"Лъвовете" се изправят срещу Германия

Остават им още две крачки до Токио 2020
9 яну 2020 14:49, Екип на Dnes.bg
11
"Лъвовете" се изправят срещу Германия
Снимка: БГНЕС

Мъжкият национален отбор на България излиза днес срещу домакина Германия в полуфиналите на континенталната олимпийска квалификация в Берлин. Двубоят е от 21.10 часа и ще бъде излъчен по БНТ 3.

В другата полуфинална среща играят Словения и Франция.

До този развой се стигна, след като Бундестимът остана на втора позиция в класирането в група А на турнира. От своя страна, родните състезатели победиха вчера драматично европейския шампион Сърбия с 3:2 гейма в група В и станаха лидери.

Така България е само на две крачки от заветната цел - класиране на Олимпиадата. За да продължат да мечтаят "трикольорите", обаче ще трябва да преминават през Бундестима, който ще бъде подкрепян от своите фенове.

В исторически план България води в срещите си с Германия със 17:10 победи, като спечели и последния мач - 3:2 в Лигата на нациите през миналото лято. Победителят в турнира ще се класира за олимпийските игри в Токио.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: волейтбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъвове?! хахаххаТия мрши.
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
''"Лъвовете" се изправят срещу ГерманияОстават им още две крачки до Токио 2020''Две крачки значи са пред табелата на град Токио,просто да направят две крачки и готово!
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Гришо...
6
2
 
6
 
! Отговори
Волейболен спец 3 преди 4 години
..... Ако бяха решили да дадат повечко парички за заплата на някой доказан Руски или Италиански специалист и при жените ........ И там щяхме да имаме шансове ! Не като сега... След две загуби и един спечелен гейм днес ще играем "приятелски мач" с Азербайджан.... Другарят Иван Петков е много зле , и като специалист... Да не говорим като тактик ! Никакъв го няма ....... Не знам какви дебели ВРЪЗКИ има , че виси още там .......
5
3
 
6
 
! Отговори
Волейболен спец 2 преди 4 години
..... Освен това минимум 50 процента , ако не й повече ( към 70 - 80 процента ) от заслугата за тези три великолепни победи е на ПРОФЕСОР ПРАНДИ !!! ..... Това че нашите имат качества е неоспоримо ! Но друго си е КАК треньор и гениален тактик и спец , като ПРОФЕСОР ПРАНДИ успява да ги "вдигне" и да изстиска максимума от тях! Невероятен ТАКТИК !!! ... НЕ "цепи басма" на никого и как изпрати в "девета глуха" няколко лекенца , които само ревяха в Националния отбор !!!!! ШАПКА МУ СВАЛЯМ !!!!!!...
4
2
 
7
 
! Отговори
Волейболен спец преди 4 години
Ако не се получи някакъв страхотен психологически срив , което за съжаление никак НЕ Е чуждо на отборите от Балканите ... Дано да няма подобни "събития" ! Определено смятам , че срещата довечера ще е 3:1 или 3:2 за нашите страхотни , в този турнир , момчета !!! Всичко тръгна , по мед и масло , от първата среща с нафуканите "Петли" ... Ако там бяхме загубили щеше да има психологически срив и после щяхме трудно да се вдигнем и срещу "Лалетата" и срещу Сърбите и щяхме да отпаднем.. Но сега е друго!
3
4
 
4
 
! Отговори
До Ангела Меркел преди 4 години
... Колкото ни БИХТЕ на четвъртфинала на Олимпийските игри в Лондон ли ?!?! ...... Имам чувството , че й днес така ще ни ........ "биете" .......... :) ;) :)
2
11
 
5
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 4 години
Никакви проблеми !!! 3:1 за Моите Германски момчета. "БуГаРите" нямат никакъв шанс срещу мощната Немска машина !!!!! В групите играхме колко да се класираме за полуфинала. Сега започваме да мачкаме и да се види истинската ГЕРМАНСКА МОЩ! Ще им вземем един гейм и типично по "БуГаРсКи" ще им падне тонуса ... Ще им отиде психиката... И ще ги смачкаме ! Ние сме БЕТОН , "БуГаРиТе" имат много слаба психическа устойчивост.... :) :) :) ... ДОЙЧЛАНД ЮБЕР АЛЕС !!!!!!! .......
1
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Падаме днес.