Калейн завърши четвърта на Световното в Япония

Татяна Воложанина се класира на седмо място
30 окт 2021 15:32,
17
Калейн завърши четвърта на Световното в Япония
Снимка: БГНЕС

Българската гимнастичка Боряна Калейн завърши четвърта на финала по индивидуален многобой на Световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу, Япония, предаде  Gol.bg.

Калейн направи няколко грешки, но въпреки това спечели оценки от 25.850 на бухалки, 22.500 на лента, 26.400 на обръч и 27.700 на топка, като остана близо до бронзовото отличие.

Другата ни представителка – Татяна Воложанина, която дебютира на Световно първенство, се представи силно и завърши на седмо място. Българката получи оценка 24.700 на обръч, 24.600 на топка, 25.200 на бухалки и 22.100 на лента.

Световна шампионка в индивидуалния многобой стана рускинята Дина Аверина, която получи общ сбор 108.400 от съчетанията си на четирите уреда. По този начин тя влезе в историята, ставайки единствената гимнастичка с четири световни титли от едно първенство след триумфите във финалите на обръч, топка и бухалки.

На лента тя остана втора зад представителката на Беларус Алина Харнаско, която се поздрави със среброто в индивидуалния многобой след общ сбор 105.300. Трета на почетната стълбичка се качи сестрата на Дина Аверина – Арина, със 103.200. Топ 8 допълниха Виктория Оноприйенко (Украйна), София Рафаели (Италия) и представителката на домакините Сумире Кита, която бе отличена и с приз за стил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Ето новината преди 2 години
По-важен е не толкова броят на златните медали, спечелени от Дина Аверина на сегашното световно първенство, а това, че тази гимнастичка стана първата четирикратна шампионка по художествена гимнастика в многобоя. Първата трикратна световна шампионка в многобоя по художествена гимнастика е българката Мария Гигова, а нейната трета световна титла в многобоя е спечелена през 1973 г. На първенството през 1973 г. световната титла е поделена между Мария Гигова и представителката на СССР Галима Шугурова.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Красавица е Боряна и добре играе..Големи успехи я чакат...
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова си може момичето.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излагация.............поне да беше взела бронзов медал!!
8
8
 
6
 
! Отговори
777 преди 2 години
Мииииии то там място за *** няма.Не може всеки път да ви подаряват медали!!!Поздрав за мъжките момичета и истинските грации от РУСИЯ!!!ОООбичаам ви!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да тренират на повече уреди за да придобиват повече умения и концентрация с движения за равновесие като в спортната гимнастика с акробатически упражнения в съчетания за изпълнения,пр.топка елипсовидни по овал/ръгби/или др.по еластичност за да се следи изменението на движението уредите в художественото технично съчетание,изпълнение как разнообразие за усет,обръч също елипсовидни или в съчетание с кръгли да се придобие усет,ориентация за движенията с прибирането на уредите,бухалки с плоски
6
0
 
26
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
През 1987 година във Варна Бианка Панова спечели пет златни медала от едно световно първенство.
5
6
 
13
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Аз да отида и ще стана четвърти.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая не й ли писна от провали.
3
5
 
11
 
! Отговори
Славист преди 2 години
Срам за Сиракова..Какъв пример само даде тая диверсантка.Особено за по-малките гимнастички,които се гърчат като *** само и само да излязат на състезание...Тая е тотал демидж (за Сиракова / Раева става въпрос)
2
7
 
16
 
! Отговори
Или преди 2 години
"КалейнА завърши четвъртА", или "Калейн завърши четвъртИ". Това е толкоз просто и логично...
1
6
 
9
 
! Отговори
Позор за Бг преди 2 години
Избягаха като ....