Наско Сираков: Пътят пред Левски е чист и ясен, ще се справим с НАП

Той също така коментира и провалената сделка с Юнайтед Груп
12 мар 2023 15:35, Нели Христова
18
Наско Сираков: Пътят пред Левски е чист и ясен, ще се справим с НАП
Снимка: БГНЕС

"Няма причина да ни бъде отказан лиценз. Проведохме ползотворни срещи с ръководството на НАП. Единственият проблем на Левски е НАП. Платиха се над 4 млн. лева лицензионни задължения. Левски има 18 мн. лева оборот за миналата година. Това със сигурност е най-живият клуб в България, благодарение на генералния спонсор и феновете", заяви собственикът на Левски Наско Сираков пред БНТ.

Бившият футболен национал разкри, че недоволството на изпълнителният директор Ивайло Ивков се дължи на факта, че той ще разполага с по-малко средства за работа. "Има интерес към акциите. Нормално е Ивайло Ивков да не е щастлив, защото в един момент ще разполага с по-малко средства. Винаги могат да настъпят промени в ръководството на клуба. Нямам личностни различия с Ивайло Ивков. Мислим еднакво по много въпроси. Предпочитам хората, които работят с мен да гледат в посоката, в която гледам и аз. Аз гледам в доброто на Левски. Вероятно Иво също гледа в тази посока", добави той.

Наско Сираков коментира и провалената сделка с Юнайтед Груп. "Юнайтед Груп също проведе няколко срещи с НАП и те бяха спокойни. Сега сме решили, че това е най-бързия начин да влязат пари в клуба. Юнайтед Груп е изключително голяма компания, за да ги обсъждам и обвинявам. Те похарчиха сериозни суми за този прословут одит, който се правеше. Не съм се съмнявал в желанието им да придобият контролния пакет акции", допълни той.

Собственикът на Левски призна, че клубът може да получава високи оферти за футболистите си, благодарение на старши треньора Станимир Стоилов. "Проведох сериозен разговор с Мъри. Прекалено много се спекулира за трансфери. Имахме оферта за Кордоба за 2.5 млн. евро от руски клуб. Собственик на този клуб е в близкия кръг на Путин. Нямаше гаранция, че ще си получим парите. Дори коментирахме този казус и в НАП. Там ни предупредиха, че рискуваме. Всичко това го обсъждахме с Мъри. Няма да продаваме нашите футболисти на живот и смърт. Футболистите на Левски имат определена цена и стойност. Най-големият капитал в един клуб са футболистите и привържениците. Пътят пред Левски е чист и ясен, ще се справим с НАП", заяви той.

Членът на надзорния съвет Венцислав Димитров сподели, че ръководството взима най-удачното решение, за да набере капитал, който да бъде използван за погасяването на дълга. "Причината да се нуждаем от увеличение на капитала, е дългът към НАП. Търсим дългосрочно решение за цялостно изплащане на дълга. Имаме дарителна кампания. Колегите от НАП са професионалисти, но и законът ги ограничава. Цялостният бюджет леко ще пострада, докато се завърти колелото, но това ще е временно. Левски е достатъчно атрактивен. Без феновете Левски е просто празна кутийка. Има законови ограничения", каза той.

Венцислав Димитров силно се съмнява, че клубът е застрашен от фалит. "Г-н Мило Борисов няма намерение да става собственик на Левски, но трябва да го попитате и него. Той винаги е помагал на Левски. Винаги има рискове, но не вярвам, че Левски ще фалира. Барселона има 1 млрд. дългове, а никой не говори за фалит. Ние не искаме да се притесняваме за всяко плащане. Преди година и половина сериозно се притеснявахме", разкри той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
и като се преди 1 година
До АнонименСъбуди потен и пръстите в контакта.Абе от къде ви намират такива оптЕмистЕ.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Насо, ке платиш кат поп.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нормална държава никой не може да се "справи" с НАП Наско. Явно ще има обаждане от някой важна особа.
9
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
В нормалните държави отбор носещ името на национални герои няма, защото е ненормално да ги освиркват и обиждат.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да се справите Наско.НАП като всяка държавна институция е в ръцете ви- на всички олигарси.Всичко е ваше и така ще е докато не дойде нов комунизъм и ви отсече тъпите глави.Не на вас явно, а на пра пара пара внуците ви.
7
1
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Аз също имах проблеми с тези от НАП. Но пък, изобщо не им позволих да ме съветват за каквото и да било. Време е да го закрият този нап, за да се оправи най-после българският футбол.
6
1
 
9
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 1 година
ВАЖЕН Е ТВОЯТ ПЪТ ДА ИЗВЪРВИШ ДО ПОРТАЛА НА ГЕРЕНА. И ТОГАВА ЩЕ СЕ СПРАВИМ НИЕ ПРЕВЪРЖЕНИЦИТЕ И ТОЧНИТЕ ХОРА В ЛЕВСКИ. ОДИ СИ НАСЕ. НИЕ ТЕЗИ ДУМИ ОТ ТВОЙТА УСТА СМЕ ГИ ЧУВАЛИ ДЕСЕТКИ ПЪТИ. И СЕ СА МЕНТЕ. СЕГА ИЗКАРА И ПУТИН ВИНОВЕН ЗА ТРАНСФЕРА. И ОТ КОГА НАП ДАВА СЪВЕТИ КОЙ И КЪДЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ. ОПЛЕТЕ СЕ КАТО ПАТЕ У КАЛЧИЩА.
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левски 1914г Винаги е бил Отбора на народа и завинаги ще си остане така дълговете ще се погасяват и при едно влизане тая година в групите на уефа ще се погасят до края на годината и Следващата година вече на 110г Левски 1914г ще бъде новия шампион на България .И Наско и Мъри са доказани професионалисти не като мутрата Ганчев дето купува съдий и мачове за да е първи
4
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Не път,а цяла магистрала към "В" група.
3
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Кога най-после Левски ще се справи с тези от НАП ? А и кога ли ще играят. Важно е кои ще са им съдиите. Управлението на бизнес изобщо не е като да играеш комар.
2
1
 
11
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Левски няма нов собственик, защото Божков иска много пари за практически фалирал клуб. А Сираков експлоатира синята мечта за пари. НАП не е имала такива политика към никой длъжник както към клуб Левски и това вече трябва да спре.
1
2
 
8
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Гейарена и говеждият обор са пред фалит:))))