, защото са постигнати без държавна и обществена подкрепа. Твърде често за съжаление сме свидетели даже и на саботаж от страна на държавата, федерациите и обществото.
1
2
 
9
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
Да е жив и здрав