Достойно представяне: Невяна Владинова седма в Рио

Гимнастичката се представи отлично на Олимпийските игри
Обновена: 21 авг 2016 00:16 | 21 авг 2016 00:07,
32
Достойно представяне: Невяна Владинова седма в Рио
Снимка: БТА

Българката Невяна Владинова завърши на престижното седмо място на финала на индивидуалния многобой на турнира по художествена гимнастика на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Шампионката на България, която беше шеста в квалификациите, се представи много добре и на финала. Владинова изпълни със страхотно настроение и четирите си съчетания и получи оценки от 17.883 точки на обръч, 17.750 точки на топка, 18.050 точки на бухалки и 17.050 точки на лента. Единствено на лента тя направи две грешки.

Това е най-доброто класиране на индивидуална гимнастичка на България за последните три олимпиади, след като Силвия Митева беше осма в Лондон 2012, а Симона Пейчева - десета в Пекин 2008.

Шампионка стана рускинята Маргарита Мамун със 76.483 точки. Тя игра без грешки и в четирите си композиции и получи оценки над 19.000.

Мамун има седем световни титли в кариерата си, а сега стигна и до олимпийската титла.

Изненадващо на второ място остана трикратната световна шампионка Яна Кудрявцева (Русия) със 75.608 точки, която направи груба грешка на бухалки и това й коства първото място.

Бронзовото отличие завоюва Анна Ризатдинова от Украйна със 73.583 точки.

Пред Владинова са още Йон-Джае Сон (Република Корея) със 72.898 точки, Мелитина Станюта (Беларус) със 71.133 точки и Катерина Халкина (Беларус) със 70.932 точки.

Турнирът по художествена гимнастика в Рио завършва утре с финала в многобоя при ансамблите.

Toп 3, художествена гимнастика, многобой жени:

1. Маргарита Мамун (Русия) - 76.483 точки (19.050 точки на обръч, 19.150 точки на топка, 19.050 точки на бухалки и 19.233 точки на лента)
2. Яна Кудрявцева (Русия) - 75.608 (19.225, 19.250, 17.833, 19.250)
3. Анна Ризатдинова (Украйна) - 73.583 (18.200, 18.450, 18.450, 18.483)

Четете още спортни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също много исках нашето момиче да да се класира напред.Но рускините( без да си кривим душата) бяха класа над всичките ,включително и от нашето момиче. Отдавна не бях гледал художествена гимнастика и това което ми направи впечатление е еднаквостта на изпълненията .Испанката например всяко нейно съчетание бе заето от 10 секунден пирует, и беше смешна. А корейката само защото не изтърва уред беше малко по напред .Но общо взето и худ.. гимнастика е отражение на състоянието на спорта ни .....
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера в интервюто с Раева каза че Невяна била много еуфорична и й препоръчала да си контролира емоциите сега си представете и тона с който го е казала и как я е смачкала съчетаниятя й са хубави и ако отстъпват на руските ок но корейката с нищо не я превъзхожда
21
5
 
5
 
! Отговори
до 19-ти преди 7 години
Кудрявцева не си е гонила бухалката извън килима, изтърва я на финала на упражнението си, бухалката се изтъркули от ръката й.Много злоба, но не може да зъмъгли съвършенството нагениалната гимнастичка. Точно това я прати на второ място - тази грешка.Харесвам много и Мамун, тя също е много добра.Както и да се злобее, руската школа е създала съвършена гимнастика!Има конкуренция в отбора и достойни съпернички от Украйна и Беларус.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отлично постижение - дебютантка сред най-силните, които са на върха на спорта от години!Момичето на трето място се казва Ганна, а не Анна.Това е за тези, които не следят и не познават този спорт и участничките.Нашата се нареди с тях! Страхотно постижение за това младо ., красиво и тарантливо момиче!
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рускините са божествени в този спорт.Струи великолепие и красота.Ех Русио ,Русио.С такива жени,а до къде я докара.
18
9
 
8
 
! Отговори
Достойно ли? преди 7 години
Достойно представяне е до трето място.Не може да си седми и да си се представил достойно, няма как да стане.Щом рускини са съдийки ... всичко е ясно.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз мисля,че момичето игра чудесно.Съчетанията бяха кофти
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАЙДЕ БЕ ? КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ МЪЖЕ ? МОМИЧЕТАТА ПРЕДСТАВИХА БЪЛГАРИЯ ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЯМА БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ !
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До деси КОМЕНТАТОРКИТЕ БЯХА РУСКИНИ , НО ГОВОРЕХА НА БЪЛГАРСКИ ...ЯВНО ПУТИН ИМ Е ПЛАТИЛ ...
14
10
 
17
 
! Отговори
ИИ преди 7 години
ТОЗИ СПОРТ Е ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ .... ТУК ВСЯКА ГРЕШКА СЕ НАКАЗВА , НО ТОВА ПРАВИЛО НЕ ВАЖИ ЗА РУСКИНИТЕ . ЯНА КУДРЯВЦЕВА СИ ГОНИ БУХАЛКАТА ИЗВЪН ПОЛЕТО , НО НИКОИ НЕ Я НАКАЗВА ЗА ТОВА И ВТОРО МЯСТО ЗАЩОТО ДРУГАТА РУСКИНЯ Е ПЪРВА . ПРИ УСЛОВИЕ , ЧЕ СИ ИЗПУСНЕШ УРЕДА , ПРОСТО СЕ ПРОЩАВАШ С ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ , НО ЗА РУСКИНИТЕ ТОВА ПРАВИЛО НЕ ВАЖИ ...
13
2
 
9
 
! Отговори
Сребърен медал преди 7 години
За България! Браво Мирела!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
14 шампионски титли от световни първенства в индивидуалните представяния и ансамблите; 14 шампионски титли от европейски първенства; 5 от световни и европейски купи и 2 вицешампионски титли от Олимпийски игри. Това е от ерата на златните момичета. Нямали сме никога олимпийски шампионки.
11
0
 
3
 
! Отговори
Пенка преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Не говори наизуст, за да не се излагаш- БЪЛГАРИЯ АБСОЛЮТНО НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ОЛИМПИЙСКА ШАМПИОНКА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА- НИТО В АНСАМБЛИТЕ, НИТО ИНИДИВИДУАЛНО- НИТО ВЕДНЪЖ!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Anonimenпо-добра беше, естествено, а на корейката треньорката е рускиня и тренира в русия, невяна, ако не беше изпуснала 2 пъти лентата накрая, ставаше 5та.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Единствено и само БЪЛГАРИТЕ са правили и правят от България райска градина!!!Който милее за Русия, за САЩ и пр. - да отива в съответната държава.
8
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
To e qsno,che ruskini i ukrainki sa go prevzeli tozi sport i vinagi shte vzimat parvite mesta, ama puk s kakvo beshe po dobra koreikata ot nashata che stana chetvarta. I po princip ostanalite...
7
2
 
17
 
! Отговори
Ангелина преди 7 години
Момичето си е ОК. Не й бяха конкурентни съчетанията. Поздравления за представяне!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До десиами и правилно, за да не я натоварват с очаквания от зрителите, които не са реални, виж класиранията от последните години на световните първенства и ще ти стане ясно.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Petrovя, изброй многократните ни олимпийски шампионки в индивидуалната надпревара, недоволния, и коя е с по-добро класиране от нея в посл 20 години?
4
6
 
10
 
! Отговори
деси преди 7 години
Най-неприятното беше, че коментаторките изобщо не и симпатизираха, имаха си свои фаворитки и съвсем не им беше до прекрасната Невяна. Снизходително отношение, дори по-критично отколкото към всяка друга.