BG шампионът Лудогорец с рекорд – цял мач без българин в състава

За тима играха 7 бразилци, канадец, румънец, аржентинец...
24 окт 2016 09:22,
32
BG шампионът Лудогорец с рекорд – цял мач без българин в състава
Снимка: архив, Bulphoto

"Лудогорец" постави любопитен рекорд в срещата от 11-и кръг на българското първенството, в която спечели с 4:0 над гостуващия "Локомотив" (Горна Оряховица).

Шампионът на страната ни започна мача с титулярен състав, в който не фигурираше нито един роден играч. Георги Дерменджиев бе заложил на 7 бразилци – Джонатан Кафу, Густаво Кампаняро, Сисиньо, Натаниел, Лукас Саша, Вандерсон и Марселиньо, който има наш паспорт и играе за националния. Канадецът Милан Борян, румънецът Клаудиу Кешерю, аржентинецът Хосе Луис Паломино и украинецът Игор Пластун оформиха състава, с който "Лудогорец" разби "Локо" с 4:0 и продължава да диша във врата на водача "Левски".

Любопитното е, че и трите смени, които направи Дерменджиев, бяха легионери – бразилеца Жуниор Кишада, конгоанеца Джоди Лукоки и тъмнокожия Вирджил Мисиджан от Холандия, отбелязва в. "Труд".

"За нас всички играчи са ценни – каза Дерменджиев след осмата победа в шампионата. – Тези, които играха днес, показаха, че на тях може да се разчита. Самочувствието ни не е пострадало след загубата от "Арсенал". Един такъв резултат не може да ни спре. Няма от какво да се срамуваме."

Кешерю вкара два от головете за успеха над тима от Горна Оряховица, а по веднъж се разписаха Марселиньо и Кишада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
sos преди 7 години
До ПитамАйде бе... било същото хахах Само чужденци викаш играят, няма нито един англичанин или испанец в тези отбори хахахаха
19
3
 
3
 
! Отговори
24 май преди 7 години
Лудогорец е български отбор и в него трябва повече от половината играчи да са българи! Това, което са направили е отвратително, а харесвах отбора...Абсурдно е също така драскачите в този сайт да не използват БЪЛГАРСКАТА азбука - кирилица! Какво значи "BG шампионът"?Трудно ли ви е да напишете "български" на БЪЛГАРСКИ език? А от морална гледна точка как се чувствате, използвайки чужда писменост в уж български сайт???
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лудогорец е враг за българския футбол. Никой истински фен не се интересува от банда бразилски наемници. Неслучанйо в Разград им ходят по 100-200 души на мачовете. В София ходят да ги зяпят заблудени души, които искат да гледат не тях, а отбора, срещу който играят. Всеки, разбиращ от футбол, помни какви мръсни номерца правеха, когато БФС въведе правило за задължителен млад български играч титуляр.
17
3
 
12
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Нямаше ли някакво правило, което ограничаваше броя на легионерите на терена... След като водещ отбор в БГ използва само чужденци, какво се чудите, че нац. отбор го навряха на кучето в г***з@ !!!!
16
3
 
4
 
! Отговори
питащ преди 7 години
По логиката на Домуз ага, тогава да наемем емигранти да работят във всички сфери родното производство. Но тогава всички запалянковци на Ла.ногорец ще изреват на умряло.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До meВ съвременния свят не е важно дали си Българин, Аржентинец Американец, Китаец или Ганаец. Важно е да си вършиш добре работата. Същото се отнася и за футболистите.Не знам какви са причините, но българските футболисти в този момент, повтарям в този момент, масово не стават. (изклучвам на няколкото добри играчи като Владо Стоянов? и др.)Нормално е да се потърсят чужденци.
14
4
 
7
 
! Отговори
me преди 7 години
До "генийте" долу - 13, 14 и други - нямаме качествен материал, защото нашите момчета нямат стимула да се борят, като очевидно всеки ги тъпче и заменя с чужденци. Това е процес, който тече от много години и малко по малко ще спрат изобщо да се опитват нашите. Проблема не е в българските футболисти в случая, накрая те го обират като виновни (видимо неглижират), но няма как да не е така, като се предпочитат маймуни пред тях. За какво да се борят? Питайте Домус Ага.
13
9
 
15
 
! Отговори
nina преди 7 години
Затова не харесвам "Лудогорец"! С какво да се гордея, че отборът участва еди-къде си и бие /или не/?-та там почти няма български играчи! Хайде, направете си юношески отбор и от там си дърпайте играчи за "големия" отбор! Нали с пари всичко става-не правете най-лесното, а най-полезното за България! Иначе, с какво да се гордеем?
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Не е така.Проблема в детския футбол са треньорите.Знаеш ли колко деца на мои познати се отказаха точно от футбола, заради това, че разни *** започнаха да им искат пари на ръка за да ги пускат да играят и те естествено ги отписаха.И за плейстейшъна не си прав. Сина ми тренира кикбокс 3 пъти седмично, волейбол 2 пъти седмично и е в училищния отбор по баскетбол, а в същото време се скъсва да играе на плейстейшън вкъщи.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време имаше ограничения - до трима чужденци, до 5 чужденци и т.н.Сега е безобразие - правиш си отбор от квито си щеш без българи. ФИФА ги позволява тези безобразия.
10
4
 
17
 
! Отговори
3M преди 7 години
Вместо Българи юнаци, гледаме десет малки негърчета. Закривайте безумието наречено български футбол!
9
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свиквайте с мисълта.Българите футбол не могат да играят - днешните хлапета или са пред плей-стейшъна или в кафето с цигара в устата. Справка националния отбор??? Ако не беше Марселиньо , щяхме да берем срам от загуба срещу люксембург. Лудогорец прави правилно. А БФС на место да се услушва, да вземат още бразилци националния отбор!
8
9
 
13
 
! Отговори
фактор преди 7 години
Е и какво като са играли само чужденци ? Като няма качествен български "строителен материал" -то ще внасяме .Искаме футбол да гледаме -а не ритнитопковци дори и да са българи .
7
4
 
19
 
! Отговори
до долния преди 7 години
по добре малка публика, отколкото армия надрусaни и пияни глупaци, които изпочупват половината град.....от любов към отборите си
6
12
 
14
 
! Отговори
даа, преди 7 години
прекаляват с чужденците, но чак пък да убиват бг футбола....Как да убиеш умрял?! Жив ли ни беше футбола с Левски и ЦСКА и до втори предварителен кръг?Ами националите с 6:0 от Чехия?Защо помните само последните 3-4 години?
5
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей затова не ми пука за тези и се кефя, когато на международната сцена им вкарват по 6 гола. Отборчета като това убиват бг футбола, за какво младите да тичат да тренират в школите, като накрая вместо тях се внасят на едро чужденци?
4
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Домусчиев заслужава адмирации за постигнатото - направи свестен отбор с възможности за международна сцена. Но футбол не се постига само със скаути и добри трансфери. По този начин положението при мъжете ще е що-годе свястно няколко години, но при младежите ще ни тупат дълго като брашнян чувал. Без школи сме за никъде.
3
14
 
16
 
! Отговори
Ss преди 7 години
Така и трябва ! Бг футболистите само за малки котета и дискотеки мислят и за нищо не стават!
2
25
 
11
 
! Отговори
madness преди 7 години
Важно е да има ефект, без значение колко българи има в отбора.Тази типично българска дребнавост и заяждане са голяма пречка за развитието ни като нация.А и в Лудогорец се работи здраво.Кога друг бг-отбор ще играе така добре в Европа? На 31 съм,освен Левски (Сф) 2006 г.,друг отбор с близки (но по-слаби) резултати не си спомням от 1999 насам.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дам, национален футбол !