ЦСКА спечели дербито с Левски, но Лудогорец отново е шампион

Разградчани победиха Черно море с 1:0 във Варна и това им бе достатъчно за титлата
Обновена: 7 юни 2023 20:54 | 7 юни 2023 20:46, Красимир Ангелов
121
ЦСКА спечели дербито с Левски, но Лудогорец отново е шампион
Снимка: Lap.bg

Лудогорец отново е шампион на България по футбол! Това е 12-та поредна титла за отбора от Разград.

Разградчани победиха с 1:0 като гост Черно море и това бе достатъчно да останат на върха в класирането.

В другия важен мач в борбата за титлата ЦСКА спечели дербито с Левски с 2:0, но този резултат не бе достатъчен на "червените" да спрат доминацията на Лудогорец.

Хегемонът за предходните 11 кампании доминираше през първото полувреме във Варна, в които отправи цели 10 удара, срещу само три за "моряците".

Само пет минути след подновяването на играта Матиас Тисера все пак откри резултата и върна разградчани на върха в таблицата.

Лудогорец умело защитаваше преднината си и въпреки червения картон на Гонсалвеш в самия край на мача, успя да изкове шампионска победа.

В столицата "армейците" се нуждаеха от задължителни три точки, за да имат шанс да изместят "зелените" от върха в класирането. ЦСКА поведе в 35-та минута, когато Тибо Вион хвърли дълъг тъч в наказателното поле на Левски, където Хайнц изпревари излезлия неразчетено Андреев и откри с глава. Илич и компания имаха претенции за дузпа за игра с ръка на противников футболист, но главния съдия Драгомир Драганов не прецени, че има основания да отсъжда дузпа.

След паузата възпитаниците на Елин Топузаков заиграха по-уверено, най-вече след влизането в игра на Филип Кръстев. Левски обаче беше попарен в 61-та минута, когато Дюкенс Назон наказа нова груба грешка на Пламен Андреев и покачи на 2:0 на празна врата.

До края Драганов изгони Иван Турицов и Ноа Сонко Сундберг след съприкосновение между двамата.

ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив пък завършиха при резултат 0:0 в мач от последния 35-и кръг на родния шампионат. Така "червените" си осигуриха третото място и избегнаха баража за Лига на конференциите. Там обаче ще играе Левски, който ще срещне Арда за последното свободно място в Европа.

Подробности за трите срещи четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
1
 
! Отговори
СМЕЛО СЪРЦЕ ШКОТЛАНД преди 11 месеца
КРАЛ АЛЕКСАНДЪР Шотландски ПЪРВИ.....КРАЛ Александър Шотландски ВТОРИ........Червеният САТАНА Алекс Фъргюсън е нещо като ЧЕНГЕ работещо срещу Шотландия то ест ФЕЙК АЛЕКС Фъргюсън във абсолютно всичко включително и МАФИОТ докарал на САЩ атентатите от 11.09.2001 с безчувствието си към самоубийството на един от футболните кумири на "1878 ЕВЪРТЪН" през 1999........Ако този Алекс Фъргюсън беше читав и почтен нямаше да го има 11.09.2001
59
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЦСКА винаги ще бъде емблемата на българския футбол
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тeлетата правят черни магии но това какво им помогна в живота ?!?
57
2
 
1
 
! Отговори
ПСИХОПОРТРЕТА преди 11 месеца
Адолф Хитлер признал в "Моята борба" че е ЧЕРВЕН с Червено знаме вероятно би станал гениален футболист в сегашните червени отбори но НЕ СТАВА ЗА ТВОРЕЦ.......И най-добрите картини на Адолф Хитлер можеш самичък да си ги направиш с ФОТОАПАРАТ...........Това да нямаш творчески възможности за ДЕТЕ що годе нормално но за ВЪЗРАСТЕН значи си ИНВАЛИДИЗИРАН откъм гениалност.......Художник,Писател и прочие НЕ СТАВА от такива като Адолф Хитлер а по-скоро футболисти или спортисти
56
6
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 11 месеца
Красиво е, нали Чорбариии? Мед ми капе на сърцето! Муахахахаххаахаа...Браво и на Черно Море! Мухахахаха....
55
2
 
1
 
! Отговори
ГУБЕЩИЯ Чърчил преди 11 месеца
Адолф ХИТЛЕР владееше ЧЕРВЕНИЯТ футбол в Англия......факт.......ХИТЛЕРИЗМА е идеология за създаване на идеалния ВИСШ спортист в случая с Англия:ФУТБОЛИСТ.......Подкрепата за футбола и през 2023 още си е подкрепа за Адолф Хитлер така както си е било още преди твърдящия че обича да е губещ Уинстън Чърчил да оглави Англия........Цска тире София е Новият Адолф Хитлер досущ като ЦСКА 1948 и НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ Уинстън Чърчил.....Ашколсун червени ***
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 60 Чорбар вмирисааан, как няма се радваме ве??? Заради една пропусната дузпа от вас изпуснахте титлатааа...Муххахахахахахахахахах..
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 59 Неуместно! Сър Алекс Фергюсън направи такъв отбор от Манчестър Юнайтед, ченикога повече няма да се повтори. А требълът 1999-та година ще го помня винаги. Бях обещал че ако Манчестър бие Байерн купувам една бутилка Джак за аверите от моята маса. Баслер вкарва за 1-0 още в самото начало. Аз се изнервих! И ония стоят в ресторанта, а аз във фоаето и гледам мача в последните 10 минути оттам. Шерингам и Солсяер в продължението и аз отивам с Джака при моите хора на масата! Велик момент!
52
2
 
2
 
! Отговори
Няма го Чърча вече преди 11 месеца
Уинстън Чърчил е изрекъл шокиращото :"АЗ ОБИЧАМ ДА СЪМ ГУБЕЩИЯ"..........Вероятен фен на синия "Евертън 1878" със съпруга не от Охрид казваща се КЛИМЕНТИНА..........САМОУБИЛИЯТ се футболен кумир на фк "Евъртън" през 1999 превърна всичко червено-футболно в Англия барабар с тренера А.Фъргюсън в Червено-Хитлеристко каквато си беше футболна Англия преди премиера Уинстън Чърчил...Традиция червенохитлерофутболна
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До wasabii.............Кога тракийският гладиатор Спартак ще разгроми най-гениалният гладиатор според очевидци Комод...........да Ви пикая на червения ХИТЛЕРСКИ футбол дето Чърчил,Рузвел,Сталин от недоглеждане забравиха да го забранят по целият свят още на 9 май 1945.......ХИТЛЕР завладя футбола,футболистите и треньорите в Англия впъти по-успешно от Уиндзор преди Чърчил.....Прочел ли е руската книга:"ЗАЩО ЩЕ ЗАГИНЕ САЩ" ФИФАТА ИНФЛАНТИЛНИНО или така си се казва?......ЧЕРВЕН ХИТЛЕР ФУТБОЛ?
50
5
 
3
 
! Отговори
Варненец преди 11 месеца
Оня дето от 8 дузпи през сезона вкарал и 8-те за ЦСКА и накрая се осраа срещу ЦСКА 1948 и закопа ЦСКА за титлата с пропуснатата дузпа. КРАСИВО ЕЕЕЕЕ! МУхахахахахаххахаа....Само Лудогорец, софийски мършиии!
49
6
 
3
 
! Отговори
wasabii преди 11 месеца
ЦСКА може да са слаби последните 15 години, но кога Подуене ще бие Ливърпул насред Анфийлд? Кога в борбата за титлата ? Кога в топ 3 ?
48
2
 
1
 
! Отговори
RED МИКРЕ ДОНОС преди 11 месеца
Горския ХАЙТОВ в Горското на село Крумово ВЗИМА на работа само хитлеристи от родното си село Яврово.........за повече справки оригиналния действителен донос.........Земетресение КОЙ......КОЙ?......Общо взето извод:*** OFF CSKA
47
2
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 11 месеца
красе, пак ли сте пили и сте гледале мач в нюзрума? има ли неква връзка с шитсторма в коментарната секция или е слочаено ?
46
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 11 месеца
говедорес, продължавате ли напред? сбрахте ли на дедо боре и на танас парички?
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Обективен - изпуснали титлата. изписнали - преди сезона никой не очакваше. Какво толкова се оплаквате? Ще играете с 2-те си ЦСКА-та в евротурнирите.
44
1
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 11 месеца
Видяли ли сте какво пише на фланелките на съдиите на гърба ? Мъни + . Това са мъните,които цяла година Домуса плаща на съдиите да бутат неговия клуб към титлата.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да си бяхте вкарали дузпата в миналия кръг веее, БОКЛУЦИИИИ ЧОРБАРСКИИИ! Сега се оплаквайте на арменския поп! Пууу да ви, мизерната скапанааа чорба!
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЦСКА щото толкова гледат другите и се оправдават с феър олей, човек ще си помисли че те не играят феър плей. Каква беше тази дузпа в 101-ва минута? И петицията за мача Левски - Лудогорец? Сега пуснете една петиция за Лудогорец и Черно Море, там имате повече хяб. Съдията спести картон на Десподов, не даде опасен фал на гранницата на наказателното поле в 80-тата минута. Бе важно да имате да мрънкате, друг да ви е виновен.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
2 ЦСКА-та в Европа. И ся ко прайм? Европа ще си трае и ще ни се смее, защото ние овцете позволихме мафиRта да превземе целия свпорт. И не само.