Пращаме 5 щангисти на турнир в памет на Наим Сюлейманоглу

Той ще се проведе този уикенд в Газиантеп
12 ное 2019 15:34, Красимир Ангелов
17
Пращаме 5 щангисти на турнир в памет на Наим Сюлейманоглу
Снимка: БФВТ

България изпраща петима състезатели на първия турнир в памет на големия щангист Наим Сюлейманоглу.

Състезанията са в три дни, от 15 до 17 ноември, в град Газиантеп в Южна Турция. Състезанието е и част от олимпийската квалификация за игрите в Токио през следващото лято.

При мъжете ще ни представят Стилиян Гроздев в категория до 67 кг, европейският шампион и вицесветовен шампион Божидар Андреев в по-горната за него категория до 81 кг и Васил Господинов при 109 килограмовите.

На турнира ще има и 2 наши националки – Даниела Пандова в кат. 49 кг и Мая Иванова в категория 55 кг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мен 14Наим е бил кандидат за Партия за националистическо действие (MHP) на местни и на парламентарни избори в Турция. Става на въпрос за ултранационалистическа партия. Сивите вълци им се водят за младежката организация. За тях България е Турска провинция. Така че да обясняваш колко Наим е обичал България е пълна глупост. Обичал е територията... като част от Турция.
12
1
 
7
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Много сте начетени и знаещи. Ако на вас ви кажат, че от утре се казвате Хасан, Али или Мехмед, как бихте се почувствали??? Наим винаги е показвал обич и признателност към България и ненавист и обида към тогавашния комуниттически режим. Името дадено ти от майка и баща е свято и то те прави това, което си. То е твоята съшност и никой няма право да ти го отнема или променя. Преди да съдите и да плюете ( в което сте номер 1, дори и с/у себеподобни), помислете малко и се поставете на негово място.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До KromКроме,основателят на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА.е ТУРЧИН а той е ХАН АСПАРУГ 681КААН= ХАН е турска титла ,справка ГООГЛЕ а българската титла е ЦАР и коренът е РУСКИ. Българите стават християни мисля ,че през 863 ЗНАЧИ ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ ОСМАНЛИИТЕ СА ДОШЛИ ТУРЦИТЕ Ипод влиянието на СЛАВЯНИТЕ/Асимилирани от слвяните/ са били турци.😆Българскитепрофесори историци това чух от Българската телевизия като казаха,че българският произход е ПЕРСИЙСКИ/ значи ИРАНСКИ
10
8
 
1
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен 9 - какви са тея "турци" в България бе? Тук има мюсулмани които живеят в България. Турци няма. Ти ако се чувстваш турчин, значи си на правилното място. Найм, ако не беше трениран и израснал в България, щеше да *** докер или хамалин при вас. Е, момчето се полакоми по милионите и "благодари" на България подобаващо. От какво недоволстваш, че не ми стана ясно?
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наим е бил кандидат на крайнодясна турска неонацистка партия. Публичен факт. Така че да се твърди, че не е предател е меко казано смешно.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мир на душата му!Много сте строги към него. Това е било едно неграмотно, селско момче прилъгано от Турция на времето за да го използват за пропаганда.В главата му са били само милионите, които са му предлагали и камара от момичета, които го чакат в Турция.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера Българите, въпреки,че пораснах там и живях 39 години в БГЗнам събитията на свой гръб, абе Българино кой кръсти децата си в България? Родителите ли или ДЪРЖАВАТАНавсякъде по света децата се кръстят от родителите А името Наум Шаламанов е държавно име и е невалидно за него и за родителите муНАИМ СЮЛЕЙМАНОГЛУ никога не бил предател, за вас може да е тъкъв а за мен е гГЕРОЙ ,който защити с достойнство ТУРЦИТЕ. В БЪЛГАРИЯ ...Т О Ч К А
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как абсурдното му представяне му в Сеул 1988 (изтласкване на 3,15 пъти собственото си тегло - ненадминато и до днес) да не буди съмнения за това дали турците не са го снабдили с допинг който не е бил открит. В категория до 60 кг, Наим вдига повече от златния медалист в категория до 67,5 кг.Наим вдига с 30 кг повече в двубоя от блестящо представилия се тогава актуален световен шампион Стефан Топуров който взима среброто за България и с цели 55 кг разлика от бронзовия медалист.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път - що за непрофесионална журналистика е това? Г-н Ангелов, защо не е дадено никакво пояснение за това кой е Наим Сюлейманоглу? Ако някой млад човек отвори статията няма как да разбере, че става на въпрос за човек роден и израстнал в България, развил спортните си умения в българската щангистка школа и спечелил първите си две световни титли под български флаг. Също не е упоменато, че той е известен и под имената Наум Шаламанов и Наим Сюлейманов.
4
13
 
8
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ преди 4 години
Наум си отиде като алкохолик и предател, не като шампион...
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са 6 значи требе да има 3 щангистки така повеляват евроатлантическите ценности.
2
9
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА БЪЛГАРИНО преди 4 години
До АнонименАБЕ ***, АКО ТЕБ ТЕ ПРЕКРЪСТЯТ НА ХАСАН КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАШ ? *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!!
1
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наум Шаламанов е име на шампион. Наим Сюлейманоглу е име на предател.