Без Русия на големи спортни събития?

Страната има три дни да обясни резултатите от допинг тестовете
24 сеп 2019 14:08, Нели Христова
54
Без Русия на големи спортни събития?
Снимки: Reuters

Едва година след вдигането на забраната, Русия отново е изправена пред опасността да не участва на големи спортни събития, които включват Олимпийските игри и световните първенства. Страната може да получи и забрана да организира големи събития и състезания.

Според данни на WADA, РУСАДА е манипулирала данните от допинг тестовете. Агенцията има три седмици да обясни несъответствията.

"Има доказателства, че е изтривана информация. Трябва да разберем от руските власти какво е обяснението за това“, казва Джонатан Тейлър, шеф на WADA, пред BBC Sport.

През януари Русия изпрати данните от лабораторията на РУСАДА в Москва, като част от условията, лицензът и да бъде възстановен след три години далеч от спортни събития.

Но вчера от WADA обявиха, че в тези данни има огромни несъответствия. Ако руските власти не успеят да обяснят на какво се дължи това, със сигурност ще има последствия, казва Тейлър.

"Те могат да са разнообразни, но със сигурност може да забраним Русия да е домакин на събития, както и руски атлети да участват на Олимпийските игри“, казва той. Това означава, че има вероятност Русия да няма отбори на Олимпийските игри в Япония през следващата година и Световното по футбол през 2022 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
11
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Тези атлантически п.д.руги вече се чудят какво още да извадят от задниците си, за да направят поредната мръсотия на Русия! Да забранят на собствените си ''астматици''-мутанти да участват в световни спортни събития е най-правилното нещо, което трябва да направят, но понеже са ''честни демократи'' разбира се няма да го направят! Намират се в деветата глуха на изчерпаният отвсякъде капитализъм и се чудят как да отклонят вниманието на световната общественост от пълната си безизходица!
46
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И мен не ме интерсува Русия,но русофилите не са съгласни.Те искат тя да управлява в България и са готови на всичко за това.Сега ще налупат минусите,за да докажат това.От Русия идва само корупция,бедност,алкохолизъм,неуважение към другите и т.н.Тая Русия е опсебена от мания за величие и всякакви други комплекси, културни, исторически и др.
45
16
 
10
 
! Отговори
Безразличен преди 4 години
Нито мразя Русия, нито ме интересува. Да стои далеч от Европа, от България, да спре да се меси във вътрешните ни работи, да спре да извършва подривна дейност и да краде територии. За всичко останало, на нас младите Русия ни е БЕЗРАЗЛИЧНА. Панимаеш?
44
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако изхвърлят блатото,ще има малко по-честни игри.Навсякъде има допинг,но да се толерира на държавно ниво е недопустимо.Трябва да се изхвърлят за 5 години от всички международни състезания.Това е единственото правилно нещо,което могат да направят за доброто на спорта.
43
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън руските измамници от спорта!
42
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските ясно, кажете за американските и европейските астматици? Докога с различен аршин за едните и за другите измамници?
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недей така за тази тенесистка, че тя нали беше първата любов на Гришо.
40
3
 
32
 
! Отговори
Мистър стероид преди 4 години
Като гледам бичепса на една американска тенесистка, тя не взема допинг, тя се храни с него.
39
18
 
7
 
! Отговори
учен преди 4 години
ЖАЛКИииии ЖАЛКИииии..Жалки !!! Да те обвинят за ДЪРЖАВНА НАСИЛСТВЕНА допингманипулаций ..СРАМ ! АЗИАТСКИ МОНГОЛОИДНИ *** НОМЕРА......В СОЧИ ...агенти на КГБ до ПРОБИЕ ДУПКА в стената на лабораторията...и да подмени пробите ...СРАМ ...за всяко ЦИВИЛИЗОВАНО лице....но не и за *** ! На олимпиадата -СЕУЛ -88 год. всички медикаменти за соц. страните ги държеше и раздаваше СССР - те дадоха на БГ щангисти заразени медикам. ГЕРМАНИЯ САМА анулира всички резултати на спортистите от ГДР ! ДОСТОЙНО
38
0
 
22
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
от доста време не гледам почти никакви спортове - аман от химия, съдийски реверанси, уговорки, купуване на мачове и срещи и удари под пояса; явлението е повсеместно в световен мащаб
37
23
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
след 3 дни от кремъл ще излязат с декларация че светът им е крив и никой другслед 3 дни пак ще нарекат бялото - черно жалко за спортистите които спазват правилата но май заради нарушаващите ще изгорят и останалите(ако има такива в русия)
36
17
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Обяснвнието е ясно. Данните са трити от зелени човечета ..... без опознавателни знаци.
35
21
 
11
 
! Отговори
TT преди 4 години
До Калеко Алеко- ТТе ще си направят собствени олимпийски игри...Освен"великата" рассия ще участват спортните гиганти ЛНР,ДНР,Сев.Осетия и браЦка Венецоела...
34
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либерастите здраво подрпръцкват под големия мечешки xуй.И се чудят каква простотия да измислят за да им го забива мечката още по-надълбоко.Давай Мечо.
33
5
 
20
 
! Отговори
Само да отговоря преди 4 години
Защото *** са се заблудили, че живеем в демокрация и има свобода на словото, може би.
32
21
 
22
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо проруските коментари се толерират?
31
36
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Болните амбиции на колхозниците да се докажат на всяка цена са опорочили не едно и друго спортно събитие ... На принципа целта оправдава средствата кремълските стратези са готови на всякакви манипулации, без да ги е грижа за принципите които погазват и здравето на спортистите им ... наред със санкциите и контрасанкциите, на Путинова раССия трябва да се наложи "ембарго" и в областта на спорта, нека чибу.рашките се състезават с тези с дръпнатите очи и тюбетейките, в пределите на евроАзия ... !!!
30
8
 
25
 
! Отговори
балама преди 4 години
Хубаво е сега, братята Уйлямс и оня, дългия плувец, Фелпс, да поведат една кампания "Чист спорт за мирен свят". За да е лудницата пълна.
29
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Империята на злото отново надигна глава. Време е да получи подоваващ удар!
28
3
 
3
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
Хакерите от НАП си горно имат отговор🤔